.ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου “Ο Καζαντζάκης” και ο Σύλλογος Μεσσαριτών Αττικής “Ο Μινώταυρος” συνδιοργάνωσαν ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ με ζωντανή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα και άφθονη τσικουδιά στο πρώην αναψυκτήριο “Ρυθμός” Πάρκο Γουδή.

Ήταν μία πολύ ωραία πρωτοβουλία των δύο συλλόγων η οποία και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα. Η καλή Κρητική μουσική σε συνδυασμό με τα εκλεκτά εδέσματα και το φρεσκοαποσταγμένο ρακί δημιούργησαν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα και δεν άφησαν κανέναν παραπονούμενο.

Συγχαρητήρια στον εμπνευστή και οικοδεσπότη αυτής της πρωτοβουλίας Κο Νταουτάκη

..Το σαμάρι και η σπίθα της κεντροαριστεράς

Υπάρχει μια σοφή λαϊκή παροιμία που περιγράφει - και μάλιστα με πολύ γλαφυρό τρόπο - την πολιτική συγκυρία: «Όποιος δεν μπορεί να χτυπήσει τον γάιδαρο, χτυπάει το σαμάρι»... Γιατί τι άλλο από αυτό είναι η γενική επίθεση - κι από τις πιο διαφορετικές πλευρές - που έχει εξαπολυθεί εναντίον της πρωτοβουλίας που πήραμε, 58 αρχικά πολίτες, να καλέσουμε όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές, μεταρρυθμιστικές - κεντροαριστερές... γεωγραφικά - δυνάμεις της χώρας να πάρουν μέρος σε ένα διάλογο για την κατάστρωση ενός κοινού σχεδίου εξόδου από την κρίση, ενός σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας, κ... περισσότερα »

.Ενέκρινε το κούρεμα καταθέσεων η ΕΕ

Σε νομοσχέδιο που προβλέπει τους κανόνες των διάσωσης των εγχώριων τραπεζών αποφεύγοντας την εμπλοκή των φορολογουμένων στις διασώσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων συμφώνησαν τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Με το νομοσχέδιο που συμφωνήθηκε αλλά θα τεθεί προς έγκριση στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών οι ομολογιούχοι και οι μεγάλοι καταθέτες-αποταμιευτές (μοντέλο Κύπρου, διασφαλίζονται οι καταθέσεις μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ) μιας προβληματικής τράπεζας θα επωμίζονται αναλογικά τις απώλειες του πιστωτικού ιδρύματος από την αρχή του 2016, συμφώνησαν οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε την Τετάρτη ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Είναι όλα εντάξει» είπε η Σάρον Μπόλς, μια από τους ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι οι κανόνες θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2016.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη σύνταξη του νόμου, είπε ότι ήταν ένα «μεγάλο βήμα» για να διασφαλιστεί ότι «οι φορολογούμενοι δεν θα είναι πλέον στην πρώτη γραμμή που θα πληρώνουν για τα λάθη των τραπεζών». Όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος «οι τράπεζες θα πρέπει να βάλουν χρήματα στην άκρη για τις βροχερές ημέρες ».

Ο νόμος, αν εγκριθεί από τους υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι ένα ακόμα ορόσημο στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του τραπεζικού τομέα ενός κλάδου που προκάλεσε την οικονομική κρίση, σημειώνει το ΑΜΠΕ. Εάν δοθεί το πράσινο φως, θα θεσπιστούν σαφείς κανόνες για το κλείσιμο μιας τράπεζας σε οποιαδήποτε από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα είναι μόνο οι μέτοχοι και οι κυβερνήσεις που πληρώνουν το τίμημα.

Οι τράπεζες στα 17 κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ έχουν περίπου 860 δισεκατομμύρια ευρώ ανασφάλιστα ομόλογα, με τις γερμανικές τράπεζες να κατέχουν περίπου τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Thomson Reuters.

.ΠΑΟΚ - Άλκμααρ 2-2

 Τη δεύτερη θέση στο 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ κατάκτησε ο ΠΑΟΚ, που αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στην Τούμπα με την ολλανδική Άλκμααρ (πρώτη στο γκρουπ). Η ομάδα του Άντβοκαατ προηγήθηκε στο 31΄ με τον Λαμ, οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στο 37΄ με το πέναλτι του Λούκας. Ο Γκόρτερ  στο 71΄ με νέο πέναλτι έκανε το 2-1 αλλά ο νεαρός Πόζογλου με κεφαλιά στο 90+4΄ισοφάρισε σε 2-2. Μετά την εξέλιξη αυτή ο «δικέφαλος» του Βορρά θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των αδυνάτων της κλήρωσης για την φάση των «32», που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (16/12, 14:00) στη Νιόν.

.«Οδηγός Διαπλοκής» και «12 χρόνια σκλάβος» φαβορί για τις Χρυσές Σφαίρες

Οι ταινίες 12 χρόνια Σκλάβος (12 Years a Slave) και Οδηγός Διαπλοκής (American Hustle) θα είναι τα φαβορί τη βραδιά της 71ης απονομής των Χρυσών Σφαιρών ως τα φαβορί της βραδιάς, καθώς έχουν εξασφαλίσει 7 υποψηφιότητες η κάθε μια, τη στιγμή που Η ζωή της Αντέλ (La vie d' Ad?le, με πρωταγωνίστρια την ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος,) θα διεκδικήσει το βραβείο της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές της εκδήλωσης.
Η ταινία Νεμπράσκα (Nebraska) ακολουθεί τα φαβορί με 5 υποψηφιότητες, μπροστά από τις ταινίες Captain Phillips και Gravity που είναι υποψήφιες σε 4 κατηγορίες.
Η ταινία 12 χρόνια Σκλάβος, η οποία αφηγείται την ζωή ενός άνδρα που μεγάλωσε σε συνθήκες ελευθερίας αλλά κατέληξε να γίνει σκλάβος τον 19ο αιώνα, είναι υποψήφια για τα βραβεία καλύτερης δραματικής ταινίας, πρώτου ανδρικού ρόλου (Τσιγουετέρ Εζιοφόρ), σκηνοθεσίας (Στιβ Μακουίν) και δεύτερου γυναικείου και ανδρικού ρόλου (Λιουπίτα Νιόνγκο και Μάικλ Φασμπέντερ).

.Αύριο, η απόφαση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Αύριο θα κριθεί το μέλλον της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς η ομοσπονδία και οι σύλλογοί τους καλούνται, υπό την πίεση της επερχόμενης διαθεσιμότητας- κινητικότητας, να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ή θα καταλήξουν σε συμφωνία με τον υπουργό Υγείας.
Σήμερα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, με ανακοίνωσή του, καλεί τους γιατρούς να ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών Ανικανότητας που διαχειρίζονται τις αναρρωτικές άδειες, εγκυμοσύνης κλπ και των Επιτροπών Φαρμάκου Υψηλού Κόστους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

.Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση θα παρατείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας με δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας, εκτίμησε ότι η συμφωνία θα «κλείσει».
«Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά για την Ελλάδα. Ο διεθνής ιδιωτικός τομέας έχει κάνει σαφή στροφή υπέρ της Ελλάδας και σε όλες τις πολιτικές επαφές σε υψηλό επίπεδο καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί».

Για το θέμα των πλειστηριασμών, είπε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία, η κυβέρνηση θα παρατείνει την προστασία των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών και πως καμιά τράπεζα δεν έχει διάθεση να κυνηγήσει κανέναν.

.ΥΠΟΙΚ: Συμφωνία με την τρόικα έως την ερχόμενη εβδομάδα

Στην εκτίμηση ότι έως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, τόσο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, όσο και για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, εξέφρασε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, οι επικεφαλής της τρόικας αναχωρούν από την Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και, υπό την αίρεση ότι θα έχει «κλείσει» το θέμα των ΕΑΣ, αμέσως μετά θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Η έγκριση της δόσης, σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, θα γίνει είτε από το Euro Working Group, είτε από το Eurogroup, το οποίο είναι πιθανόν να συνεδριάσει εμβόλιμα- τις ημέρες της Συνόδου Κορυφής- με αντικείμενο την τραπεζική ενοποίηση. 


Το ποσό της δόσης θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ομολόγων, ύψους 1,85 δισ. ευρώ, που λήγουν στις 11 Ιανουαρίου. 

Φυσικά, μένουν ανοικτά πολλά «καυτά» ζητήματα των διαπραγματεύσεων, όπως το δημοσιονομικό κενό για το 2014, τα οποία συνδέονται με τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ και μετατίθενται για την επάνοδο της τρόικας στην Ελλάδα το επόμενο έτος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, το οποίο αυτή την ώρα είναι στη διαδικασία συλλογής υπογραφών από τους υπουργούς.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.