.Το σχόλιο του Μπίστη για τις εκλογές στο ΤΕΕ:«Μια μικρή Ελιά»

Σχόλιο με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος που πραγματοποιήθηκαν εχθές, έκανε ο Νίκος Μπίστης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook. Ο «χώρος» φωνάζει παρών αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει την ανάγκη για γρήγορη και συντεταγμένη πορεία, ενώ ο τίτλος του σχολίου είναι: "Μια μικρή Ελιά" Ολόκληρο το σχόλιο του Νίκου Μπίστη αναφέρει: "Τα αποτελεσματα στις εκλογες στο ΤΕΕ αποτελούν εξ αντικειμένου μια σημαντική επιτυχία των δυνάμεων της ευρυτερης κεντροαριστεράς. Συγκροτήθηκε εκ των ενοντων ενα ψηφοδέλτιο, στην πορεία απέκτησε δυναμικ... περισσότερα »

.«Εφικτή η συμφωνία με την τρόικα πριν την προεδρία»

Προσπάθειες να επέλθει συμφωνία με την τρόικα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου καταβάλει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις πριν την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό είναι εφικτό.

Κληθείς να σχολιάσει χθεσινή του δήλωση πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι ως ποσοστό επί του ΑΕΠ τα έσοδα είναι χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό όρο κατά δυο μονάδες». Όλοι θέλουν να μειωθούν οι φόροι, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος και αρνήθηκε πως η τρόικα πιέζει για αυξήσεις στη φορολογία.

.Στην αντιπολίτευση περνά ο Σ. Μπερλουσκόνι

Οι βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Φόρτσα Ιτάλια, είναι έτοιμοι να πάψουν να στηρίζουν την κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας του Ενρίκο Λέτα, περνώντας στην αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος αυτού στη Γερουσία Πάολο Ρομάνι δήλωσε ότι «πλέον δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις» για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση τα στελέχη του Φόρτσα Ιτάλια, ενώ πρόσθεσε πως «ενημερώθηκαν σχετικά» ο πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο και ο πρωθυπουργός Λέτα.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το κόμμα του Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σήμερα το βράδυ και θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014.

.Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της Nokia Solutions & Networks, στο 14ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας. Στα εγκαίνια του Κέντρου παραβρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκης και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «τον προηγούμενο Απρίλιο, είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να ενημερωθούμε από τα στελέχη της Nokia για την επέκταση του Κέντρου Ανάπτυξης και Έρευνας της εταιρίας. Σήμερα υλοποιείται το σχέδιο, μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και δημιουργώντας -σε πρώτη φάση- 150 επιπλέον θέσεις εργασίας για τους Έλληνες μηχανικούς»
Το Κέντρο θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο, στην ανάπτυξη της καινοτομίας και στην παραγωγή προϊόντων και εφαρμογών, για κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς ανά τον κόσμο, όπως εξήγησε ο υπουργός

.Υπνωτήριο αστέγων θα λειτουργεί από το Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Ένα καθαρό κρεβάτι για να κοιμηθούν, ένα χώρο για να αλλάξουν τα ρούχα τους, να κάνουν μπάνιο και να βρουν προσωρινή στέγη όσοι το έχουν ανάγκη. Αυτά είναι τα βασικά που θα προσφέρει το Υπνωτήριο Αστέγων, που εγκαινιάστηκε σήμερα και θα λειτουργήσει μέσα στο Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για ένα χώρο περίπου 750 τετραγωνικών μέτρων που διαθέτει κοιτώνες συνολικά 74 κλινών, χωρισμένους σε ανδρών και γυναικών. Ένας χώρος που αγοράστηκε από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης και παραχωρήθηκε για 10 χρόνια στο Δήμο Θεσσαλονίκης. 

Τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του υπνωτηρίου χρηματοδότησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

.Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ο «ιστορικός συμβιβασμός» του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ φέρνει θετικά αποτελέσματα

Ο «ιστορικός συμβιβασμός» του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ φέρνει θετικά αποτελέσματα «και αυτό είναι ένα μάθημα για όλους μας» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο βουλευτής, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και προσθέτει: «Δεν έχουμε την ίδια ιδεολογία, δεν βρήκαμε κοινούς ιδεολογικούς τόπους, αλλά κοινούς τόπους. Αυτό χρειαζόταν αυτή τη στιγμή η χώρα και αυτό κάναμε. Το επόμενο χρονικό διάστημα που η χώρα δεν θα έχει αυτά τα προβλήματα, ο καθένας θα προχωρήσει με βάση τις δικές του ιδεολογικές αρχές».

Ερωτηθείς για την κατάθεση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τονίζει: «Ύστερα από 40 ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτέλους, κατέθεσε αυτή την ερώτηση. 

Εμείς βάζουμε ερωτήματα, τα οποία θα έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, σε ένα απλό θέμα. Η σύμβαση που έχει υπογραφεί για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι ακριβώς ίδια σύμβαση με τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Και στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά υπάρχει επιχειρηματίας και στα ναυπηγεία Ελευσίνας υπάρχει επιχειρηματίας. 

Στα μεν ναυπηγεία Σκαραμαγκά φέρνει Εξεταστική Επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ και την έχει καταψηφίσει, στα δε ναυπηγεία Ελευσίνας έχει ψηφίσει «παρών». Ρωτάω και ρωτάει ο κάθε Έλληνας πολίτης: γιατί για την ίδια σύμβαση συμπεριφέρθηκε στον έναν επιχειρηματία έτσι και στον άλλο διαφορετικά;

.Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Με τετράωρες στάσεις εργασίας (9π.μ.-1μ.μ.) από αύριο μέχρι και την Παρασκευή, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και τις αντιμετωπίζουν με «επιφυλάξεις» και «καχυποψία».

«Με υποσχέσεις του υπουργού σε βάθος χρόνου, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ Γιάννης Κουρμούλης σε συνέντευξη Τύπου.

 Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους και οι διοιητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

Επίσης, συνεδριάζει το Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων για να εκτιμήσει την κατάσταση στα Πανεπιστήμια ενώ στη συνέχεια, μέλη του θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας.

.Ένας νεκρός και 14 τραυματίες ο απολογισμός από το χθεσινό δυστύχημα στα Τέμπη

Ανοιχτή είναι από τις 2:40 τα ξημερώματα η κοιλάδα των Τεμπών, όπου γύρω στις 10 χθες το βράδυ σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, ο απολογισμός του οποίου κάνει λόγο για έναν νεκρό και 14 τραυματίες, από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά. Το περιστατικό σημειώθηκε στην εθνική οδό, κοντά στα παλιά διόδια των Τεμπών, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου το 2003 είχε συμβεί το πολύνεκρο τροχαίο με τους μαθητές από το Μακρυχώρι Ημαθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ι.Χ. αυτοκίνητο προσπάθησε να προσπεράσει λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά «καρφώθηκε» πάνω σε νταλίκα που κινείτο στο αντίθετο ρεύμα. 

Λόγω της σφοδρότατης σύγκρουσης, το βαρύ όχημα ανατράπηκε με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο, που δεν πρόλαβε να φρενάρει ή να κάνει αποφευκτικό ελιγμό.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.