.Το ΠΑΣΟΚ για την απόρριψη του ενδεχόμενου τριμερούς συνάντησης Σαμαρά- Βενιζέλου- Τσίπρα

«Τους τρόμαξε τόσο πολύ ένα δημοσίευμα, που δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην ισχύ των επιχειρημάτων;».
Αυτό ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή την αναφορά του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη, ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνει τριμερής συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου- Τσίπρα, λέγοντας ότι επικεφαλής της κυβέρνησης είναι ο πρωθυπουργός και διερωτώμενος τι είδους σχήμα συνάντησης θα είναι με την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιες πηγές του ΠΑΣΟΚ προσέθεταν ότι «ούτως ή άλλως, ο κ. Βενιζέλος ακόμα περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει και είχε αποδεχτεί, την ημέρα εορτασμού της επετείου της Δημοκρατίας στη Βουλή, προκειμένου να συναντηθούν για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα».

.Επιβάτες και επισκέπτες στο «Ελ. Βενιζέλος» θα ψηφίζουν για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

«Είστε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα ναι ή όχι;». Στο ερώτημα αυτό μπορούν να απαντούν, από σήμερα, επιβάτες και επισκέπτες της Αθήνας, μέσω μιας εφαρμογής που εμφανίζεται σε ειδικές διαδραστικές οθόνες, που τοποθετήθηκαν στις αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Συγκεκριμένα, Έλληνες και ξένοι επιβάτες «συναρμολογώντας» με δύο κινήσεις τη Δυτική Μετώπη του Παρθενώνα και επαναφέροντας την Έκτη Καρυάτιδα στον φυσικό της χώρο, μπορούν να εκφράζουν με διαδραστικό τρόπο τη γνώμη τους για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Από τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, όσο γινόταν η παρουσίαση της εφαρμογής, ψήφισαν 129, υπέρ της επιστροφής δήλωσαν 125 και 4 όχι.

Τρεις οθόνες υπάρχουν στο επίπεδο των αναχωρήσεων και μια στο επίπεδο των αφίξεων του αεροδρομίου.

«Πιστεύουμε ότι το αεροδρόμιο, ως σταυροδρόμι πολιτισμών, είναι ιδανικός τόπος για να αποτυπωθούν οι απόψεις των επισκεπτών της Αθήνας για ένα ζήτημα που αφορά ευρύτερα την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», δήλωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του αεροδρομίου της Αθήνας. 

«Η πρωτοβουλία αυτή προσθέτει ακόμη ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των συστηματικών δράσεων του αεροδρομίου για την πόλη μας, η οποία σημειώνει ήδη ιδιαίτερα δυναμική ανάκαμψη ως τουριστικός προορισμός».

.Επιβαρυντικό το πόρισμα

Επιβαρυντικό για τον αρχηγό του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής. Όπως προκύπτει, η εταιρεία Καταλίνα είναι αυτή που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 δισ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ.
Η εταιρεία δηλώθηκε στα πόθεν έσχες του δύο φορές το 1994 και μία το 1996. Σύμφωνα με το πόρισμα, η άλλη υπεράκτια ονόματι Homeric, ιδρύθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1983 αλλά δεν δηλώθηκε ποτέ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καρατζαφέρης θα πρέπει να ελεγχθεί και για τα τρία κακουργήματα που ζήτησε ο εισαγγελέας.

.«Εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή»

«Πρέπει να σταματήσει να παίζεται τζόκερ με την προεδρική εκλογή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Αυτή η αστάθεια πρέπει να τελειώσει. Οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί λύση», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης σημειώνοντας ότι «το Ποτάμι» υποστηρίζει την εκλογή Προέδρου, από αυτή τη Βουλή, με ισχυρή πλειοψηφία.

Επίσης ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι πρότεινε να γίνει τώρα συνταγματική αναθεώρηση που θα αλλάξει την ασυλία των πολιτικών, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και οι εκλογικές περιφέρειες να γίνουν μικρότερες, να βρεθεί μια πατριωτική λύση για το χρέος και να γίνουν εκλογές το Νοέμβριο του 2015.

«Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016» απάντησε μετά από σχετική ερώτηση ενώ παράλληλα είπε ότι ο κ. Σαμαράς πιστεύει πως πρέπει να μιλήσουμε δυναμικά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι θα συναντηθεί και με τον κ. Τσίπρα ενώ η ατζέντα θα καθοριστεί και από τις διαθέσεις της άλλης πλευράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

.«Ανοικτός» υπό όρους ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αλ. Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσαφήνισε σήμερα ότι είναι ανοιχτός σε μια συνάντηση Σαμαρά- Τσίπρα, ωστόσο αυτή πρέπει να είναι ένα ενδιάμεσο βήμα για την πραγματοποίηση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, όπως την έχει προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για εκλογές τώρα, διερεύνηση δυνατοτήτων για εκλογή Προέδρου μετά τις εκλογές και συμφωνία για διαγραφή μέρους του χρέους. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε σχετικά ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα μπορούν να δημιουργήσουν το έδαφος για μία ελάχιστη συνεννόηση, σημειώνοντας ότι οι θέσεις αυτές δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την κυβέ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.