.Γκ. Χαρδούβελης: Αναζητούμε κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη ημέρα

Το ζήτημα της μετά μνημόνιο εποχής και η αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, απασχόλησαν την ωριαία συνάντηση, στο Βερολίνο, του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης, αμέσως μετά τη συνάντηση, «και η γερμανική πλευρά καταλαβαίνει ότι πρέπει σύντομα να βρούμε μια λύση, να οριοθετήσουμε τη νέα σχέση» που θα υπάρξει από την 1η Ιανουαρίου, καθώς το Πρόγραμμα λήγει στο τέλος του 2014.

 Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος ότι η Γερμανία θα βοηθήσει στην αναζήτηση των βημάτων για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, καθώς, όπως ανέφερε, «η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Και τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα».

Ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε ότι κατά τη συνάντηση δεν τέθηκε θέμα τρόικας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν μία συζήτηση ανάμεσα σε δύο κράτη. Η Γερμανία έχει άποψη, έχει βοηθήσει την Ελλάδα επανειλημμένως. 

Τώρα συζητάμε για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη μέρα». Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό Οικονομικών, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και η πρόοδος στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, «το πώς προχωράμε, το πώς πάει η ελληνική οικονομία».

.Έκπτωση από 20% έως 50% ή πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για 1.456.955 ιδιοκτήτες

 Έκπτωση από 20% έως 50% ή πλήρης απαλλαγή από Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) έχουν 1.456.955 ιδιοκτήτες ακινήτων όπως προέκυψε από την εκκαθάριση του υπουργείου Οικονομικών. Τα εκκαθαριστικά αναρτήθηκαν ήδη στο TAXISnet και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκύπτουν τα ακόλουθα:
Με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, προέκυψε ότι:
- 1.296.801 φορολογούμενοι, που αντιστοιχούν σε 1.097.309 οικογένειες, έτυχαν μείωσης κατά 50% επί του ΕΝΦΙΑ και το ποσό μείωσης ανήλθε σε 82.986.698,03 ευρώ.
- 80.805 φορολογούμενοι, που αντιστοιχούν σε 50.623 οικογένειες, έτυχαν μείωσης κατά 100% επί του ΕΝΦΙΑ και το ποσό μείωσης ανήλθε σε 10.362.703,67 ευρώ.

- Μείωση 20% χορηγήθηκε σε 110.170 μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (εμπράγματα δικαιώματα) κατηγορίας 1, 2, ή 3 (διαμέρισμα, μονοκατοικία, επαγγελματική στέγη). Το συνολικό ποσό της μείωσης ανέρχεται σε 4.685.611,80 ευρώ και αφορά σε 78.399 ιδιοκτήτες.

.Δεκαήμερο εκπτώσεων από 1ης Νοεμβρίου - Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή, 2/11

Από 1 έως 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά δεκαήμερο εκπτώσεων, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). 

Επίσης, στις 2 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 πμ έως 8 μμ. 

Οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν, σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό.

.Αύξηση των ποσοστών παιδικής φτώχειας στη νότια Ευρώπη

To διάστημα μεταξύ 2008- 2012, ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε στις 23 από τις 41 πλουσιότερες χώρες, προειδοποίησε η Unicef σε έκθεση που δημοσίευσε. Μέσα σε 4 χρόνια, στις 23 πλούσιες χώρες, η εισοδηματική φτώχεια των παιδιών αυξήθηκε εξαιτίας της κρίσης, με μεγάλες διακυμάνσεις από χώρα σε χώρα, υπογραμμίζει η έκθεση του Ερευνητικού Κέντρου του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά. 

Σύμφωνα με τη Unicef στις χώρες της νότιας Ευρώπης (την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία) όπως και στην Κροατία, στις χώρες της Βαλτικής και σε άλλες 3 χώρες που έχουν πληγεί από την ύφεση (την Ιρλανδία, την Ισλανδία και το Λουξεμβούργο) καταγράφθηκε η μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών παιδικής φτώχειας την εν λόγω περίοδο. 

Συνολικά ο αριθμός των παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης υπερέβη κατά 2,6 εκατομμύρια τον αριθμό των παιδιών που κατάφεραν να εξέλθουν από τις συνθήκες φτώχειας από το 2008 (6,6 εκατομμύρια έναντι 4 εκατομμυρίων) επισημαίνει η Unicef. Περίπου 76,5 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας στις 41 πιο ευημερούσες χώρες. 

Από την κρίση έχουν πληγεί ιδιαίτερα οι νέοι. Η Unicef υπογραμμίζει ότι το ποσοστό των νέων ηλικίας 15- 24 ετών που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης ή απασχόλησης έχει αυξηθεί κατά περίπου 30% στην Κροατία, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρουμανία. 

.Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τα stress tests

Νέοι διαξιφισμοί μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών.
Στήριξη της πραγματικής οικονομίας από τις τράπεζες και ανακούφιση των δανειοληπτών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του κατηγορώντας την κυβέρνηση για «τραπεζοκεντρική λογική σε βάρος των πολιτών».
Η αξιωματική αντιπολίτευση, διερωτήθηκε αν η δημόσια στήριξη που έχει δοθεί ως σήμερα στις τράπεζες θα «μετακυλιστεί προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» και αν τα τραπεζικά ιδρύματα θα επιτελέσουν «επιτέλους το βασικό τους σκοπό, που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά».
Αιχμηρή η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία σχολιάζει πως την «ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα των stress tests αμήχανα ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου» ενώ τη μέρα που γιορτάζεται η εθνική εορτή αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση για τις τράπεζες.

.Το ΚΚΕ για τη μετά μνημόνιο εποχή

«Η νέα επίθεση σε ασφαλιστικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, που είναι στην ατζέντα των συζητήσεων κυβέρνησης - τρόικα, αποδεικνύει ότι η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» εποχή όχι μόνο δε φέρνει την κατάργηση των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων και την πραγματική ανακούφιση για το λαό, αλλά οδηγεί στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ» αναφέρει σε σχόλιό του για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-τρόικας το ΚΚΕ.

 «Ο λαός θα καλείται πάλι να θυσιάζει τα δικαιώματά του, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για την ανάκαμψη του κεφαλαίου και για να πληρωθεί το δυσβάσταχτο χρέος που δε δημιούργησε ο ίδιος και γι' αυτό δεν πρέπει να το αναγνωρίσει» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

.ΕΝΦΙΑ: Εκπτώσεις και απαλλαγές

Έκπτωση από 20% έως 50% ή πλήρης απαλλαγή από Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) έχουν 1.456.955 ιδιοκτήτες ακινήτων όπως προέκυψε από την εκκαθάριση του υπουργείου Οικονομικών. 

Τα εκκαθαριστικά αναρτήθηκαν ήδη στο TAXISnet και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, προέκυψε ότι: 1.296.801 φορολογούμενοι, που αντιστοιχούν σε 1.097.309 οικογένειες, έτυχαν μείωσης κατά 50% επί του ΕΝΦΙΑ και το ποσό μείωσης ανήλθε σε 82.986.698,03 ευρώ. - 80.805 φορολογούμενοι, που αντιστοιχούν σε 50.623 οικογένειες, ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.