.ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΤΑ (ΦΩΤΟ)

Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ...???
ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΤΑ




.Φ. Κουβέλης: Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις

 «Οι συνομιλίες Μπαλτάκου- Κασιδιάρη εγείρουν μεγάλο πολιτικό ζήτημα και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ, απόψε στην Πάτρα.

Όσον αφορά τον ρόλο της δικαιοσύνης, ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι «η παρουσία των δικαστικών αρχών στη διερεύνηση των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών της Χρυσής Αυγής είναι απόλυτα επιβεβλημένη». Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι «η δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και την περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στο ρόλο της ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζοντας ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μία κεντροαριστερά, εκφραστή της κοινωνίας και των μεγάλων αλλαγών στους θεσμούς, που θα επαναφέρουν, όπως πρόσθεσε, την αξιοπιστία και θα διασφαλίζουν την αυτονομία της πολιτικής από εξωθεσμικά συμφέροντα.

.Η Μόσχα ανακάλεσε τον εκπρόσωπό της στο ΝΑΤΟ

 Η Ρωσία ανακάλεσε σήμερα τον ανώτατο στρατιωτικό εκπρόσωπό της στο ΝΑΤΟ για διαβουλεύσεις, λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα αναμένει διευκρινίσεις από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στην ανατολική Ευρώπη.
Το ΝΑΤΟ διέκοψε τη συνεργασία του με τη Μόσχα με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας. 

Ο οργανισμός αρνείται επίσης ότι έχει παραβιάσει μια συμφωνία με τη Ρωσία επειδή ενισχύει τις δυνάμεις του στην ανατολική Ευρώπη και αντιθέτως κατηγορεί τη Μόσχα ότι "παραβιάζει κάθε αρχή και διεθνή δέσμευσή της" με την κατάληψη της χερσονήσου της Κριμαίας.

Από το Ταλίν, ο πρεσβευτής της Εσθονίας στο ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Αμάρι θα μετατραπεί σε βάση από την οποία η Συμμαχία θα εποπτεύει αποτελεσματικότερα τον εναέριο χώρο της Βαλτικής. 

Ο Λάουρι Λέπικ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Postimees είπε ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την αστυνόμευση του εναέριου χώρου των χωρών της Βαλτικής, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το 2004

.Αλ. Τσίπρας: Αυτό που έγινε στην Ελλάδα, δεν πρέπει να επαναληφθεί αλλού

Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα «new deal» για να βγει από την κρίση και τις πολιτικές της λιτότητας, εκτιμά ο Αλέξης Τσίπρας, υποψήφιος της ευρωπαϊκής αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Χωρίς ένα ευρωπαϊκό νιου ντιλ, μια νέα συμφωνία χρηματοδότησης των επενδύσεων για την προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας» η Ευρώπη δεν θα τα καταφέρει, εκτιμά ο αρχηγός του μεγαλύτερου ελληνικού αντιπολιτευόμενου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτος Έλληνας που διεκδικεί την προεδρία της Επιτροπής, θεωρεί την υποψηφιότητά του «συμβολική και τιμητική» για το κόμμα του και για την Ελλάδα, για την οποία λέει πως είναι θύμα «μιας ανθρωπιστικής κρίσης μετά την εφαρμογή άδικων πολιτικών λιτότητας».

«Αυτό που έγινε στην Ελλάδα είναι παράδειγμα προς αποφυγήν, δεν πρέπει να επαναληφθεί» αλλού, υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η απάντηση σήμερα στην κοινωνική διάλυση και τα κινήματα μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη είναι η κατάργηση των πολιτικών της λιτότητας».

Πρόκειται για έναν λόγο που βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση, κυρίως στη Γαλλία και την Ιταλία, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

.«Ενθαρρυντικές» οι ενδείξεις για την κατάσταση υγείας του Μ. Σουμάχερ

Η μάνατζερ του Μίχαελ Σουμάχερ δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν «ενθαρρυντικές» ενδείξεις σχετικά με την πορεία της υγείας του και συγκεκριμένα τη διαδικασία αφύπνισής του από το τεχνητό κώμα.

Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρεται σήμερα σε μία «αξιοσημείωτη βελτίωση» της κατάστασης του Σουμάχερ.
Η μάνατζέρ του Ζαμπίνε Κεμ επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο δήλωσή της που δημοσίευε η Bild: «Μπορώ μόνο να επαναλάβω ότι υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις».

Ο 45χρονος Σουμάχερ χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις, στις 29 Δεκεμβρίου.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και τέθηκε σε τεχνητό κώμα.

.Πολιτική αμηχανία για την υπόθεση Μπαλτάκου

 Πολιτική αμηχανία στην κυβέρνηση, εν μέσω της θύελλας που προκαλεί το βίντεο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη και της ανατροπής ατζέντας και ισορροπιών που φέρνει, με τη Χαριλάου Τρικούπη να θέτει θέμα «ακροδεξιών θυλάκων», αφήνοντας αιχμές για τα έργα και τις ημέρες του πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, και την αντιπολίτευση να μιλά για εμπλοκή του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά και να ζητεί παραιτήσεις υπουργών. 

Ο φόβος, την ίδια ώρα, για νέες αποκαλύψεις ενισχύεται από τη σημερινή συνέντευξη του Τάκη Μπαλτάκου στον Real fm, όπου ανέφερε πως είχε και άλλες συνομιλίες με μέλη της Χρυσής Αυγής για να αποσπάσει - όπως είπε - πληροφορίες για τις πολιτικές πρακτικές και στοχεύσεις τους, ωστόσο είπε πως δεν θυμάται το περιεχόμενό τους και δεν γνωρίζει αν ηχογραφήθηκαν.

«Αποφάσισα μόνος μου να διαδραματίσω έναν συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της χώρας, γι αυτό και συνομιλούσα με τους Χρυσαυγίτες», δήλωσε ο κος Μπαλτάκος, ενώ ήταν κατηγορηματικός πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν γνώριζε τίποτα, γιατί δεν υπήρχε λόγος να φορτώσει τον πρωθυπουργό με καθημερινότητες και λεπτομέρειες. 

Τη θέση του Τάκη Μπαλτάκου, παίρνει ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, αρεοπαγίτης Φώτης Καϋμενάκης.

Η αστυνομία, την ίδια ώρα, αναζητά τον γιο του, στο πλαίσιο του αυτόφωρου που λήγει τα μεσάνυχτα. 

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν υποβάλει μήνυση σε βάρος του λόγω του θερμού επεισοδίου που προκάλεσε χθες στη Βουλή. 

Την ερχόμενη Τρίτη κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση του βίντεο, ο τέως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα, ήδη, με έγγραφό της, ζήτησε από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

.Συνομιλία Βενιζέλου - Μέρκελ

Συνομιλία με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ είχε νωρίτερα στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε συζήτηση του ακολούθως με δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος επισήμανε οτι το βασικό θέμα ήταν να προβληθεί διεθνώς η πραγματικότητα οτι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, εισέρχεται στην τελική ευθεία της οριστικής εξόδου απο την κρίση και το μνημόνιο, γεγονός που συνδέεται -όπως είπε -με την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. 

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την επικείμενη επάνοδο της χώρας στις αγορές ως την επιβεβαίωση της αποκαταστάσης της κανονικότητας και σημείωσε οτι η ελληνική κοινωνία περιμένει να δει την αλλαγή, μέτρα κοινωνικής συνοχής, την αποκατατάσταση των αδικιών μέσω της διανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά κυρίως μέσω της ανάπτυξης καθώς η κοινωνία έχει υποστεί θυσίες και έχει καταγράψει και επιτυχίες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.