.Οι χοροί καλά κρατούν…ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Διήμερο Παραδοσιακών Χορών οργάνωσε με ιδαίτερη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 και ώρα 21:00, στο Πάρκο Γουδή, με ελεύθερη είσοδο.
Τα τμήματα του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών του N.Π. του Δήμου μας  ταξίδεψαν μουσικοχορευτικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.
Το Σάββατο 15 Ιουνίου παρουσιάστηκαν χοροί από την Κρήτη έως τη Θράκη, με τη συμμετοχή του «Θιάσου Σκιών Ηλία Καρελά», σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Κόκκινη κλωστή δεμένη, στις σκιές μας τυλιγμένη, δωσ’ της κλώτσο να γυρίσει, Καραγκιόζης να λαλήσει…».
Την Κυριακή 16 Ιουνίου παρουσιάστηκαν χοροί από την Ελλάδα καθώς και από περιοχές εκτός Ελλάδος, που άνθισε ο Ελληνισμός. Από τα Μέγαρα, τη Νάξο, την Κοζάνη, τη Θράκη, τη Ρόδο και την Ικαρία έως την Καππαδοκία και την Ανατολική Ρωμυλία. 
Η εκδήλωση της Κυριακής είχε τίτλο «Αραδιαστείτε στου χουρό, να ακούσετε τραγούδια…» και έδωσε το έναυσμα για ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι που δε γνωρίζει χρόνο και σύνορα.
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κος Κωνσταντίνος Καλλίρης, αφού συνεχάρει τους χορευτές και τους δασκάλους τους, για την εξαιρετική δουλειά που παρουσίασαν, σχολίασε ότι «τα επιμορφωτικά τμήματα, με το υψηλό τους επίπεδο, είναι η θετική εικόνα του Δήμου μας» και δεσμεύτηκε να στηρίξει τη δουλειά τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Κων. Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.


.Εγκαίνια Έκθεσης «ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού
σας προσκαλούν
στα εγκαίνια της έκθεσης του Εργαστηρίου Ζωγραφικής
με επιμορφώτρια την Αντωνία Καλύβα
και τίτλο : «ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ»
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00
στον εκθεσιακό χώρο της Βίλας Βουγά, Γ. Ζωγράφου 17, 7η στάση Ν. Ζωγράφου
διάρκεια έκθεσης : 19 – 29 Ιουνίου 2013
ώρες λειτουργείας: Δευτ.-Παρ. 9:00-13:00 & 18:00-21:00,
Σάβ.-Κυρ. 10:00-13:00 & 18:00-21:
      Ο Πρόεδρος του Ν.Π.                    Ο Δήμαρχος

    ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΚΑΛΛΙΡΗΣ

.Τσίπρας: Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη

Την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στο ραδιομέγαρο όπου συμμετείχε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει για ένατη μέρα να παρανομεί κρατώντας κλειστό το σήμα εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, διατηρώντας το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι της αυτογελοιοποίησης, αλλά και της καταρράκωσης των δημοκρατικών θεσμών. 

Οφείλει άμεσα να συμμορφωθεί με τη δημοκρατική νομιμότητα. Οφείλει άμεσα να δώσει εντολή για να επαναλειτουργήσει, να επανεκπέμψει το σήμα της ΕΡΤ, με το προσωπικό και με τις διαδικασίες που εξέπεμπε μέχρι την ώρα που αποφάσισε παρανόμως να τη φιμώσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «όσο ο κ. Σαμαράς αρνείται να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα, τόσο απομονώνεται και αυτοεγκλωβίζεται. Κυρίως, όμως, πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι σε αυτό τον τόπο υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία, η οποία δεν μπορεί να αγνοείται, δεν μπορεί να παραβιάζεται. 

Και υπογράμμισε: «Οφείλουν άμεσα να φέρουν προς ψήφιση στη βουλή την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, ή και άλλων κομμάτων, που αφορά την ουσία, δηλαδή την ακύρωση της παράνομης, αντισυνταγματικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που δεν χαίρει της εμπιστοσύνης της βουλής, καθότι δεν έχει τη δεδηλωμένη πλειοψηφία.»

«Σήμερα κρίνονται όλοι», σημείωσε, αναφέροντας «ας καταλάβουν καλά ότι δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με τη βαρβαρότητα των απολύσεων και με το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει ως ήταν, η βουλή θα λειτουργήσει κανονικά». 

«Ειδάλλως, ότι και να αποφασίσουν σήμερα, ότι και να κάνουν, ο λαός μας είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη. Και κυρίαρχος σε αυτή την χώρα ήταν και θα παραμείνει ο λαός», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

.Ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «κάφρο» και «αγράμματο» τον Τσίπρα

Επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο Βήμα fm. «Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν μου αρέσει», τόνισε ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «κάφρο» και «αγράμματο».

Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι είναι «ο γνωστός άνθρωπος του Ζαππείου που είπε "ψηφίστε εμένα και όχι τον Παπανδρέου" και συνεχίζοντας την υπονόμευσή του, έγινε αρχηγός του "όλου ΠΑΣΟΚ" και το πήγε από το 40% στο 5%».

Σε ερώτηση για το τι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές, ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως βρίσκεται «σε ένα κόμμα του 5% και δεν γουστάρω. Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν μου αρέσει», τόνισε.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον χαρακτήρισε «κάφρο» και «αγράμματο».

«Μεταξύ του success και του story, έβαλε ένα "του". Του κ. Σαμαρά, δηλαδή. Τώρα, αυτά είναι αγγλικά; Δεν είναι καν ελληνικά. Κάφρος είναι ο άνθρωπος και αγράμματος. Και όσοι μιλάνε ξένες γλώσσες, να προσέχουν. Διότι και ο κ. Βενιζέλος εκεί που ήταν (σ.σ.: στο Παρίσι), είπε la termination violante. Δεν υπάρχει αυτό στα γαλλικά», παρατήρησε.

.Βενιζέλος: Ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές

Σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για το θέμα της ΕΡΤ οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου αύριο στις 20:30 όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τα γραφεία της Ιπποκράτους μετά την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι «η στάση μας διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα εθνικής ευθύνης», ενώ μίλησε για επαναθεμελίωση της κυβέρνησης. 

«Ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα, θέλει μία κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας, που αφουγκράζεται τις προτεραιότητες της κοινωνίας, που λειτουργεί με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος. 

Και πρόσθεσε: «Έχει μεγάλη σημασία να υπάρξει συμφωνία που θα διασφαλίζει άμεση συμμόρφωση με την απόφαση ΣτΕ, που θα διασφαλίζει την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται γιατί αυτό επιβάλει η δημοκρατική τάξη και η εθνική ανάγκη». 

Όπως ανέφερε, θα παρουσιάσει λεπτομερέστερα «τη φάση στην οποία βρισκόμαστε» σε αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, στις 17:00, ώστε να επανέλθει στην αυριανή σύσκεψη των τριών αρχηγών «έχοντας ακούσει και τη θέση της ΚΟ».

.Αλ. Τσίπρας: Άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στο ραδιομέγαρο όπου συμμετείχε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
   
Απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και συσκέπτονται αυτή την ώρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα κρίνονται όλοι.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με την βαρβαρότητα των απολύσεων και το μαύρο και σημείωσε πως ό,τι και να κάνουν οι τρεις αρχηγοί, ο λαός θα πει την τελευταία λέξη.

."Η Μόσχα δεν μπορεί να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις Ομπάμα"

Η Ρωσία δεν μπορεί "να εξετάσει σοβαρά" τις προτάσεις αφοπλισμού που έκανε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που οι ΗΠΑ αναπτύσσουν την αντιπυραυλική τους άμυνα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.

"Πως μπορούμε να εξετάσουμε σοβαρά την ιδέα αυτή για την μείωση των στρατηγικών πυρηνικών όπλων όταν οι ΗΠΑ αναπτύσσουν τις δυνατότητες αναχαίτισης αυτών των όπλων", δήλωσε ο Ρογκόζιν σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο.

Σε ομιλία του στην Πύλη του Βραδεμβούργου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι επιθυμεί τη μείωση των ανεπτυγμένων αμερικανικών στρατηγικών πυρηνικών όπλων κατά ένα τρίτο και ότι θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί μειώσεις με τη Ρωσία.

Παράλληλα και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα εκ νέου πριν από την ομιλία του Ομπάμα τις ανησυχίες της Μόσχας για τις αντιπυραυλικές ασπίδες που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και σημείωσε ότι η ανάπτυξη υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς συμβατικών όπλων θα μπορούσε να κλονίσει τη στρατηγική ισορροπία.

.Για σημαντική πρόοδο κάνει λόγο η τρόικα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν την συζήτηση σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζεται βάσει του προγράμματος στήριξης που έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα, κάνοντας λόγο περί επίτευξης «σημαντικής προόδου».

«Για να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, οι συζητήσεις για την πολιτική θα ανασταλούν, αλλά αναμένεται να επαναληφθούν ως το τέλος του μηνός», ανέφερε η διεθνής τρόικα των δανειστών σε μια κοινή ανακοίνωση των τριών μερών της που δόθηκε στην δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.

Εν τω μεταξύ, για τα τέλη Ιουνίου (με πιθανότερη ημερομηνία, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, την 29η του μηνός), ανανεώθηκε το «ραντεβού» της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μεταβαίνουν, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στο Λουξεμβούργο και θα επανέλθουν για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων, καθώς, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, «όλα είναι ανοικτά».

.Μήνυση από σωματεία του Τύπου εναντίον Ιω. Στουρνάρα και Σ. Κεδίκογλου για την ΕΡΤ

Μήνυση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου, κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι πρόεδροι της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Δημήτρης Τρίμης, της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) Θέμης Μπερεδήμας και της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) Δημήτρης Καμαρινόπουλος.

Στη μήνυση (μία σελίδα) οι τρεις πρόεδροι αναφέρουν ότι οι δύο αρμόδιοι υπουργοί κατά παράβαση του νόμου δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει την προσωρινή διαταγή τού προέδρου του ΣτΕ παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο ημέρες από την έκδοσή της. 

Τονίζουν επίσης, ότι οι δύο μηνυόμενοι δεν έχουν πράξει τίποτε για να εφαρμοστεί η διάταξη και η δημόσια ραδιοτηλεόραση εξακολουθεί να μην εκπέμπει πρόγραμμα.

Τονίζουν δε, ότι στο κανάλι 52 της Digea έχει "ανέβει παρανόμως σήμα με μπάρες" στο οποίο αναφέρεται ότι πρόκειται περί συχνότητας της ΝΕΡΙΤ η οποία νομικά δεν υφίσταται.

.Με γοργό βήμα, προς 17 εκατ. αφίξεις, ο ελληνικός τουρισμός

Πλώρη για 17 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών έχει βάλει ο ελληνικός τουρισμός εφέτος, όπως αυτό διαφαίνεται από τα στοιχεία από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας, το πρώτο πεντάμηνο του 2013. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ήδη στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου ο ελληνικός τουρισμός τρέχει με αύξηση 6,05% στις αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με πέρυσι. 

Σε απόλυτα νούμερα, το πρώτο πεντάμηνο του 2013, επισκέφθηκαν την Ελλάδα από αέρος 2.441.276 τουρίστες, όταν το 2012 είχαν έλθει 2.302.107 τουρίστες.

Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις ανά την Ελλάδα, στο σύνολο των ελληνικών προορισμών παρατηρείται σημαντική άνοδος. Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό ανόδου στη Μύκονο, όπου οι αφίξεις κινήθηκαν με άνοδο 125,5% σε σχέση με πέρυσι. 

Μπορεί οι υπόλοιποι τουριστικοί προορισμοί της χώρας να μην ακολουθούν την εκρηκτική άνοδο των αφίξεων στη Μύκονο, ωστόσο τα διψήφια ποσοστά δίνουν το φετινό στίγμα: η Ζάκυνθος κινείται με άνοδο 33,2%, η Κεφαλονιά με 29,5%, τα Χανιά με 26,3%, η Σαντορίνη με 22,7%, η Κέρκυρα με 23,9%, η Κως με 20,2%, η Σκιάθος με 18,3% κλπ.

Πληγή για έναν ακόμη χρόνο παραμένουν οι αφίξεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος και, κατ' επέκταση, στον προορισμό της Αθήνας, όπως επισημαίνουν, με κάθε ευκαιρία και οι φορείς του κλάδου.

.Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λ. Σκόρδας, για χρέη στο Δημόσιο

Για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους δύο και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα χρέη του 52χρονου πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας, ανέρχονται στο ποσό των 2.092.964,54 ευρώ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.