.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σαςενημερώνουμε ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ζωγράφου συνεχίζει τηλειτουργία του και για το εκπαιδευτικό έτος 2013 – 2014 με μαθήματα ενισχυτικήςδιδασκαλίας, για τους οικονομικά ασθενείς μαθητές Α΄, Β΄ & Γ’ Λυκείου.
Έναρξημαθημάτων 07/10/2013, ημέρα Δευτέρα
Αιτήσειςδεχόμαστε στο χώρο του φροντιστηρίου 9:00 π.μ.-19:00 μ.μ. με καταληκτικήημερομηνία τις 18/09/2013, ημέρα Τετάρτη.
Παρακαλούμετους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθειά μας με την παροχήεθελοντικής διδασκαλίας να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας. Το Κοινωνικόφροντιστήριο έχει ανάγκη από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων για μαθήματαγενικής παιδείας και κατεύθυνσης.
Τηλέφωναεπικοινωνίας : 210- 7486267 & 210- 7789652

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ"

.Εκρηκτική η κατάσταση στην Παιδεία

Εκρηκτική η κατάσταση μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία πρυτάνεων και προέδρων ΤΕI. Τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ οφείλουν να αξιολογήσουν τις δομές τους στα πλαίσια του νοικοκυρέματος του δημόσιου τομέα, υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σημειώνοντας πως όλοι πρέπει να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια. 
Το Υπουργείο ευελπιστεί τα πανεπιστήμια να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση τους έως τις 16 Σεπτεμβρίου, ειδάλλως το Υπουργείο έχει έτοιμο σχέδιο προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τους υπάρχοντες μηχανισμούς του Υπουργείου.
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου για την αξιολόγηση, η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης», 
"Δεν υπάρχουν πλεονάζοντες διοικητικοί υπάλληλοι στα πανεπιστήμια" ξεκαθάρισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλώπουλος, συμπληρώνοντας ότι δεν γίνεται αποδεκτός ο αριθμός των 1500 υπαλλήλων που έχει υπολογιστεί για διαθεσιμότητα, χωρίς καμία αξιολόγηση.
"Τα πανεπιστήμια έχουν κάνει την αξιολόγηση τους αλλά δεν πρόκειται να στείλουμε καμία λίστα με διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πρόεδροι των ΤΕΙ. Ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ Γιάννης Χρυσουλάκης χαρακτήρισε ελλειμματικό το διοικητικό προσωπικό των ΤΕΙ. ¨Ζητήσαμε παράταση προκειμένου όλα τα τεχνολογικά ιδρύματα να ανταποκριθούν και να ολοκληρώσουν την αυτο-αξιολόγηση τους, ωστόσο το προσωπικό δεν επαρκεί και δεν περισσεύει κανείς".
συμπλήρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν στείλει τις λίστες αξιολόγησης αρκετά από τα 36 ΤΕΙ της χώρας και επιβεβαίωσε ότι τα υπόλοιπα ζήτησαν παράταση.
Μάλιστα, όπως διευκρινίζει, ήδη αρκετά από τα 36 Ιδρύματα έχουν αποστείλει εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και αναμένεται ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανταποκριθούν και τα υπόλοιπα.
Καταλήγοντας, αναφέρει πως δόθηκαν στα Ιδρύματα διεθνή κριτήρια και μεθοδολογία ώστε, «μέσα σε ένα ομολογουμένως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες».

.Στην τελική φάση η κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν «οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες θα προβλέπουν την κατάργηση των πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προσωπικού που προήλθε από αξιολόγηση».
    
 Όπως είχε προαναγγελθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση οργανικών θέσεων, από όπου και θα προέλθουν περίπου 2.000 υπάλληλοι, που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

     Πάντως, σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο οποίο προήδρευσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια στελέχωσης υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων.

.«Κατεδαφίζονται» οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα

Την ταχύτερη πτώση τιμών κατοικιών παγκοσμίως εμφανίζει η Ελλάδα. Οι τιμές ακολούθησαν μία πτώση κατά 11,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. 

Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Knight Frank, η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στην τελευταία θέση της σχετικής κατάταξης, που αριθμεί 55 χώρες.

Όπως αναφέρει και η «Καθημερινή» συνολικά, οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 31%, συγκριτικά με το υψηλότερο σημείο που είχαν βρεθεί κατά το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2008, σημειώνει η ανάλυση της εταιρείας. 

Σημειωτέον ότι η αντίστοιχη πτώση στην Ισπανία είναι πλέον της τάξεως του 29%, ενώ στην Ιταλία διαμορφώνεται σε 15%.

Πάντως, μαζί με την Ελλάδα, οι δέκα τελευταίες θέσεις της λίστας καταλαμβάνονται από ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόκειται για ένα σαφές δείγμα της ανομοιόμορφης ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας καθώς την ίδια στιγμή, συνολικά στη Γηραιά Ήπειρο, καταγράφηκε η πρώτη αύξηση τιμών από το 2010, έστω κι αν η άνοδος ήταν οριακή, μιας και δεν ξεπέρασε το 0,7%.

Στην υψηλότερη θέση, μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών κατοικίας, βρίσκεται πλέον η Τουρκία, όπου η άνοδος των τιμών ήταν της τάξεως του 12,2%, γεγονός που κατέταξε τη γειτονική χώρα στην έκτη θέση της παγκόσμιας λίστας. 

Ακολουθεί με άνοδο 11,9% η αγορά της Εσθονίας, ενώ εκείνη της Αυστρίας βρέθηκε στη 13η θέση με αύξηση τιμών κατά 8,5%.

Στην Ισπανία η συνολική πτώση είναι της τάξης του 29% και στην Ιταλία 15%.

.«Χρειαζόμαστε ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας»

Την ανάπτυξη μέσα από την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία, προέταξε σαν διέξοδο από την κρίση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την απασχόληση, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από εννέα χώρες της Μεσογείου.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής: «Ολόκληρη η περιοχή μας έχει αποσταθεροποιηθεί. Κάποιες στιγμές πολλοί φοβούνται -όλοι φοβόμαστε- ότι είναι έτοιμη να αναφλεγεί. Για διαφορετικούς λόγους, σε διαφορετικά σημεία της, έχουμε αληθινούς πολιτικούς σεισμούς να αποσταθεροποιούν κοινωνικές ισορροπίες ακόμα και πολιτεύματα», είπε.

Τόνισε τις αξίες Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, ευκαιρίες και ίση πρόσβαση όλων σε αυτές τις ευκαιρίες, ως προϋποθέσεις για να υπάρξει δημιουργικότητα και ανάπτυξη.

«Αλλά αυτή είναι μόνον η μισή αλήθεια. Γιατί ακόμα κι αν τα εξασφαλίσει κανείς όλα αυτά, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρξει αυτόματα ανάπτυξη. Χρειάζεται και η πρωτοβουλία και η θέληση και το όραμα των ανθρώπων, να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους, να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να κάνουν αυτό που έκαναν πάντα οι λαοί της Μεσογείου: να αναζητήσουν νέους τρόπους, νέους δρόμους, νέα σύνορα».

.Ο γραμματέας της οργάνωσης του ΚΚΕ στον Πειραιά περιγράφει στο newsbeast.gr τη στιγμή της επίθεσης στο Πέραμα

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην περιοχή του Περάματος. Τότε, περίπου στις 00.05 είδαν ξαφνικά να σταματούν μπροστά τους, όπως καταγγέλλουν, μέλη της Χρυσής Αυγής για να τους επιτεθούν. 

Την επίθεση που δέχτηκε το συνεργείο του κόμματος περιγράφει στο newsbeast.gr ο γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης του ΚΚΕ στον Πειραιά, Βαγγέλης Μαρούπας, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης. 

«Ήμουν στο Πέραμα. Ήμουν κάποια μέτρα παραπέρα. Τρέξαμε πίσω όταν τους χτύπησαν αλλά δεν μπορέσαμε να τους προλάβουμε. Τους προλάβαμε μόνο όταν έφευγαν. Αυτό έγινε στις 00.00 με 00.05», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Και προσθέτει ότι αρκετά μέλη του κόμματος πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην περιοχή για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Ο κ. Μαρούπας αναφέρεται στη στιγμή της επίθεσης, την οποία χαρακτηρίζει ως «επίθεση στρατιωτικού τύπου». 

«Στην ομάδα μας που έκανε αφισοκόλληση επιτέθηκε μια ομάδα περίπου 50 ατόμων. Είχαν ρόπαλα, τα ρόπαλα επάνω είχαν πρόκες», λέει και προσθέτει: «Κάποιοι φορούσαν διακριτικά και κάποιους τους ξέρουμε. Φορούσαν μαύρες μπλούζες που έγραφαν Χρυσή Αυγή. Κάποιοι ήταν με διακριτικά και ήταν και κάποια πρόσωπα που τους ξέρουμε. Δηλαδή, ανάμεσά τους ήταν γνωστά στελέχη της οργάνωσης στο Πέραμα, όπως ο επικεφαλής Πανταζής. Τους ξέρουμε όλους με το όνομά τους».

Όπως αναφέρει ο γραμματέας της οργάνωσης στον Πειραιά, στο σημείο της αφισοκόλλησης βρίσκονταν περίπου 15 με 16 άτομα. «Όλοι έφαγαν ξύλο αλλά στο νοσοκομείο κατέληξαν εννέα άτομα, τα οποία πήραν εξιτήριο», αναφέρει και περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης «οι χρυσαυγίτες έκαναν επίθεση στρατιωτικού τύπου. Έκλεισαν τους δρόμους και άρχισαν να τους χτυπούν».

«Καλέσαμε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο ήρθε για να παραλάβει τους τραυματίες λίγη ώρα αργότερα. Το δεύτερο ασθενοφόρο όμως δεν ήρθε, τους μεταφέραμε με Ι.Χ.», λέει. Και ξεκαθαρίζει ότι σήμερα το απόγευμα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή για την επίθεση που δέχτηκαν

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.