.Οι κοινωνίες συχνά αυτοκτονούν αλλά διαθέτουν και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης

Φώτης Γεωργελές 

Το πρώτο κάλεσμα για την Πλατεία Συντάγματος έγινε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Οι διαμαρτυρίες θα ήταν σιωπηλές, χωρίς πανό και κομματικά συνθήματα. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι, και επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά ότι το Μέσον δεν είναι το μήνυμα. Ο παλιός κόσμος πήρε πάλι την κατάσταση στα χέρια του. Συνήθιζα κάθε απόγευμα μετά τη δουλειά να ανεβαίνω τη Σταδίου μέχρι την πλατεία. Έβλεπα τι συνέβαινε αλλά δεν ήθελα ακόμα να το παραδεχτώ. Είχα γράψει μάλιστα ένα άρθρο για να δικαιολογήσω την κατάσταση, περισσότερο στον εαυτό μου: Κάπως έτσι, έλεγα, πολιτικοποιε... περισσότερα »

.Μια δύσκολη ασθένεια

του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη 
Η εποχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως εποχή των ελπίδων. Όχι εκείνων που είναι υπαρκτές, ρεαλιστικές ή έστω απόμακρες, αλλά των άλλων, εκείνων που όλοι γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν μα επιμένουμε να τις αναζητούμε. Μια κατήφεια, εγγενής του νεοελληνικού ψυχισμού της εποχής της κρίσης, περιβάλει τα πάντα. 
Μια κατήφεια που αποτελεί τη μεγάλη τροχοπέδη για όλους εκείνους που επιμένουν να ψάχνονται και να αναζητούν μια διέξοδο στην αδιέξοδη πραγματικότητα. Μια κατήφεια που μοιάζει με βάλτο και κινούμενη άμμο συνάμα και ρουφάει μέσα της κάθε προσπάθεια...περισσότερα »

.«Ομόλογα σωτηρίας» με 50ετή διάρκεια για το χρέος

Η ιδέα της έκδοσης ομολόγου, διάρκειας 50 ετών, έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, το ομόλογο αυτό θα αντικαταστήσει επί της ουσίας το δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους 130 δισ ευρώ, μειώνοντας έτσι δραστικά το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, στα επόμενα κρίσιμα έτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δανειστές δεν είναι κατ' αρχήν αρνητικοί σε μια τέτοια λύση. 

«Μέχρι τον Μάιο παίζονται όλα, αφού θα καθοριστούν μέχρις ευρώ οι στόχοι της οικονομικής πολιτικής ως το 2017, που θα αποτυπωθούν στο Μεσοπρόθ... περισσότερα »

.Το σκεπτικό του εισαγγελέα για τους συλληφθέντες

Ικανοί να τελέσουν νέα αδικήματα, σε περίπτωση που αφήνονταν ελεύθεροι, ήταν κατά το σκεπτικό του εισαγγελέα ο αρχηγός και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που προφυλακίσθηκαν, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, όπως και ο πυρηνάρχης Γιώργος Πατέλης και η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπωρη. 
Στις απολογίες τους, Μιχαλολιάκος, Παπάς και Λαγός αρνούνται τη συμμετοχή τους στα περιστατικά βίας που τους αποδίδονται, καθώς και τα περί ναζισμού και ταγμάτων εφόδου.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τη δολοφονία Φυσσα, ενώ ο Χρήστος Παππάς αρνήθηκε ότι η ΧΑ έχει πολιτική συνάφεια με εθνικοσοσιαλισμό.
Στο μεταξύ προφυλακιστέος κρίθηκε και ο πρώην διοικητής ασφάλειας του Άγιου Παντελεήμονα. 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η σύζυγος του Δημήτρη Ρουπακιά και ο λεγόμενος «απόστρατος», ο οποίος συνομίλησε με το δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα το βράδυ του φόνου.
Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε ο πυρηνάρχης της Χρυσή Αυγής στην περιοχή του Περάματος, ο οποίος κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Το ίδιο άτομο και τρία ακόμα θα απολογηθούν στις 11 Οκτωβρίου στην εισαγγελία Πειραιά, για την επίθεση εναντίον μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πέραμα.
Για τη Δευτέρα αναβλήθηκε η δική στο αυτόφωρο, της υποψήφιας βουλευτού της Χρυσής Αυγής Θέμιδος Σκορδέλη.
Εντολή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να διερευνηθούν οι καταγγελίες για την διακίνηση πολεμικών όπλων από καταζητούμενο επιχειρηματία, τα οποία ενδέχεται να σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή, έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

.Αυστηρό μήνυμα Μπ. Ομπάμα στους Ρεπουμπλικανούς

Αύξησε σήμερα Σάββατο την πίεση πάνω στους Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες ο πρόεδρος των Ην.Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και σε έντονο ύφος τούς ζήτησε να σταματήσουν, αμέσως, να παρεμποδίζουν στο Καπιτώλιο την ψήφιση του προσωρινού ομοσπονδιακού προϋπολογισμού --εξαιτίας της οποίας άρνησης κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν κλείσει, ενώ κυβερνητικές δράσεις έχουν διακοπεί.
"Προχωρείστε και ψηφίστε. Σταματείστε αυτήν την φάρσα. Τελειώνετε με το κλείσιμο των υπηρεσιών", τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα απευθυνόμενος στους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες στη διάρκεια του (εβδομαδιαίου) ραδιοφωνικού μηνύματός του προς τους πολίτες.

."Φάρμακο" για τα καρδιαγγειακά νοσήματα η σωστή διατροφή

Θεραπευτικά και ως υποκατάστατο της φαρμακευτικής αγωγής λειτουργεί μια σωστή διατροφή για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Ένας καλός συνδυασμός τροφών, που περιλαμβάνει το ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια και τα αμύγδαλα και "κόκκινα" φρούτα όπως το ρόδι και τα μούρα, θεωρείται πλέον θεραπεία και μπορεί να εφαρμοστεί αποκλειστικά, χωρίς επιπλέον φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση καρδειαγγειακών και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων, όπως τα καρδιομεταβολικά νοσήματα, η παχυσαρκία, η υπέρταση, η υπεριλιπιδαιμία κ.α.

"Για τις παραπάνω παθήσεις δεν έχει νόημα να λαμβάνει κάποιος συμπληρώματα διατροφής ή να χρησιμοποιεί μεμονωμένα σκευάσματα βιταμινών ή μετάλλων.


Αρκεί ένας καλός συνδυασμός συγκεκριμένων τροφίμων για κάθε περίπτωση για να υπάρξει θεραπευτική αντιμετώπιση του προβλήματος" επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Θεμιστοκλής Τζώτζας ο ενδοκρινολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, με αφορμή εκδήλωση του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης σχετικά με τα παρεμβατικά προγράμματα διατροφικής Αγωγής που υλοποιεί το ΤΕΙ.

.Αντίδραση από το ΚΚΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ

Η πρώτη αντίδραση για την ανέγερση του νέου «σπιτιού» της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ήρθε από τη δημοτική παράταξη του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κουμμουνιστικό Κόμμα του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας τονίζει πως επιθυμεί την επιστροφή της «Ένωσης» αλλά με την προϋπόθεση πως το κράτος θα είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης του νέου γηπέδου, που θα εξυπηρετεί όλα τα αθλήματα και τα ερασιτεχνικά σωματεία του Δήμου.

Τέλος, καταγγέλλει τον τρόπο παρουσίασης των πρώτων σχεδίων στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς απουσίαζαν τα εκλεγμένα στελέχη του ΚΚΕ.

Αναλυτικά:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας καταγγέλλει τη μεθόδευση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2/10/2013, απουσία των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αποχώρησαν αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε μια φιέστα που καμία σχέση δεν είχε με συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοτική αρχή επιδίωξε να εμφανίσει ομόφωνη την απόφαση για παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα του χώρου που είχε παραχωρηθεί απ' το δήμο στην ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Είμαστε αντίθετοι με αυτή τη μεθόδευση, που δεν εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες για άθληση της νεολαίας και του λαού της Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.

Υποστηρίζουμε την κατασκευή αθλητικού κέντρου στα όρια του παλιού γηπέδου με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου απ' το κράτος, που θα καλύψει τις υποδομές για όλα τα αθλήματα και τα ερασιτεχνικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο δήμο, μεταξύ αυτών και η ΑΕΚ».

.Ο Εργοτέλης «έπιασε» τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση

Σπουδαία νίκη πήρε ο Εργοτέλης απέναντι στον Πλατανιά με σκορ 3-1. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη μετέτρεψε σε τυπική υπόθεση το ντέρμπι με τους Χανιώτες στο «Παγκρήτιο» και εδραιώνεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, έπειτα από 7 αγωνιστικές.

Οι γηπεδούχοι έβαζαν τη μπάλα στα δίχτυα του Γεωργαλλίδη σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιαζόταν. Την αρχή έκανε ο Διαμαντάκος στο 36΄, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (40’)ο Πελέ με σουτ... άξιο του ονόματός του έστειλε την ομάδα του με... αέρα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια. 

Την «ταφόπλακα» στις ελπίδες του Πλατανιά να ισορροπήσει το παιχνίδι έβαλε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρομάνο (46’). Το μοναδικό τέρμα για τους Χανιώτες σημείωσε στο 66΄ ο Τόρες.

Έτσι, ο Εργοτέλης «έπιασε» τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση της Σούπερ Λίγκας με 13 βαθμούς και παράλληλα έστειλε μήνυμα στον ΟΦΗ, τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική στο «Γεντί Κουλέ». 

Στον αντίποδα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έμεινε ακόμη για ένα παιχνίδι χωρίς νίκη και πλέον δυσκολεύουν επικίνδυνα τα πράγματα ενόψει της συνέχειας καθώς έχει μόνο 5βαθμούς.

.'ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ'' ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗΝΤΟΥ ΤΙΦΩΝΑ ΦΙΤΟΟΥ...

«Κόκκινο συναγερμό» σήμανε σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας για τον τυφώνα Φιτόου, ο οποίος αναμένεται να πλήξει τις ακτές της χώρας...
το βράδυ της Κυριακής, ή το πρωί της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο Φίτοου, του οποίου το επίκεντρο μετακινείται με μία ταχύτητα περίπου 15 χλμ/ώρα, αναμένεται πλήξει την περιοχή που περικλείεται μεταξύ των επαρχιών Ζεγιάνγκ και Φουτζιάν, ακολουθούμενος από ισχυρούς ανέμους και ραγδαίες βροχοπτώσεις.

Το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο ζήτησε από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες που θα τους ανακοινώνονται.
Όπως ανακοίνωσε η αντίστοιχη ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, για σήμερα ακυρώθηκαν όλες οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις στο Αρχιπέλαγος της Οκινάουα εξαιτίας της έλευσης του τυφώνα.

Η ίδια υπηρεσία προέβλεψε ισχυρούς ανέμους, ραγδαίες βροχοπτώσεις και επικείμενο κίνδυνο από κυκλώνες, μόλις δύο εβδομάδες μετά την επέλαση του ισχυρού τυφώνα Ουσάγκι από την περιοχή

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.