.8 εκατομμύρια ευρώ για το ελληνικό κρασί


Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση 45 προγραμμάτων προώθησης του ελληνικού κρασιού σε τρίτες χώρες για την περίοδο 2012-2013, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με οινοποιητικές επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι για την περίοδο 2010-2012 έχουν εγκριθεί με υπουργικές αποφάσεις 44 προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 28.334.000 ευρώ. 

Όλες τούτες οι δράσεις εντάσσονται στο ευρύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα, προϋπολογισμού 36,33 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 11.700.200 ευρώ προέρχονται από εθνική συμμετοχή και 18.167.000 ευρώ από κοινοτική συμμετοχή.

Οι χώρες, όπου κυρίως εξάγονται τα ελληνικά κρασιά, είναι η Ρωσία, η Κίνα, ο Καναδάς, η Ελβετία και η Αυστραλία και στόχος του υπουργείου σε συνεργασία με τους φορείς του αμπελοοινικού τομέα είναι η αποτελεσματική διείσδυση και καθιέρωσή τους στην παγκόσμια αγορά.

.Ομολόγησε η σύζυγος του θύματος - Πώς σχεδίασαν τη δολοφονία

Σε πλήρη ομολογία προχώρησε η 43χρονη σύζυγος του δολοφονημένου ιερέα, η οποία κρατείται από χτες και εξετάζεται στην Ασφάλεια του Πύργου.

Την ίδια στιγμή, ο 40χρονος φίλος της παπαδιάς, ο οποίος κρατείται και αυτός στην Ασφάλεια Πύργου, έχει ομολογήσει τις ενέργειες στις οποίες προέβη, σύμφωνα πάντα με το διαβολικό σχέδιο των δύο εραστών.

Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον εφτά φορές με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του κληρικού, όταν το θύμα βρισκόταν μόνο του στο αυτοκίνητο και αφού η σύζυγός του είχε απομακρυνθεί. 

Σύμφωνα με το σχέδιο που είχε καταστρώσει η σύζυγος του ιερέα και ο εραστής της, είχαν προαποφασίσει σε ποιο σημείο θα δολοφονούσαν τον 52χρονο.

Έτσι η σύζυγος του θύματος που οδηγούσε το αμάξι σταμάτησε στο 21ο χιλιόμετρο Πύργου-Κυπαρρισσίας και απομακρύνθηκε στα χωράφια. 

Ο εραστής της παπαδιάς, βρισκόταν κρυμμένος σε παρακείμενους θάμνους, περιμένοντας τη στιγμή που θα σταματούσε το αυτοκίνητο, και θα απομακρυνόταν η σύζυγος του παπά. 

Μόλις έφυγε η παπαδιά, ο δράστης βγήκε από την κρυψώνα του, πλησίασε τον ιερέα που είχε βγει από το αμάξι του τον πυροβόλησε, τον σκότωσε και εξαφανίστηκε. 

Ακολούθως η 43χρονη, εμφανίστηκε φωνάζοντας σε διερχόμενους ότι δύο άγνωστοι με μοτοσικλέτα, σκότωσαν το σύζυγό της και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να παραπλανήσει την αστυνομία. 

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε η προανάκριση από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου, η 43χρονη παπαδιά περιέπεσε σε πλήθος αντιφάσεων.

.Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για την ΔΕΘ


Με την προετοιμασία της διήμερης επίσκεψης του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, ασχολήθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.
Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου στους παραγωγικούς φορείς ενώ θα έχει και πολλές συναντήσεις με συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το σχέδιο του για την ανασυγκρότηση της χώρας, ενώ αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις του για σειρά θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως το μεταναστευτικό, η Παιδεία, η Υγεία κλπ.
Την επομένη, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

.ΔΟΕ: «Καμπανάκι» για την ανεργία


Η ανεργία των νέων θα αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η κρίση στην Ευρώπη πλήττει πλέον και τις αναπτυσσόμενες χώρες ενώ και άλλοι αποθαρρυμένοι νέοι σταματούν να αναζητούν απασχόληση, προειδοποίησε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό (International Labour Organization, ILO), το ποσοστό των ανέργων μεταξύ των ανθρώπων κάτω των 25 ετών παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί στο 12,9% ως το 2017, καταγράφοντας αύξηση περίπου 0,2% από το ποσοστό που προβλέπεται για φέτος, και οι νέοι στις αναπτυσσόμενες χώρες θα είναι εκείνοι που θα πληγούν περισσότερο.

«Οι συνέπειες της ευρωπαϊκής κρίσης αναμένεται να επεκταθούν πολύ πέρα από την Ευρώπη, πλήττοντας οικονομίες στην Ανατολική Ασία και στη Λατινική Αμερική, αφού οι εξαγωγές προς τις ανεπτυγμένες οικονομίες συρρικνώνονται», επισήμανε ο ILO σε έκθεσή του.

Η ανεργία μεταξύ των νέων στις ανεπτυγμένες οικονομίες είναι πιθανό να μειωθεί από το ποσοστό-ρεκόρ του 17,5% του δυνητικού εργατικού δυναμικού κάτω των 25 στο 15,6% το 2017, αλλά αυτό θα συμβεί κυρίως διότι πολλοί απογοητευμένοι νέοι θα πάψουν να ζητούν εργασία.

Η ανεργία μεταξύ των νέων αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% στην Μέση Ανατολή και περίπου 1% στην ανατολική και νοτιοανατολική Ασία τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η δυσοίωνη εικόνα εξαπλώνεται σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία καθώς οι συνέπειες της ύφεσης και της κρίσης η οποία επικεντρώνεται στο ευρωπαϊκό ενιαίο νόμισμα, το ευρώ, εξαπλώνονται από τις ανεπτυγμένες οικονομίες στις αναπτυσσόμενες, ειδικά όσες έχουν ευρείες εμπορικές σχέσεις με την Ευρώπη, επισημαίνει ο ILO.

Στις ανεπτυγμένες οικονομίες, το 2007, πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία εξαπλώθηκε στις χώρες της ευρωζώνης, το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων ήταν μόλις 12,5%. 
Ο ILO αναμένει ότι η αύξηση της ανεργίας στο ευρύτερο εργατικό δυναμικό θα είναι μικρή ως μηδενική, αλλά προβλέπει αύξηση του ποσοστού των νέων που δεν έχουν απασχόληση, δεν κάνουν σπουδές και δεν εκπαιδεύονται. Οι νέοι αυτοί δεν καταγράφονται ως αιτούμενοι εργασία και άρα δεν προσμετρώνται στις επίσημες στατιστικές για την ανεργία.

Ο ILO και άλλοι διεθνείς οργανισμοί υποστηρίζουν ότι οι νέοι αυτοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση κοινωνικών εντάσεων στις πλουσιότερες χώρες. 
«Ακόμα και σε χώρες όπου καταγράφονται πρώιμες ενδείξεις ανάκαμψης της απασχόλησης και δημιουργούνται νέες θέσεις, πολλοί άνεργοι νέοι εξακολουθούν να δυσκολεύονται να βρουν δουλειά», τονίζεται στην έκθεση του οργανισμού.

.Η Τρόικα φέρεται να είναι έτοιμη να προσαρμόσει το σχέδιο διάσωσης της Πορτογαλίας


Οι πιστωτές της Πορτογαλίας είπαν πως διατίθενται να προσαρμόσουν το σχέδιο διάσωσης της χώρας στην οικονομική συγκυρία, δήλωσε ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας ύστερα από μια συνάντηση με την Τρόικα που εκπροσωπεί τους δανειστές της χώρας.

«Η τρόικα έδειξε την ευελιξία της ώστε το πρόγραμμα να προσαρμοστεί στις συνθήκες της οικονομίας και την εξέλιξή της αφότου υπεγράφη το μνημόνιο τον Μάιο του 2011», δήλωσε ο βουλευτής Μιγκέλ Φρασκίλιο, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του PSD (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα).

Η Τρόικα (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), άρχισε την περασμένη Τρίτη την πέμπτη αποστολή αποτίμησης της πορείας εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων οι οποίες προβλέπονταν σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της Πορτογαλίας, 

που της χορηγήθηκε τον Μάιο του 2011, καθώς η κυβέρνηση πασχίζει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό.

.Σε απολογία έξι ΠΑΕ στην πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας


Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία για την προσεχή Πέμπτη έξι ΠΑΕ, οι οποίες θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τη συμπεριφορά οπαδών και παραγόντων τους, στις αναμετρήσεις τους για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, σε απολογία κλήθηκαν:

 Η ΑΕΚ, για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα με την Ξάνθη. Ο Ατρόμητος, για τον ίδιο λόγο στη χθεσινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός, για υβριστικά συνθήματα, αλλά και για τη συμπεριφορά των οπαδών του στη συνάντηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Ο Πανιώνιος, για υβριστικά συνθήματα των οπαδών του στον αγώνα με τη Βέροια. Ο ΠΑΟΚ, για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ματς με τον Ατρόμητο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο εκπρόσωπός του, Δ. Νιαρχάκος, για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

.Για «πολιτική γύμνια» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνάντηση Σόιμπλε- Στουρνάρα


Την εκτίμηση ότι κάθε συνάντηση εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης με αξιωματούχους από την Ευρώπη «αποκαλύπτει την πολιτική της γύμνια και την έλλειψη οποιασδήποτε θετικής πρότασης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αλλά και συνολικά για την ευρωζώνη», κάνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενο στη συνάντηση Σόιμπλε- Στουρνάρα, σήμερα στο Βερολίνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η εμμονή της κυβέρνησης Σαμαρά και των κυρίαρχων ευρωπαϊκών δυνάμεων στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων δεν δίνει καμία λύση στη βιωσιμότητα του χρέους, αποδομεί την Ευρώπη, εξαθλιώνει τους εργαζομένους της. 

Και σημειώνει ότι σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το νέο πακέτο δεκάδων δισ. που θα φέρει προς ψήφιση η ελληνική κυβέρνηση, που αυξάνει περαιτέρω την ύφεση και την ανεργία, ενώ καταστρέφει κάθε δυνατότητα για ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της οικονομίας.

.«Οι Ιταλοί μεταναστεύουν ξανά στη Γερμανία», γράφει ιταλική εφημερίδα


 «Όταν οι ιταλοί μεταναστεύουν ξανά» τιτλοφορεί άρθρο της η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, που καταγράφει την σημαντική αύξηση του ποσοστού των Ιταλών νεαρής ηλικίας σε αναζήτηση εργασίας, οι οποίοι αποφασίζουν να πάνε να ζήσουν στην Γερμανία.

«Πρόκειται για την γενιά 20», η οποία θα μπορούσε και να ονομασθεί «γενιά του 35%» (του ποσοστού των ανέργων), προσθέτει η Κοριέρε, σύμφωνα με την οποία η αύξηση της μετανάστευσης Ιταλών εργαζόμενων στην Γερμανία από το 2009 μέχρι το 2011 ήταν 6,3%, ενώ των Ελλήνων 6,4%.

Ο Ιταλός αρθρογράφος Φεντερίκο Φουμπίνι τονίζει ότι «στην Ελλάδα η ανεργία αγγίζει το 23%, ενώ στην Ιταλία ξεπερνά μόλις το 10%. Αλλά και στις δυο οικονομίες, μόνο ένας πολίτης στους τρεις έχει όντως μια θέση εργασίας, όπως πιστοποιεί η Eurostat. Κατά συνέπεια η παράλληλη πορεία των μεταναστεύσεων προς το βορρά δεν είναι τόσο περίεργη».

Ο αριθμός των Ιταλών μεταναστών που ζουν στην Γερμανία άρχισε να αυξάνεται το 2005. Τον περασμένο Μάιο συνολικά ανερχόταν σε 232.800. Πριν από επτά χρόνια περιοριζόταν σε μόλις 171.000.

.Αρσένης: Είχα ιδιωτικές συζητήσεις με τον Ρουμελιώτη


Περίπου μία ώρα παρέμεινε στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης, που κλήθηκε για να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία διενεργείται μετά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη περί «αποτυχημένου» οικονομικού προγράμματος το οποίο, αν και σε γνώση όλων, εφαρμόστηκε για τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας.

Ο κ. Αρσένης, σε δηλώσεις του μετά την κατάθεσή του, υποστήριξε ότι ερωτώμενος από τους εισαγγελείς επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ρουμελιώτης, σε ιδιωτικές συζητήσεις που είχαν, του είχε αναφέρει ότι στο ΔΝΤ επικρατούσε κλίμα προβληματισμού για το πρόγραμμα της Ελλάδας. 

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, όλα αυτά τα χρόνια «επειδή έχω ασχοληθεί ιδιωτικά με το θέμα του χρέους, ανταλλάσσαμε απόψεις με τον κ. Ρουμελιώτη».

Ο κ. Αρσένης τόνισε σε δηλώσεις του ότι «όλο αυτόν τον καιρό, η χώρα μας έχει παγιδευτεί σε έναν τερατώδη μηχανισμό, που τρώει τις σάρκες μας και καταβροχθίζει τις καλύτερες ελπίδες, τα οράματα του λαού και παράγει απελπισία και οργή.

 Πρέπει να βγούμε από αυτή την τρύπα, πρέπει να προτάξουμε και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της παραγωγής, με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή».

.Τραγωδία στην άσφαλτο με τέσσερις 20χρονους νεκρούς


Τέσσερις 20χρονοι από το Αιγάλεω βρήκαν φρικτό θάνατο, ενώ ένας συνομήλικός τους τραυματίστηκε, σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στις 3.30 τα ξημερώματα στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Νηρέως, στο Παλαιό Φάληρο.

Οι πέντε 20χρονοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο ένας από αυτούς με κατεύθυνση προς Πειραιά. Το ΙΧ, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέφυγε από την πορεία του δεξιά και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ.

Από τη σφοδρή πρόσκρουση ο οδηγός πετάχτηκε από το παρμπρίζ τραυματισμένος στο δρόμο, αλλά οι άλλοι τέσσερις εγκλωβίστηκαν στο όχημα, το οποίο άρπαξε φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν.

Στο σημείο έσπευσε συνεργείο της Πυροσβεστικής που έσβησε τη φωτιά και οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν απανθρακωμένους τους τέσσερις νεαρούς, ενώ ο 20χρονος οδηγός διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλεύεται.
Προανάκριση για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Καλλιθέας.

.Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ


Ακαρπη απέβη η συνάντηση της Δευτέρας των φαρμακοποιών τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, παρουσία όλων των εμπλεκομένων στη διακίνηση του φαρμάκου, ενώ συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, για τους οποίους εκτός από την αναστολή της χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων, από τη Δευτέρα πλέον δεν μπορούν και να επισκεφθούν τους συμβεβλημένους γιατρούς του Οργανισμού.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.