.Ο Δήμος Ζωγράφου...Χριστούγεννα με Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη πλατεία Γαρδένια

Ο Δήμος Ζωγράφου με όλες τις υπηρεσίες του υπο την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού ετοιμάζετε να γιορτάσει για πρώτη φορά στη Πόλη μας τα Χριστούγεννα με Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη πλατεία Γαρδένια με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες καθώς και πλήθος εκδηλώσεων σε όλες τις περιοχές της πόλης μας!!Σας περιμένουμε όλους!!

.Θα σοβαρευτούν επιτέλους;

Εχω μια απορία: επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι που ξέρουν ότι με καουμποϊλίκια και μεγαλοστομίες δεν κυβερνώνται χώρες και λαοί, έχουν αντιληφθεί άραγε όλοι αυτοί, όσοι κι αν είναι, ότι έτσι που την πάνε τη δουλειά δεν χρειάζεται να τους υπονομεύσει κανένας, γιατί τα καταφέρνουν μια χαρά μόνοι τους; Ή μήπως δεν τους λέει τίποτα το γεγονός ότι ακόμη κι ο Καμμένος τούς γύρισε την πλάτη; Γιατί αυτό είναι το γεγονός της ημέρας και όχι η νέα σαπουνόφουσκα του αρχηγού για την ημερομηνία διακοπής του «ηλεκτρικού» στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο.

Οι μεγαλοστομίες είναι εύκολες. Θυμάστε με τι άνεση τις ξεστόμιζε ο Καρατζαφέρης. Αλλά η πολιτική δεν είναι μόνο κορώνες - και μάλιστα αμφίβολης ποιότητας. Θέλει σοβαρότητα, σχέδιο, πρόγραμμα, ψύχραιμη εκτίμηση της πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας. 

Δεν είναι μαγκιά όπως νομίζει ο Τσίπρας ή τυφλός φανατισμός όπως πιστεύουν οι αρθρογραφούντες στο κομματικό έντυπο, που καπηλεύονται το παρελθόν του.

Ποια κυβερνητική προοπτική μπορεί να έχει ένα κόμμα που, αντί να στήνει γέφυρες, γκρεμίζει και όσες δυνητικά θα μπορούσαν να υπάρξουν; Με ποιον θα συγκυβερνήσει αν χρειαστεί; Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Γιατί τα άλλα περί αυτοδυναμίας είναι το ίδιο γελοία όσο και ο βλακώδης ισχυρισμός ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο και θα κρατήσουν τη δανειακή σύμβαση.
'
Ή εκείνο το «εμείς δεν κυβερνήσαμε ποτέ» που όλο και συχνότερα προβάλλουν. Ως τι, δεν έχω καταλάβει. Να υπονοούν ότι αφού δεν κυβέρνησαν ως τώρα, θα πρέπει κάποτε να κυβερνήσουν, δεν το νομίζω. Μάλλον πως δεν έχουν ευθύνη για όσα στραβά έχουν γίνει ή πως δεν έχουν εμπλοκή σε σκάνδαλα θέλουν να υποστηρίξουν. Αλλά το επιχείρημα είναι άστοχο.

Οταν μια ζωή υποστηρίζεις το διογκωμένο Δημόσιο και σπιτώνεις πολιτικά ό,τι χειρότερο έχει να επιδείξει ο συνδικαλισμός, χρειάζεται υπερβολικό θράσος για να ισχυριστείς ότι είσαι ανεύθυνος για τη σημερινή κατάντια. 

Κι όσο για την εμπλοκή ή μη σε οικονομικά αλισβερίσια, από πότε η κομπίνα και η απάτη ταυτίστηκαν με κυβερνητικά μόνο αξιώματα; Ή μήπως δεν ξέρουν ότι ερωτήσεις και επερωτήσεις ή και τοποθετήσεις βουλευτών έχουν αποδειχθεί διαχρονικά αποδοτικότατες για όσους τις «εμπορεύονται»;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

.Απάντηση Ρεν σε ΣΥΡΙΖΑ

Η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου στην Ελλάδα και κυρίως της διαδικασίας απόφασης και υλοποίησης απεργιών δεν αποτελούν μέρος πολιτικής που συμφωνήθηκαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τριμερούς, σύμφωνα με απάντηση του Επιτρόπου Όλιν Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Ο ευρωβουλευτής στην ερώτηση του ζητούσε να πληροφορηθεί αν το ζήτημα που έχει τεθεί στο προσκήνιο για τη λειτουργία των συνδικάτων αποτελεί ή όχι αίτημα των δανειστών μας. 

.«Να μείνει ανοικτή η προοπτική προσέγγισης ΕΕ-Ουκρανίας»

Με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ και τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας Γιούριε Λεάνκα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Ανατολικής Συνεργασίας, που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας. 

Ο Αντ. Σαμαράς μίλησε στη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη σύνδεση Ουκρανίας-ΕΕ, η οποία αναβλήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, και υποστήριξε ότι θα πρέπει να μείνει ανοικτή η δυνατότητα και η προοπτική της προσέγγισης. 

.«Σφράγισε» την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ (φάση των «32») μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του 12ου ομίλου, μετά τη νίκη στην Αστάνα επί της Σαχτιόρ Καραγκάντι με 2-0. 

Τα «χρυσά» γκολ για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς, που θα παίξει για την πρώτη θέση με την Άλκμααρ στην Τούμπα, σημείωσαν ο Λούκας Πέρεθ στο 54ο λεπτό και ο Κίτσιου στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

.Συνεχίζουν την απεργία και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τον δρόμο που χάραξαν οι συνάδελφοί τους στο ΕΜΠ, ακολούθησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών κηρύσσοντας τρεις 24ωρες απεργίες για αύριο Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη.

Με τη σημερινή τους απόφαση οι διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν να αποσυρθεί η κοινή υπουργική απόφαση περί διαθεσιμότητας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποδέχθηκαν την πρόταση πέντε σημείων του κ. Αρβανιτόπουλου.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ θα συνεδριάσουν εκ νέου την Τρίτη. Αν πάντως δεν ανοίξουν τα δύο Ιδρύματα την ερχόμενη εβδομάδα, το εξάμηνο θα χαθεί οριστικά.

.ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Νέο θέμα με το Μανώλη Γλέζο στονΣΥΡΙΖΑ προέκυψε πριν από λίγο στη Βουλή. κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της επίμαχης τροπολογίας για τα φάρμακα ο Μανώλης Γλέζος αρνήθηκε να ψηφίσει επί της συγκεκριμένης... 
τροπολογίας! Προς στιγμήν υπήρξε αναστάτωση στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κανένας δεν περίμενε αυτή την στάση από το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένονται δηλώσεις του Μ. Γλέζου για να δικαιολογήσει την στάση του...

.«Κόκκινες γραμμές» απαιτούν πολλοί δήμαρχοι από την ΚΕΔΕ

Αν ψηφισθούν οι προβλέψεις του προϋπολογισμού για νέες μειώσεις, οι περισσότεροι δήμοι, τουλάχιστον της Αττικής, δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε μισθοδοσία, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Νίκος Σαράντης, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και σημείωσε ότι μόνο στους δήμους της Δυτικής Αττικής, τα έσοδα από δημοτικά τέλη έχουν μειωθεί κατά 25%, εξαιτίας των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ.

Πρόσθεσε πως όταν κόβονται χρήματα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κόβονται από άπορους, άστεγους, ανήμπορους, ΑΜΕΑ και ότι αυτήν τη στιγμή η στήριξη των αδυνάμων κοινωνικών κατηγοριών έχει πέσει αποκλειστικά στους ώμους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

«Να τραβήξουμε, έστω και την ύστατη ώρα, κόκκινη γραμμή» σημείωσε ο κ. Σαράντης. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις και των υπόλοιπων δημάρχων.

.Παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί

Παράταση της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έως τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ), «μετά και την αδιάλλακτη στάση του υπουργού Υγείας ως προς τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

.Αδ. Γεωργιάδης: Το υπουργείο διαθέτει plan B που «δεν θα αρέσει» στους γιατρούς

Το υπουργείο διαθέτει plan B που «δεν θα αρέσει» στους γιατρούς, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ενώ διεμήνυσε προς τους απεργούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ότι δεν πρόκειται ν΄αφήσει «κανέναν να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος».
«Δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι [...] γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. 

Πάντως, δήλωσε έτοιμος για διάλογο και πρόθυμος να έχει «ανοιχτό» το γραφείο του για τη συζήτηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.