. Μείωση των δόσεων στα στεγαστικά δάνεια


Μείωση των δόσεων στα στεγαστικά δάνεια για τους ενήμερους οφειλέτες κοντά στο 30% του εισοδήματός τους είναι ένα από τα σενάρια που συζητούν οι τράπεζες με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, το τοπίο θα έχει αποσαφηνιστεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά για οποιεσδήποτε αλλαγές απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της τρόικας.

Η διαπραγμάτευση υπουργείου τραπεζών βρίσκεται σε εξέλιξη και στο τραπέζι έχουν πέσει μια σειρά από προτάσεις. 

Στο τραπέζι βρίσκεται η χρονική επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, αλλά και το να συμπεριληφθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και κατηγορίες δανειοληπτών που σήμερα εξαιρούνται (π.χ. οι εργαζόμενοι επί προμήθεια, δηλαδή ασφαλιστές, μεσίτες κ.ά.).

Εκείνο που δεν εξετάζεται είναι μια οριζόντια μείωση των δόσεων σε όλα τα δάνεια. Τραπεζικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η ρύθμιση θα αφορά μόνο σε στεγαστικά δάνεια και όχι πιστωτικές κάρτες ή καταναλωτικά. 

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, οι τράπεζες έχουν ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις για 664.000 υποθέσεις, που αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 18,3 δισ. ευρώ. Μάλιστα, εντός του 2012 οι διακανονισμοί αυξήθηκαν κατά 16%.

.Δε βρέθηκε λύση για να κλειδώσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ


Χωρίς συμφωνία στα επιμέρους μέτρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς για ακόμη μία φορά συμφωνήθηκε το γενικό πλαίσιο, ωστόσο υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες. Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη, ο ίδιος διαφωνεί κάθετα στις οριζόντιες περικοπές.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες αυτό που αναζητούν Αντώνης Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης είναι το κέντρο ισορροπίας στις περικοπές, στα ειδικά μισθολόγια αλλά και στα νέα φορολογικά μέτρα. 

Θέμα σε εκκρεμότητα παραμένει το πως τα μέτρα που θα αποφασιστούν θα περάσουν από τη Βουλή και ποια από αυτά θα ενταχθούν απλώς στον προϋπολογισμό.

Έτσι δεν κλείδωσε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ στη σημερινή συνάντηση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα μέτρα και εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με τις οριζόντιες περικοπές, αλλά και τις περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ.

«Οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης. «Όχι οριζόντιες περικοπές, όχι περαιτέρω μάτωμα της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αμέσως μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι συνεχίζεται και η συζήτηση για τα ειδικά μισθολόγια, 

ενώ επεσήμανε ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τέλος σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνει περικοπή των χρημάτων που λαμβάνουν οι ΟΤΑ.

.Στο υπουργείο Υγείας αύριο ο Ευ. Βενιζέλος


Το υπουργείο Υγείας επισκέπτεται αύριο το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συνοδευόμενος από τους υπεύθυνους του Τομέα Υγείας του Κινήματος, Δημήτρη Κρεμαστινό και Συμεών Κεδίκογλου.
Στόχος της επίσκεψης είναι η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέντζο επί της πολιτικής που θα εφαρμοσθεί όσον αφορά τη λειτουργία των νοσοκομείων, 

τις υπάρχουσες ελλείψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, καθώς και τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη συνεργασία με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς.

.Ο ορισμός της πολιτικής αλητείας!


Η αφίσα τα λέει όλα!
Στις 3 του Σεπτέμβρη ο Τσίπρας και κάποια πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από τους ευνοημένους την προηγούμενη περίοδο (θα τα πούμε αναλυτικά πιο κάτω) θα μιλήσουνε για τη «Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς στον αγώνα για: Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση»!
Αυτό που μένει είναι να δούμε τον Τσίπρα με άσπρο πουκάμισο να υψώνει το χαρτί με τη διακύρηξη της 3ης του Σεπτέμβρη και να αναφέρεται στα οράματα του Ανδρέα Παπανδρέου, στην μεγάλη προσφορά της Δημοκρατικής Παράταξης στον τόπο και να κάνει την ιστορική αναδρομή του ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 38 χρόνια!
Πίσω του ο Μενέλαος Γκίβαλος (κάπου είδα ότι αναφέρεται ως ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι είσαι ότι δηλώσεις).
Ένας από τους λίγους στους οποίους η Δημοκρατική Παράταξη του χρωστά πολλά!
Μιας και τον πήρε από υπάλληλο της Αγροτικής Τράπεζας και τον έκανε Πανεπιστημιακό, προσπαθώντας να ξεπληρώσει μια μεγάλη προσφορά που ξεκίνησε από τη συγγραφή των λόγων του Άκη, το κόλλημα με τον Λαλιώτη, την εκλογή του σαν αναπληρωματικό μέλος του Ε.Γ. 
εκεί στα 1988 (αν θυμάμαι και καλά), την απόσπαση του στο ΠΑΣΟΚ επι γραμματείας Λαλιώτη και την απόφαση του να απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία λόγια , αφού είδε ότι δεν μπορούσε να εισπράξει τίποτε άλλο! Του χρωστάμε αλήθεια πολλά!
Όσα και στους άλλους σαν αυτόν που γνήσια τέκνα του κρατισμού και αφού εξαργύρωσαν πλουσιοπάροχα τη συμμετοχή τους στο κίνημα, αποφάσισαν να μετατραπούν σε «αγωνιστές» της Αριστεράς! Προσδοκώντας να πάρουν αυτά που τους κόπηκαν τα τελευταία χρόνια.
Συντονιστής ο Γιάννης Χατζηαντωνίου: Διορισμένος δικηγόρος στην Εθνική Τράπεζα, φυσικά από το ΠΑΣΟΚ.
Φαντάζομαι ότι στην πρώτη γραμμή των ακροατών θα βρίσκονται και τα υπόλοιπα «αριστερά στελέχη», πρώην παρατρεχάμενοι του Άκη, Κοτσακάς κτλ, για ενώσουν την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου!
Θα έχει ενδιαφέρον αυτή η συνεύρεση. Καθώς θα πρέπει να συνυπάρξουν μαζί όσοι οδήγησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, συνυπογράφοντας τη μεγαλύτερη πολιτική συνομωσία της σύγχρονης Ελλάδας, 
εκείνοι που μιλούσανε για «σοσιαλφασίστες» του ΠΑΣΟΚ και για τσιράκια του συστήματος, όσοι πρωταγωνίστησαν στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων στην πιο αντι- ΠΑΣΟΚ εκστρατεία, με όσους υπερασπιζότανε –υποτίθεται- το κίνημα και την ιστορία του. Αλλά έτσι θα μου πείτε είναι η ζωή.
Την πορνεία δεν θα τη συναντήσετε μόνο στα κακόφημα δρομάκια αλλά και στην πολιτική. Με τη μόνη διαφορά ότι οι πόρνες της πολιτικής έχουν τη δυνατότητα να μας θυμίζουν την παρουσία τους κάθε λίγο και λιγάκι.
Αυτή η ιστορία τερμάτισε την έννοια της πολιτικής αλητείας.
Και αν κάποιοι προσπαθούν να ιδιοποιηθούν συνθήματα και πολιτικά μηνύματα του ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους, η αφασία του επίσημου ΠΑΣΟΚ ξεπερνά κάθε όριο! Ούτε μια κουβέντα, ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μία λέξη!
Πολιτική αλητεία εναντίον πολιτικής αναισθησίας;
Εκτός και αν είναι τόσο πολύ απασχολημένοι με τις ακτίνες του νέου ήλιου!

.ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν στην ισοπέδωση της κοινωνίας


Στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας θα οδηγήσει το πακέτο μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα 

και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στη διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας».

Το βέβαιο είναι, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το νέο πακέτο μέτρων ξεκινά από τα 11,5 δισ. αλλά είναι απροσδιόριστο μέχρι πού θα φθάσει. «Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν θα καθίσει με δεμένα τα χέρια μπροστά στα νέα μέτρα της εξόντωσής του», καταλήγει η ανακοίνωση. 

.Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ


Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η πορεία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μαζί με τους δημάρχους της χώρας, διαμαρτύρονται για την δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ΟΤΑ. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη στις 10:30 το πρωί και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των δήμων.

Με την έναρξη της πορείας, όπου παραβρέθηκαν και δήμαρχοι της Αττικής, επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς οι διαδηλωτές κινήθηκαν ανάποδα στην οδό Πειραιώς με τα απορριμματοφόρα, με σκοπό να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου οι διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά στις δυνάμεις της αστυνομίας, όπου σταμάτησαν την κίνηση των οχημάτων. Ακολούθησαν αντεγκλήσεις και περιορισμένη χρήση χημικών από τους άνδρες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί κάθετα στην Αγ. Κωνσταντίνου.

Οι εργαζόμενοι στη συνέχεια συνέχισαν την πορεία τους πεζοί, κατευθυνόμενοι προς την πλατεία Συντάγματος, φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ζητώντας την ενίσχυση των προϋπολογισμών των ΟΤΑ. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι έγιναν συλλήψεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται από την αστυνομία.

Ακολούθησαν ομιλίες των συγκεντρωθέντων στην πλατεία Κλαυθμώνος και έπειτα οι διαδηλωτές, κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια και το Μεταξουργείο, όπου και παραμένουν αυτή την ώρα.

.Ι. Στουρνάρας: Το πακέτο των μέτρων έχει κλείσει


Το πακέτο των μέτρων έχει κλείσει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση των πολιτικών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Απομένουν ακόμα ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, όπως είπε, που θα ρυθμιστούν σε νέα συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Διευκρίνισε ότι είναι ανοιχτό το θέμα των ειδικών μισθολογίων και πρόσθεσε ότι στο βασικό σενάριο δεν περιλαμβάνεται πρόβλεψη για περικοπή συντάξεων του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η επεξεργασία των μέτρων δεν έχει ολοκληρωθεί και καταβάλλονται προσπάθειες να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές, με τις οποίες, όπως είπε, είναι αντίθετος και να προστατευθούν τα χαμηλά και μικρά εισοδήματα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι το πακέτο αυτό πρέπει να συνδυαστεί με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, επισήμανε πως η προσπάθεια είναι συνεχής και ξακαθάρισε πως δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω μάτωμα της ελληνικής κοινωνίας.

Όσον αφορά τα ειδικά μισθολόγια, τόνισε πως η συζήτηση συνεχίζεται ενώ τάχθηκε κατά των μειώσεων των συντάξεων του ΟΓΑ. Σχετικά με τους ΟΤΑ, δήλωσε πως δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές καθώς οι δήμοι υποκαθιστούν σε πολλές περπιτώσεις το απουσιάζον κοινωνικό κράτος.

.Βόμβα από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ


Οι αρχές έκλεισαν σήμερα τμήμα του αεροδρομίου του Άμστερνταμ Σίπχολ μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο εκπρόσωπο του αεροδρομίου.
"Ο τερματικός σταθμός C εκκενώθηκε προληπτικά εξαιτίας βάσιμης υποψίας" ότι οι αρχές του αεροδρομίου εντόπισαν μια βόμβα από τον Πόλεμο, είπε η εκπρόσωπος.
"Αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Μπορούμε να σταθμεύσουμε τα αεροσκάφη σε κάποιο άλλο σημείο, ως ένα βαθμό, αλλά κάποια στιγμή (αυτό) θα προκαλέσει ματαιώσεις ή καθυστερήσεις (πτήσεων)", πρόσθεσε η ίδια.
Από τον συγκεκριμένο τερματικό σταθμό αναχωρούν πτήσεις προς τις χώρες της ΕΕ που ανήκουν στη Συνθήκη Σένγκεν.

Το Σίπχολ είναι το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη

.Τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς διεκδικεί εκ νέου ο Γ. Παπανδρέου


Με κεντρικούς ομιλητές, τον πρόεδρο της Σοσιαλιστής Διεθνούς, Γιώργο Παπανδρέου, και τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής, Jacob Zuma, ξεκινούν αύριο στο Κέιπ Τάουν, οι τριήμερες εργασίες του 24ου Συνεδρίου της Οργάνωσης, στη διάρκεια των οποίων θα εκλεγεί ο πρόεδρος της ΣΔ, θέση για την οποία έχει θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ο πρώην πρωθυπουργός. 

Το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Μανιάτης, και ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Κινήματος, Πάνος Μπεγλίτης. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κεντρικά θέματα της συζήτησης αποτελούν: Η σοσιαλδημοκρατική απάντηση στην οικονομική κρίση, για μια οικονομία με θέσεις απασχόλησης, ανάπτυξη και κοινωνική προστασία, 


η ενίσχυση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και η επέκταση της δημοκρατίας στον κόσμο, η ανάγκη ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας για μια κοινή για την ειρήνη και τη βιωσιμότητα και για έναν νέο διεθνισμό και μία νέα κουλτούρα αλληλεγγύης μεταξύ λαών και εθνών.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.