.Ανακοίνωση Ψηφοδελτίου Δημοτικής Παράταξης Μαζί για την Πόλη μας

Στο Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξης Μαζί για την Πόλη μας με υποψήφια Δήμαρχο την *Τίνα Καφατσάκη * οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι οι : (βλ συνημμένη λίστα). Οι άνθρωποι που το στελεχώνουν, έχουν συνδέσει την διαδρομή τους με συλλόγους, μαζικούς φορείς και κοινωνικά κινήματα της πόλης μας.

Με τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στις γειτονιές μας. Με διακριτό έργο στην εκπαίδευση, στην υγεία, τις τέχνες, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Με γνώση των προβλημάτων της πόλης μας και εμπειρία στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοικησης. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν 27 γυναίκες (ποσοστό 37,5%)... περισσότερα »

.Στ. Θεοδωράκης: Λύσεις μνημονίων ή άρνησης των μνημονίων είναι το ίδιο λαϊκίστικες

Μόνη διέξοδος «ένα εθνικό σχέδιο δράσης», «να κάτσουν οι πολιτικοί κάτω να δουλέψουν, να μην έχουν τις έτοιμες λύσεις από το εξωτερικό, είτε με τη μορφή των μνημονίων, είτε με τη μορφή άρνησης των μνημονίων- γιατί και τα δύο είναι το ίδιο λαϊκίστικα. Εμείς έχουμε την τόλμη και θα το επιχειρήσουμε, και θα δούμε αν και οι άλλοι έχουν την τόλμη» λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξή του στην Web TV του ΑΠΕ ΜΠΕ. 

Διερωτάται αν είναι «αντιπερισπασμός στο Ποτάμι» το «νέο αίμα» στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, ενίσταται στην κατηγορία «πασοκογένειας» του κόμματός του και δηλώνει «εχθρικός απέναντι στους ευρωσκεπτικιστές» και υπέρμαχος της ενίσχυσης του ρόλου της Ευρώπης, αλλά όχι της ομοσπονδιακής εκδοχής της.

«Υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι σε όλους τους συνδυασμούς, αλλά το θέμα είναι ποιανού μέθοδος είναι αυτή» απαντά στην ερώτηση σε τι διαφέρει το δικό του ψηφοδέλτιο με το «νέο αίμα» στην πολιτική, μια μέθοδος η οποία έχει υιοθετηθεί από πολλά κόμματα. 

Το θέμα είναι «ποιος το κάνει εξαρχής με αποφασιστικότητα και με δύναμη», λέει ο κ. Θεοδωράκης. «Τα παλιά κόμματα αφότου εμφανίστηκε το Ποτάμι και έβαλε καινούργιους ανθρώπους μπροστά άρχισαν να βάζουν και κάποιους από την κοινωνία. Βάζουν επειδή το πιστεύουν ή βάζουν απλώς για να κάνουν αντιπερισπασμό στο Ποτάμι; Αυτό ας το κρίνει ο πολίτης» συμπληρώνει.

«Το ποτάμι πασοκογενές;» ενίσταται ερωτηθείς, σημειώνοντας: «Εμείς δεν έχουμε κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα στα δύο στελέχη του είναι από το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος σοβαρά να υποστηρίξει ότι εμείς είμαστε η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ. 

Αυτό που είμαστε εμείς είναι ότι εκφράζουμε, νομίζω, μία απαίτηση της κοινωνίας για την εμπλοκή στην πολιτική νέων ανθρώπων. Αυτό είναι το ξεκάθαρο σημάδι».

.Ομιλία Τσίπρα από Πράγα

Την πεποίθησή του ότι «όσο πιο μεγάλη η διαφορά της ήττας της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, τόσο πιο γρήγορα θα αποκατασταθούν η δημοκρατική ομαλότητα, η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, και η ανάπτυξη», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Πράγα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε και πάλι την πολιτική σημασία των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου εκτιμώντας ότι «θα αποδειχθούν ένας σταθμός για τη γενιά μας. Που, σε μεγάλο βαθμό, θα καθορίσουν τη μοίρα και της επόμενης». Σε νέα επίθεσή του κατά της κυβέρνησης με αφορμή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2015-2018, ο κ.... περισσότερα »

.Συλλήψεις για χρέη

Για οφειλές προς το ΙΚΑ που ξεπερνούν το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ συνελήφθησαν ο πρώην πρόεδρος του «Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης και ο τέως αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, για το χρονικό διάστημα από 1η Ιουλίου εως 31 Αυγούστου του 2013, κατά τη διάρκεια του οποίου ήταν υπεύθυνοι, του ιδρύματος.

Εξάλλου, για εργοδοτικές εισφορές που ξεπερνούν το 1 εκ ευρω συνελήφθη ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Αγούδημος, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. 

.«Ας κυνηγούν άλλοι Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες»

Στην πολυσυζητημένη παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά, βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. 

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσία στην ίδια εκδήλωση και του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Κουβέλης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αφήνω άλλους να κουβαλήσουν στο πολιτικό τους μυαλό, Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες». 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η κρίση στρατηγικής που έχει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την οδηγεί να έχει γίνει συγγενής συντηρητικών πολιτικών και υπερασπίστηκε τις επιλογές της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι βοήθησε με υπευθυνότητα να μη βγει η χώρα από το ευρώ.

«Οι λύσεις στην κρίση δεν είναι ουδέτερες και πολιτικά άχρωμες», υποστήριξε ο κ. Κουβέλης, αναφερόμενος «σε κομιστές του υποτιθέμενου καινούριου», οι οποίοι όμως επιμένουν να μην δίνουν συγκεκριμένες λύσεις. 

«Η Κεντροαριστερά ή θα είναι προοδευτική ή δεν θα υπάρξει. Ούτε ως Κεντροαριστερά γενικών καθηκόντων, ούτε ως υποστηρικτής συντηρητικών επιλογών» κατέληξε.

Η Μαριλένα Κοππά ευχαρίστησε τον Γ. Παπανδρέου, τον Φ. Κουβέλη και τον πρύτανη του Παντείου Γρηγόρη Τσάλτα που παρουσίασαν το βιβλίο σημειώνοντας ότι δίνει μια μάχη για να υπάρχει η προοδευτική κεντροαριστερά, που δεν θα λειτουργεί ως δεκανίκι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα συνομιλεί με όλους και με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Στην παρουσίαση του βιβλίου, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο νυν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλης, ο Χάρης Παμπούκης και η Άννα Νταλάρα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.