.Το ΟΧΙ του 1940 είναι το ΟΧΙ του σήμερα στο φασισμό»


«Το ΟΧΙ του 1940 είναι το ΟΧΙ του σήμερα στην αδράνεια, στην οπισθοδρόμηση και στην καθήλωση της Ελλάδας στο χθες. Είναι ΟΧΙ στο φασισμό, το ναζισμό και το ρατσιστικό μίσος», τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά, σε ανακοίνωσή της για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσθέτει:

«Η επέτειος του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου βρίσκει τη χώρα μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, με την κοινωνία να δοκιμάζεται σκληρά. Τώρα είναι η ώρα για να υπάρξουν οι πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν τη χώρα στη διέξοδο και θα προστατεύσουν τους πολίτες».

.Αδιαλλαξία της τρόικα στα εργασιακά


Αρνητική εμφανίζεται η τρόικα στις επιδιωκόμενες -από την κυβέρνηση- αλλαγές στα εργασιακά όπως προκύπτει από τις βραδινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρναρα ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. " Η τρόικα δυστυχώς ήταν αρνητική και στο θέμα του οικογενειακού επιδόματος και της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. 
Παράλληλα, έκανε γνωστό οτι η τρόικα δε δέχεται και το ζήτημα που έχουν θέσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ- για κύρωση ιδιωτικοποιήσεων - από τη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί τη βουλή στις 5 Νοεμβρίου (ερχόμενη Δευτέρα).
Επιστολή τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση για τα εργασιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες ,ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης έγινε αποδεκτής επιστολής των εκπροσώπων των δανειστών μας ,οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι η ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά εξασφάλισε τη μεγίστη δυνατή συμφωνία.
Στο μεταξύ σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση της τρόικας που φέρεται να παρουσιάστηκε στο Euro Working Group της Πέμπτης και δημοσιεύει το Der Spiegel, προτείνεται νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επίσης προβλέπει 150 νέες μεταρρυθμίσεις και κοστολογεί την διετή επιμήκυνση στα 30 έως 38 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αρνητικός στην προοπτική νέας αναδιάρθρωσης, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ εκτιμά ως ρεαλιστικότερη την πρόταση περί επαναγοράς ομολόγων, με νέα δάνεια, στην τιμή της αγοράς.
Το χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα βρεθεί μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη συμμετοχή του λαού στις εκδηλώσεις της 28ης
Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιστράτευσε τους μηχανισμούς
καταστολής για να τον αποκλείσει», επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου
Τύπου της ΚΕ του κόμματος.
«Στις κεντρικές παρελάσεις αλλά και
σε αυτές που έγιναν στις λαϊκές συνοικίες εκφράστηκε δυνατά το σύγχρονο
λαϊκό όχι στα μέτρα και τα μνημόνια της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής
Ένωσης που εξοντώνουν το λαό προς όφελος των μονοπωλίων» αναφέρει το ΚΚΕ
προσθέτοντας πως «η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν τη
δύναμη, με τη χειραφέτησή τους, τη λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση να
βάλουν φραγμό και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή λαίλαπα.»

."Βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, είμαστε θύματα τοκογλυφίας"


Για ένα «περίεργο πόλεμο, που βιώνουμε οι Ελληνες» έκανε λόγο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του «Σκάϊ».

Ο αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά : "Νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για «καθοδηγούμενη Δημοκρατία», ενώ κάλεσε όλους όσοι δηλώνουν φίλοι μας, να σεβαστούν τόσο την αξιοπρέπεια όσο και την ιστορία μας. 

Επίσης ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα αποτελεί εκτροπή από τις ρίζες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι είναι μεγάλο λάθος το γεγονός ότι έχει αποϊεροποιηθεί και ευτελιστεί η αξία του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης. 

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του, την οποία βασίζει όπως είπε στο φιλότιμο του Ελληνα.

.Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τα 7,7 ρίχτερ στον Καναδά


Οι καναδικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι μετά το σεισμό των 7,7 βαθμών που σημειώθηκε στα ανοικτά της δυτικής ακτής της χώρας, ανακοίνωσε το καναδικό υπουργείο Φυσικών Πόρων

"Η προειδοποίηση αφορά τις παράκτιες ζώνες της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλάσκας", τόνισε το υπουργείο και κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών αυτών να ακολουθήσουν τις οδηγίες των τοπικών αρχών για τυχόν μετακίνησή τους σε ασφαλέστερες περιοχές. 

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 198 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Πρινς Ρούπερτ και το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα, ανακοίνωσε το USGS.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.