.Απεβίωσε ο θρύλος J.J. Cale

Ο αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός J.J. Cale, μια σημαντική μορφή της παγκόσμιας μουσικής σκηνής από τη δεκαετία του ’60 έως και σήμερα, απεβίωσε χθες σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια, σε ηλικία 75 ετών,  έπειτα από καρδιακή προσβολή.

Ο θρύλος της blues - rock γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1938 στην Οκλαχόμα. Το πραγματικό όνομά του ήταν John Weldon Cale, το οποίο μετέτρεψε σε JJ Cale προκειμένου να μην τον μπερδεύουν με τον John Cale των The Velvet Underground. 

Ξεκίνησε να δουλεύει σε στούντιο ηχογράφησης το 1964 ενώ δυο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το επιτυχημένο άλμπουμ «A Trip Down The Sunset Strip» το οποίο του έδωσε ώθηση για την δημιουργία του «After Midnight» και του «Cocaine», τραγούδια που αργότερα ο Eric Clapton τα έκανε επιτυχίες και ευρύτερα γνωστά.

Ο J.J. Cale κατάφερε να συνδυάσει πολλούς ρυθμούς και στυλ και να ηχογραφήσει  κομμάτια όπως τα «River Runs Deep», «Crying Eyes», «Crazy Mama»και «Call Me The Breere» δημιουργώντας το δικό του, προσωπικό, χαλαρό  ύφος στη μουσική σκηνή.

Τα περισσότερα από τα κομμάτια του καταφέρνουν ακόμη και σήμερα να ακούγονται ευχάριστα ενώ η θεματολογία τους παραμένει και είναι επίκαιρη. Είχε πειραματιστεί με διαφορετικούς συνδυασμούς, με νέους ήχους και ήταν πάντα ανοιχτός σε νέες ιδέες και προτάσεις.
Εκτός του Eric Clapton συνεργάστηκε και με άλλα μεγάλα ονόματα της μουσικής όπως οι Carlos Santana, Mark Knopfler, Tom Petty, Bryan Ferry, Neil Young, Johnny Cash κ.ά..

.Επίσκεψη στην Αθήνα

Στην Αθήνα την Κυριακή για διήμερη επίσκεψη εργασίας ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα. Θα τον υποδεχθεί το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η επίσημη συνάντησή τους είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.
«Αύριο θα βρίσκομαι στην Αθήνα για να πω στους Έλληνες ότι θέλουμε μία άλλη Ευρώπη, με δουλειά, πολιτισμό, ελπίδα... Αυτές είναι οι λέξεις-κλειδιά. Η Αθήνα να γίνει σύμβολο για την ΕΕ που οφείλει να αλλάξει» με αυτά τα λόγια – μέσα από το twitter -  ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα σχολιάζει την επικείμενη επίσκεψη του στην Ελλάδα.

.Οι… φευγάτοι του Ολυμπιακού

Ο Τζαμέλ Αμπντούν, που ανακοινώθηκε χθες από τη Νότιγχαμ, δεν θα είναι ο μόνος που φεύγει από τον Ολυμπιακό.

Ο Ράφικ Τζεμπούρ είναι ξένο σώμα, όπως αποδεικνύεται και από τη μεταγραφή του Χαβιέρ Σαβιόλα, αλλά ακόμη δεν έχει βρει πρόταση που να καλύπτει τον ίδιο και τους Πειραιώτες.

Ο Λεάντρο Γκρέκο βρίσκεται από χθες στην Ιταλία με πιθανότερο προορισμό τη Λιβόρνο.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο πώλησης του Πάουλο Μασάντο, καθώς ομάδες από τη Ρωσία (Ρούμπιν Καζάν, ΤΣΣΚΑ και Σπαρτάκ Μόσχας σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας) ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Ο Ανδρέας Τάτος, που δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, φέρεται να ζήτησε χθες να μείνει ελεύθερος, με Άρη και Ατρόμητο να ερίζουν για την απόκτησή του. Εκκρεμεί τι θα γίνει με τη θέση του τερματοφύλακα, αφού με την προσθήκη του Ρομπέρτο στο ρόστερ υπάρχουν τέσσερις.

Ο Μέγιερι πρέπει να θεωρείται ακλόνητος (από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόταση για την πώλησή του), συνεπώς είτε θα φύγει ο Κάρολ είτε θα δοθεί δανεικός ο νεαρός Γιαννιώτης.

.Έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη»

Στις «λέξεις-κλειδιά» της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, η οποία ξεκινά αύριο, αναφέρθηκε με μήνυμά του στο Twitter ο Iταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

«Αύριο στην Αθήνα για να πούμε στους Έλληνες ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, με εργασία, πολιτισμό και ελπίδα ως λέξεις-κλειδιά. Η Αθήνα είναι το σύμβολο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να αλλάξει» σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Λέτα μεταξύ άλλων τόνισε ότι «το κύριο θέμα» στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά θα είναι «το μέλλον της Ευρώπης, της Γηραιάς Ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό και να την δουν ως πηγή ελπίδας και ένα ενιαίο σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες».

«Έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της», σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τον κ. Λέτα αναμένεται να υποδεχθεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Α. Σαμαράς αύριο το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι δυο πρωθυπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στις 12:00 τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

.ΣΥΡΙΖΑ: Μνημόνιο ή δημοκρατία το πραγματικό δίλημμα

Για να πιάσει τα νούμερα της τρόικας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους με διαδικασίες φαστ τρακ, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις υπογραμμίζοντας πως μοναδική πυξίδα της κυβέρνησης «είναι οι απαιτήσεις των δανειστών, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στις δραματικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στην οικονομία και την κοινωνία».

 «Όσο γίνονται πιο φανερά τα αδιέξοδα του προγράμματος, τόσο μεγαλώνει η μνημονιακή προσήλωση μιας κυβέρνησης της οποίας οι εκβιασμοί εναλλάσσονται με τα ψέμματα προς τον ελληνικό λαό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία».

Όταν το μόνο σου σχέδιο είναι να τους προσλάβεις όλους στο Δημόσιο, να ακυρώσεις κάθε μεταρρύθμιση και να διώξεις κάθε επενδυτή, τότε είναι φυσικό να καταφεύγεις σε παραμύθια και κάλπικες υποσχέσεις, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.