..Σχέδια, αλλά και ρίσκα...

Με «εργαλείο» το πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση προβάλλει ένα συγκεκριμένο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο «η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, φεύγει οριστικά η τρόικα και ανακτά την οικονομική ελευθερία της, διά της προσφυγής στις αγορές». 
Το «σχέδιο» στηρίζεται αφενός στην όντως μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει ήδη γίνει και αφετέρου σε μια υψηλού επιπέδου πολιτική διαπραγμάτευση του κ. Σαμαρά, με Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ.
 Η «αχίλλειος πτέρνα» του φιλόδοξου αυτού σχεδίου είναι ότι, σε τελευταία ανάλυση, πρόκειται περισσότερο για πολιτικό - κομματικό σχεδίασμα, παρά στηρίζ... περισσότερα »

.Ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας κάνουν καλή δουλειά

Σταθερή αλλά αργή θα είναι η πορεία βελτίωσης που θα διαγράψει η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια, εκτιμά ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος θεωρεί ότι προς αυτή την κατεύθυνση, εκτός από τη δεδομένη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων της χώρας, χρειάζεται να γίνουν πολλά από την ίδια την Ελλάδα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο διεθνές στερέωμα.

«Είμαι αισιόδοξος, πιο αισιόδοξος απ' όσο ήμουν παλαιότερα», εκμυστηρεύεται στους συνομιλητές του ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, με τη γνωστή εγκράτεια που τον διακρίνει σπεύδει να συμπληρώσει: «Ξέρετε ότι η δική μου αισιοδοξία κυμαίνεται στο όριο που από άλλους μπορεί να θεωρείται απαισιοδοξία».

Ο κ. Σημίτης διαπιστώνει σημάδια βελτίωσης στο οικονομικό περιβάλλον, αλλά προσγειώνει όσους συνομιλούν μαζί του, επισημαίνοντας ότι για τα επόμενα χρόνια «η κατάσταση θα είναι μίζερη» και «οι δυσκολίες δεν θα ξεπεραστούν πριν από το 2020».

«Τελευταία γίνεται καλή δουλειά από τον Σαμαρά με τα ταξίδια του στο εξωτερικό και τον Στουρνάρα στην οικονομία», είναι η άποψη που εκφράζει, δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια που γίνεται για να ανακτήσει η Ελλάδα το κύρος της και να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία, που θα φέρει επενδύσεις και θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.