.Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις συγκέντρωσης τροφίμων...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Καλλίρη και του Αντιδημάρχου Νεότητας Αλληλεγγύης και Πρόνοιας κ. Καλογιαννάκη.

Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν να συγκεντρωθούν τρόφιμα και να δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου μας προκειμένου να ενισχυθούν άπορες οικογένειες ενόψει των Άγιων ημερών του Πάσχα.

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 η προσέλευσή του κόσμου στην πλατεία Ελευθερίας, ήταν χωρίς προηγούμενο.
Το Σαββάτου 20 Απριλίου 2013 πολλοί συνδημότες μας παραβρέθηκαν στην Παιδική παράσταση στο κινηματοθέατρο ΑΛΕΚΑ.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 μαθητές συνοδευόμενοι από τους διευθυντές των σχολείων τους επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και προσέφεραν τρόφιμα.
Επιπλέον σημαντικό είναι να αναφερθεί η συνεργασία του Δήμου Ζωγράφου με τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ τη VODAFONE και το ΣΚΑΙ.

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης πραγματοποιήθηκε στη Κινητή παιδιατρική & Οδοντιατρική μονάδα «ΛΗΤΩ» στις 20 & 21 Απριλίου 2013,δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη και οδοντιατρικός έλεγχος.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά :
1.            Τους Διευθυντές κ. Μητρόπουλο Κων/νο ,κ. Καππή Γ.,κ. Αντωναράς Γ., κα Αλεξανδρή Ε. και όλους τους εκπαιδευτικούς.
2.            Τους μαθητές Ξένου Δ., Παπαδημητρίου Β., Ψηλογιαννοπούλου Β. και Κατσιούλη Β., Μυλωνάκη Α., Καζαμιανάκης Χ. και γενικά όλους τους μαθητές που βοήθησαν.
3.            Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου ,5ου Γυμνασίου & Λυκείου και του 4ου&10ου Δημοτικού Σχολείου.
4.            Τους καλλιτέχνες Μπεσίρης Χ., Μπεσίρης Γ., Παρασκευαίδης Θ.,Τσίτος Α., Παναγόπουλο Η. ,Παλίακη Μανάσης, Γκότσης , Ηλίας Καρελλάς και Βαλσάμης -Τοτό ο κλόουν που συμμετείχαν αφιλοκερδώς.
5.            Τους επαγγελματίες.
6.            Τους ιδιώτες και τέλος τους εθελοντές.

.Τι λέει το ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου


Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε μετά τη σημερινή συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, για την «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του κόμματος, έδωσε η Ιπποκράτους, αφήνοντας αιχμές για την στάση του Γιώργου Παπανδρέου.

Στη ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την σημερινή συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευαγγέλου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ με ενημερωτικό σημείωμα, περιέγραψε το περιεχόμενο της συνάντησης.

Δεν είχε σκοπό να εστιάσει την δημόσια συζήτηση στο θέμα αυτό, που αδικεί το ΠΑΣΟΚ γιατί παρόμοια προβλήματα έχουν και άλλα κόμματα, χωρίς να δείχνουν την ίδια ευαισθησία αλλά και γιατί είναι ανοικτά και τρέχουν πολλά ζητήματα κρίσιμα για την πορεία της οικονομίας και τη ζωή των πολιτών.

Επειδή όμως, σε ανακοίνωση του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι στη συνάντηση ο Γ. Παπανδρέου "εξέφρασε την οργή του για απαράδεκτες, άθλιες κι ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο κίνημα την περίοδο της προεδρίας του" και ότι μίλησε για διαλυτική κατάσταση και μεταφορά ψευδών και συκοφαντιών μέσα στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να σημειωθούν τα εξής, προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων:

Τη συνάντηση ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έθεσε στην διάθεση του κ. Παπανδρέου αναλυτικό φάκελο των υπηρεσιών του ΠΑΣΟΚ με την εικόνα της οικονομικής κατάστασης του κόμματος και ιδίως με την εξέλιξη του δανεισμού, των εσόδων και των δαπανών, την περίοδο 2003-2011.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στον κ. Παπανδρέου ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι υποχρέωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κοινωνία και την παράταξη να διασφαλίσει απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και πλήρη σεβασμό στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο έλεγχος στοχεύει στην χάραξη μιας καθαρής διαχωριστικής γραμμής, καθώς τώρα μόνο το μοντέλο μιας λιτής, αυτοχρηματοδοτούμενης διαχείρισης, μπορεί να εφαρμοστεί και να γίνει αποδεκτό από τη κοινωνία. Ο κ. Βενιζέλος παρότρυνε τον κ. Παπανδρέου, εφόσον θεωρεί ότι θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Τον ενημέρωσε επίσης ότι ζήτησε, πριν την υποβολή της έκθεσης των ελεγκτικών εταιρειών, να ζητηθεί από κάθε πρόσωπο που έλαβε χρήματα από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ να δώσει τυχόν αναγκαίες εξηγήσεις και να προσκομίσει τυχόν ελλείποντα παραστατικά. Έκθεση των εταιρειών δεν έχει υποβληθεί και δημοσιογραφικές αναφορές σε δήθεν στοιχεία είναι αυθαίρετες.

Τον ενημέρωσε επίσης ότι, όπως έχει δημόσια ανακοινωθεί, τα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης θα συζητούνται αναλυτικά στα συλλογικά καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Η ενότητα και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ μπορούν να βασιστούν μόνο στη διαφάνεια, την αλήθεια, την συλλογικότητα και τις καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Τα όργανα που ανέδειξε το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι αρμόδια και υπεύθυνα για την πορεία της παράταξης και ίδιος ο κ. Παπανδρέου που ως πρώην Πρόεδρος, αλλά και ως βουλευτής, μετέχει στην ΚΠΕ, θα έχει τη δυνατότητα να μετάσχει στη σχετική συζήτηση».

.Πιο κοντά έρχονται ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητοι Έλληνες


Συνεχίζεται η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να στείλει στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων το περασμένο Σαββατοκύριακο τον στενό του συνεργάτη και διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Ν. Παππά.

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ερμηνεύεται ως νέο μήνυμα για την προοπτική συνεργασίας των δύο κομμάτων - ακόμη και για ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα το επιτρέπει.

Το κόμμα του Π. Καμμένου είχε στείλει πρόσκληση στο ΚΚΕ, το οποίο δεν εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Δ. Βίτσα και τον στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Ν. Παππά.

Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν σοβαρά την προοπτική συνεργασίας με τον κ. Καμμένο, ο οποίος είναι και ο μοναδικός επικεφαλής κοινοβουλευτικού κομματικού σχηματισμού που δηλώνει σήμερα πρόθυμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από μία εκλογική αναμέτρηση.

."Η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες"


«Η ενότητα και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ μπορούν να βασιστούν μόνο στη διαφάνεια, την αλήθεια, τη συλλογικότητα και τις καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και με την οποία προβαίνει σε ορισμένες επισημάνσεις, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του τέως προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με το ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε μετά τη συνάντηση και με το οποίο περιέγραψε το περιεχόμενο της, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε σκοπό να εστιάσει τη δημόσια συζήτηση στο θέμα των οικονομικών του κόμματος, 

θέμα «που αδικεί το ΠΑΣΟΚ, γιατί παρόμοια προβλήματα έχουν και άλλα κόμματα, χωρίς να δείχνουν την ίδια ευαισθησία αλλά και γιατί είναι ανοικτά και τρέχουν πολλά ζητήματα κρίσιμα για την πορεία της οικονομίας και τη ζωή των πολιτών».

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι ο κ. Βενιζέλος τόνισε  στον κ. Παπανδρέου ότι «η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται  με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες» και ότι τον παρότρυνε, εφόσον θεωρεί ότι θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

.Οι αλλαγές στο Δημόσιο στο επίκεντρο της συνάντησης Φ. Κουβέλη - Αντ. Μανιτάκη


Τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ενημέρωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, για τα θέματα του σχεδίου νόμου, το οποίο αφορά την οργάνωση της δημοσίας διοίκησης και το οποίο πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση, καθώς και για τον σχεδιασμό αναφορικά με τις απολύσεις 15.000 υπαλλήλων έως το 2014 και την ένταξη 12.500 υπαλλήλων στο σχέδιο κινητικότητας. 

Επίσης, οι δύο άνδρες συζήτησαν και την ανάγκη «να αντιμετωπιστούν άμεσα θεσμικές και νομικές ανωμαλίες και αδικίες που αναπαράγουν φαινόμενα πελατειακής συναλλαγής σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα».

.Η ΕΕ εξετάζει μέτρα προστασίας μεγαλοκαταθετών


Τη δυνατότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προστατεύουν και τους μεγάλους καταθέτες από ενδεχόμενο «κούρεμα» σε περίπτωση χρεοκοπίας κάποιας τράπεζας, προβλέπει πρόταση που συζητείται στην ΕΕ και είναι σε γνώση του Ρόιτερς. 

Η πρόταση έχει υποβληθεί, καθώς οι χώρες - μέλη ολοκληρώνουν ένα νέο σχέδιο νόμου της ΕΕ, το οποίο μπορεί να καταστήσει το «κούρεμα» των μεγάλων καταθετών μόνιμο χαρακτηριστικό σε μελλοντικές τραπεζικές κρίσεις.

Οι μικροί αποταμιευτές, με καταθέσεις μικρότερες από 100.000 ευρώ, θα προστατεύονται σε κάθε περίπτωση. Οι αξιωματούχοι, όμως, εγείρουν επίσης τη δυνατότητα να επιτρέπεται η εξαίρεση από την επιβολή ζημιών και των μεγαλύτερων καταθετών σε εθνικό επίπεδο.

Με την επίτευξη ενός τέτοιου συμβιβασμού, οι αξιωματούχοι ελπίζουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη μετά από μία κακότεχνη προσπάθεια επιβολής ζημιών στους καταθέτες στην Κύπρο. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) υποστηρίζουν την ευνοϊκότερη μεταχείριση των μεγάλων καταθετών στο πλαίσιο της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για ένα νέο καθεστώς για τις τράπεζες που χρεοκοπούν, το οποίο μπορεί να αρχίσει να ισχύει το 2015.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.