.Ο θρίαμβος της γελοιότητας

Η χρονιά που μας αφήνει ήταν επεισοδιακή, γεμάτη σασπένς. Με μια εκκίνηση, τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, οπότε και οι βουλευτικές εκλογές, γεμάτη προσδοκίες και ηχηρά, γεμάτα συναίσθημα, συνθήματα από σημαντική μερίδα του κόσμου («πρώτη φορά Αριστερά»)· 

με ένα άκρως αγωνιώδες καλοκαίρι, οπότε η χώρα έφτασε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης· με τράπεζες σε αργία και κεφαλαιακούς ελέγχους που θα μας ακολουθούν για κάμποσο ακόμα· με απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις (δημοψήφισμα, εκλογές Σεπτεμβρίου), έντονους τριγμούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε ΛΑΕ, Βαρουφάκη)· με μακρόσυρτες εκλογές και ένα ... περισσότερα »

.Ανεμίζοντας «κόκκινες γραμμές»

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνοψίζεται στο τρίπτυχο που είχε διατυπώσει κάποτε ο Ρόναλντ Ρέιγκαν: «Αν κινείται, φορολόγησέ το. Αν συνεχίζει να κινείται, ρύθμισέ το. Αν σταματήσει να κινείται, επιδότησέ το». 

Ετσι και οι φωστήρες του οικονομικού επιτελείου στύβουν το μυαλό τους από πού θα απομυζήσουν φόρους ώστε να επιδοτούν αντιπαραγωγικές λειτουργίες του Δημοσίου και ζημιογόνες επιχειρήσεις σαν τη Βιομηχανία Ζάχαρης. Τελευταία «μεγαλοφυής ιδέα», όπως διαβάζουμε, είναι να μπει φόρος ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ για να χρηματοδοτ...περισσότερα »

.Σκληρά διλήμματα

Α​​υτά που συνέβησαν στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, όσα βιώνουμε με το τσουνάμι της προσφυγικής κρίσης, μας δείχνουν ότι ζούμε ένα από εκείνα τα επεισόδια που η Ιστορία επιφυλάσσει κάθε 50 ή 100 χρόνια. Κακομάθαμε στην Ευρώπη, και στην Ελλάδα, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Ζήσαμε μια περίοδο ευμάρειας, ειρήνης και σταθερότητας, θεωρώντας ότι δεν θα υπάρξει ποτέ πισωγύρισμα, ότι κάθε χρονιά θα είναι καλύτερη από την περυσινή. Τώρα, η Ευρώπη δοκιμάζεται και περνάει ένα στρες τεστ χωρίς προηγούμενο. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσει να διατηρήσει τα στοιχεία που την έκανα... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.