.Λήγουν σήμερα 42 κλαδικές συμβάσεις


Αυλαία πέφτει σήμερα για 42 κλαδικές συμβάσεις κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μισθούς 586 ευρώ, 600.000 περίπου εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος την κατάργηση, μετά τον Απρίλιο, του επιδόματος γάμου γεγονός που σημαίνει μισθωτοί θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται κατά 10%, ενώ καταργούνται οι παγωμένες ωριμάνσεις δηλαδή οι εργαζόμενοι χάνουν ακόμη 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και μέχρι 3 το πολύ.

Δεν αποκλείεται οι ανατροπές ανατροπές να οδηγήσουν τελικά ακόμη χαμηλότερα και τον κατώτατο μισθό που σήμερα είναι στα 586 ευρώ, αφού κάτι τέτοιο προβλέπεται στο μνημόνιο.

Οι εργαζόμενοι έχουν περιθώριο ένα τρίμηνο για να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση, αλλιώς επιχειρήσεις αποκτούν την δυνατότητα να περικόψουν μέχρι και 30% τις αποδοχές του προσωπικού.

Οι συμβάσεις που λήγουν είναι σε κλάδους όπως στις τράπεζες, στη χημική βιομηχανία, στα τυποποιημένα τρόφιμα, στην ποτοποιία και στις εταιρείες αναψυκτικών, στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, στα ασφαλιστικά πρακτορεία, σε βιομηχανίες παστερίωσης γάλακτος, απορρυπαντικών, ζυμών αρτοποιίας, καπνοβιομηχανίας, στα καταστήματα πώλησης κρεάτων, οι ηλεκτροτεχνίτες, οι γεωπόνοι κ.ά.

.Τρόφιμα με κρέας αλόγου είχαν μοιραστεί σε σχολεία στη Βρετανία


Κρεατόπιτες που αντί για βοδινό περιείχαν κρέας αλόγου είχαν διανεμηθεί σε 47 σχολεία στο Λάνκασερ της βορειοδυτικής Αγγλίας, ενώ μπιφτέκια με το ίδιο κρέας είχαν παραδοθεί σε νοσοκομεία της Βόρειας Ιρλανδίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα από επίσημες πηγές.

Οι πίτες που έτρωγαν οι μαθητές στα σχολεία της κομητείας του Λάνκαστερ βρέθηκαν θετικές στο κρέας αλόγου, όπως δήλωσε η Σούζι Τσαρλς, η υπεύθυνη για τα σχολεία στο κομητειακό συμβούλιο.

«Σχετικά λίγα σχολεία περιλαμβάνουν το είδος αυτό στο μενού τους, όμως προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα γεύματά μας θα περιέχουν αυτό ακριβώς που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Το γεγονός ότι τα πιάτα αυτά δεν πληρούσαν τους κανονισμούς μας οδήγησε να τα αποσύρουμε, χωρίς κανένα δισταγμό», εξήγησε.

Ταυτόχρονα, από τον οργανισμό που είναι αρμόδιος για τη διανομή κρέατος στα υγειονομικά καταστήματα της Βόρειας Ιρλανδίας έγινε γνωστό ότι στα νοσοκομεία της επαρχίας είχε παραδοθεί κρέας αλόγου. 

Η παρτίδα που είχε διανεμηθεί από μια βορειοϊρλανδική εταιρεία αποσύρθηκε αλλά δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν κάποιο μέρος της καταναλώθηκε από τους ασθενείς.

.Πτώση τιμών των παλαιών ακινήτων


Το 2012, σε συνέχεια του 2011, αποτέλεσε, χωρίς αμφιβολία, μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για την ελληνική οικονομία. Αναπόφευκτα επηρεάστηκε σημαντικά και ο κλάδος τής διαμεσολάβησης ακινήτων, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα τής εταιρείας Re/Max Ελλάς.

Παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά την κτηματαγορά, ήταν η πορεία της οικονομίας με την οποία σχετίζεται άμεσα τόσο η ψυχολογία των αγοραστών όσο και η αγοραστική τους δύναμη. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε, επίσης, και ο φόβος πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ (Grexit) και των επικείμενων συνεπειών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία τού δικτύου τής Re/Max, οι τιμές των ακινήτων σημείωσαν περαιτέρω πτώση το 2012 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

Συνοπτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι μέσες τιμές των μεταχειρισμένων/παλαιών ακινήτων ήταν κατά 13% χαμηλότερες σε σχέση με το 2011, ενώ των νέων/νεόδμητων κατά 9%. 

Στην Αττική, οι μέσες τιμές των παλαιών ακινήτων έπεσαν κατά 11%, ενώ των νέων σε ποσοστό 9%. Στη Θεσσαλονίκη, η πτώση στα παλαιά ήταν 13%, ενώ στα νεόδμητα 11%. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η μείωση τιμών για τα παλαιά κυμάνθηκε γύρω στο 18%, ενώ για τα νεόδμητα στο 7%.

.1.000 τραυματίες στη Ρωσία από τη βροχή μετεωριτών


Οι μετεωρίτες, οι οποίοι έπεσαν στην περιοχή των Ουραλίων Ορέων, προκάλεσαν τον τραυματισμό σχεδόν 1.000 ανθρώπων, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνήτης της περιφέρειας Τσελιάμπινσκ, ο Μιχαήλ Γιούρεβιτς, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Ο αριθμός των τραυματιών φθάνει περίπου τους 950», δήλωσε ο κυβερνήτης, ενώ ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 500 τραυματίες στην περιοχή, στην πλειονότητά τους από θραύσματα γυαλιών, καθώς παράθυρα έσπασαν από το ωστικό κύμα.

Ένας Βρετανός ειδικός, ο Ρόμπερτ Μάσεϊ της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα αντικείμενο που πέφτει στη Γη από το διάστημα να προκαλεί θύματα και παρατήρησε ότι ο απολογισμός της βροχής μετεωριτών σήμερα στη Ρωσία δεν έχει προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία.

«Θα έπρεπε να το ψάξω πολύ για να βρω στην ιστορία ένα οποιοδήποτε συμβάν κατά το οποίο μεγάλος αριθμός ανθρώπων να τραυματίστηκε από ένα τέτοιο αντικείμενο. . . Είναι πάρα πολύ σπάνιο να έχουμε ανθρώπινα θύματα», διαβεβαίωσε ο Μάσεϊ.

Η πτώση των μετεωριτών, είπε ο ίδιος ειδικός, δεν σχετίζεται με το πέρασμα ενός αστεροειδούς πολύ κοντά στη Γη, καθώς πρόκειται να πλησιάσει τον πλανήτη μας σε απόσταση 27.700 χλμ. το απόγευμα σήμερα.

Είναι πολύ σπάνιο μεγάλα αντικείμενα να αντιστέκονται στην τριβή που αναπτύσσεται και να μην αποσυντίθεται, πρόσθεσε ο Μάσεϊ, αλλά ακριβώς αυτό συνέβη στα Ουράλια. 

.Ρεν: Η επανεκκίνηση της οικονομίας της Ευρωζώνης θα είναι βραδεία το 2013


Η επανεκκίνηση της οικονομίας στη ζώνη του ευρώ θα είναι βραδεία το 2013, προειδοποίησε σήμερα στη Μόσχα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ο οποίος επανέλαβε πως υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί προθεσμία σε ορισμένες χώρες για να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

"Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές στην ευρωζώνη βελτιώνονται, παρόλο που οι προβλέψεις δείχνουν πως η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα γίνει παρά βραδέως στη διάρκεια αυτού του χρόνου", δήλωσε ο Ρεν στη διάρκεια διάσκεψης πριν από μια σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των κύριων πλούσιων και αναπτυσσόμενων χωρών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη ρωσική πρωτεύουσα. 

."Σχεδόν 1 δισ. δολάρια κέρδισε ο Σόρος στοιχηματίζοντας στην υποτίμηση του γεν"


Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος κέρδισε σχεδόν 1 δισ. δολάρια, στοιχηματίζοντας από τον περασμένο Νοέμβριο ότι το ιαπωνικό νόμισμα θα καταρρεύσει, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που επικαλείται ως πηγή ένα πρόσωπο κοντά στην οικογενειακή επιχείρηση του Σόρος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το στοίχημα αυτό βοήθησε την εταιρεία του Σόρος να έχει απόδοση περίπου 10% το 2012 και 5% το 2013 έως τώρα.

Το γεν υποτιμήθηκε 17% έναντι του δολαρίου, σχεδόν από την αρχή του τέταρτου τριμήνου του 2012, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από το 1985. Το γεν κατέρρευσε και το χρηματιστήριο του Τόκιο έκανε ράλι, καθώς ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίντζο 'Αμπε πίεσε την Τράπεζα της Ιαπωνίας να επιβάλει πρόσθετα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ο Σκοτ Μπέσεντ, υπεύθυνος επενδύσεων στο επενδυτικό ταμείο Soros Fund Management με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει επιτύχει επίσης απόδοση 10%, στοιχηματίζοντας στην αύξηση των τιμών των ιαπωνικών μετοχών, σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο. 

Ο Μπέσεντ εργαζόταν για τον Σόρος το 1992, όταν ο μεγαλοεπενδυτής και ο υπεύθυνος για τη στρατηγική της εταιρείας του Σταν Ντρούκενμιλερ στοιχημάτισαν 10 δισ. δολάρια ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αναγκαζόταν να υποτιμήσει τη βρετανική λίρα. Το στοίχημα εκείνο είχε αποφέρει καθαρά 1 δισ. δολάρια στην εταιρεία του Σόρος.

."Οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψουν την Ευρώπη για χάρη της Ασίας"


Η Ουάσινγκτον δεν θα διαλύσει τη σχέση της με την Ευρώπη για χάρη της Ασίας, υποσχέθηκε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στην ευρωπαία ομόλογό του Κάθριν Αστον, αστειευόμενος με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, χθες Πέμπτη.
"Πολλά έχουν γραφτεί για τις μεγάλες προσπάθειες της Αμερικής στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. 

Θέλω να υπογραμμίσω πως η επανεξισορρόπηση την οποία υποσχέθηκε ο πρόεδρος Ομπάμα δεν γίνεται και δεν θα γίνει σε βάρος της σχέσης μας με την Ευρώπη", δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Φεβρουαρίου.

Η πολιτική της κυβέρνησης Ομπαμα σχετικά με την Ασία θεωρείται από πολλούς ως απομάκρυνση της Ουάσινγκτον από την Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.
"Επιθυμούμε μια μεγαλύτερη δέσμευση με την Ευρώπη, η οποία είναι για μας κάτι περισσότερο από εταίρος", τόνισε ο Κέρι.

Από την πλευρά της η κ.Αστον είπε χαμογελώντας πως "δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να είσαι στην Ουάσινγκτον την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να γιορτάσεις την αμερικανο-ευρωπαϊκή συνεργασία".

"Θέλουμε να είμαστε ο πιο πιστός σας εταίρος. Γνωρίζουμε όλες τις δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τις ξεπεράσουμε", απάντησε ο Κέρι.

.Ο καρκίνος "χτυπά" κάθε χρόνο 250.000 παιδιά


Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Ετησίως περίπου, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, ωστόσο, σήμερα μόνο το 20% των παιδιών ανά τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν από την προηγμένη ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. 

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.
Τα παιδιά μπορεί να προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα. 

Εάν ο καρκίνος διαγνωστεί αρκετά νωρίς και το παιδί υποβληθεί στα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τότε περίπου το 70% των καρκίνων της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμοι 

γι αυτό, επισημαίνουν οι ειδικοί, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία. 

Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός, ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.

Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται τη βοήθεια όλων, αναφέρει η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, με πρωτοβουλία της οποίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά υπάρχει, έτσι ώστε οι γονείς αυτών των παιδιών να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να πάρουν σωστές αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία του παιδιού τους.

Οι κυριότερες μορφές παιδικού καρκίνου είναι: Λευχαιμίες (οξεία λεμφοβλαστική, οξεία μυελοβλαστική), οι όγκοι του κεντρικού νευρικού συστήματος που είναι κυρίως εγκεφαλικοί όγκοι (αστροκύτωμα, γλοίωμα, μυελοβλάστωμα, επενδύμωμα), τα λεμφώματα (κακοήθεις όγκοι λεμφαδένων ή άλλων οργάνων), 

οι όγκοι του αμφιβληστροειδούς (ρετινοβλάστωμα), τα σαρκώματα μαλακών μορίων (ραβδομυοσάρκωμα) και των οστών (οστεοσάρκωμα, σάρκωμα Ewing),οι όγκοι νεφρών (νεφροβλάστωμα) και επινεφριδίων (νευροβλάστωμα), οι όγκοι ήπατος (ηπατοβλάστωμα), κ.α. 

Κακοήθεις όγκοι ενήλικου τύπου όπως ο καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα, του προστάτη, κλπ είναι πάρα πολύ σπάνιο να παρατηρηθούν στην παιδική ηλικία.

.Συνάντηση Κ. Παπούλια - Ν. Δένδια


Έκκληση για σύνεση και μετριοπάθεια στην ελληνική κοινωνία και τα κόμματα, που ανήκουν στο συνταγματικό τόξο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα των μεταναστών, της ρατσιστικής βίας, της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας, απηύθυνε, με δηλώσεις του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. 

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο γι' αυτές τις μεγάλες προκλήσεις», πρόσθεσε και ερωτηθείς για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί υπέρμετρης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά βουλευτών του για την κατάληψη του γραφείου του Γιώργου Μέργου, ο κ. Δένδιας δεν έκανε σχόλια και επανέλαβε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο Κ. Παπούλια, ο υπουργός ανέφερε ότι η Αστυνομία «χρειάζεται ενίσχυση σε ηθικό και μισθούς, οι οποίοι έχουν πέσει πάρα πολύ» και στην παρατήρηση του Προέδρου αν θα γίνει κάποια ελάφρυνση, πρόσθεσε ότι αναζητούνται πόροι «για να δώσουμε την αίσθηση ότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται το έργο τους και βοηθάει». 

..Ι. Στουρνάρας: Οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώσουν


Σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγάλων οφειλετών, προχώρησαν μέσα στο 2012 οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ενεργοποίηση του νόμου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που είχαν το προηγούμενο έτος φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, για τα οποία δεσμεύτηκαν ή κατασχέθηκαν, ποσά και αξίες, αντίστοιχου ύψους.

Ειδικότερα, οι συνολικές δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων και κινητών αξιών καθώς και καταθέσεων) μέσα στο 2012, ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,4 δισ. ευρώ προήλθε από τις εφορίες και τα 100 εκ. ευρώ από το ΣΔΟΕ και την Αρχή καταπολέμησης και νομιμοποίησης εσόδων.

«Οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώσουν ότι τους αναλογεί. Αυτό έχει ξεκινήσει ήδη να γίνεται» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.