.Μαξίμου: Θα φέρουμε προς κύρωση στη Βουλή τη συμφωνία του Ιουνίου, όχι αυτή

Στη Βουλή θα φέρει τη δανειακή σύμβαση – και μάλιστα άμεσα – ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά μόνο για συζήτηση και όχι για ψήφιση. «Δεν υπάρχει διεθνής απαίτηση για κύρωση της σύμβασης» λέει το Μαξίμου αλλά δεσμεύεται ότι η νέα δανειακή σύμβαση του Ιουνίου θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή. 

Μάλιστα, από το μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι το αίτημα της αντιπολίτευσης για κύρωση της συμφωνίας από την Βουλή «δεν είναι τόσο αθώο» καθώς «κάποιοι προσπαθούν να εκμαιεύσουν αποφάσεις και δεσμεύσεις από την παρούσα Βουλή που θα δημιουργούν τετελεσμένα αρνητικά στη διαπραγμάτευση». Σύμφωνα με... περισσότερα »

.Έτοιμη να συζητήσει άλλες μορφές συνεργασίας για την προώθηση ελληνικών προϊόντων, δηλώνει η Μόσχα

Η Ρωσία δεν μπορεί να εξαιρέσει την Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ, από τις αντικυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην παραγωγή της, όμως είναι έτοιμη να συζητήσει άλλες μορφές συνεργασίας, όπως η προμήθεια ελληνικών πρώτων υλών για μικτές επιχειρήσεις τροφίμων σε ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις συνομιλίες που είχαν στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης και ο εκπρόσωπος της ρωσικής υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Rosselhoznadzor, Αλεξέι Αλεξέγενκο και το δημόσιο αίτημα να εξαιρεθούν τα ελληνικά οπωροκηπευτικά από τις ρωσικές αντικυρώσεις, ο κ. Πεσκόφ δήλωσε στην εφημερίδα «Ιζβέστια»: 

«Υπάρχουν αρκετά σαφείς κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και η Ρωσία, ως μέλος του ΠΟΕ δεν μπορεί να ασχολείται με επιλεκτικές ενέργειες. Δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται κυρώσεις ως προς τις χώρες της ΕΕ και επιλεκτικά να απαλλάσσεται από τις κυρώσεις μία από τις χώρες». 

.Ρόλο στη Βουλή για να επιστρέψουν οι καταθέσεις των βουλευτών από το εξωτερικό

Την παρέμβαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, ζήτησε σήμερα με επιστολή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προκειμένου, μέσω του θεσμικού της ρόλου, «να ζητήσει από όλους του Έλληνες βουλευτές και τα μέλη της Κυβέρνησης που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στη χώρα μας ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον αλλά και παράδειγμα προς όλους τους συμπολίτες μας».

«Τα μέλη της Βουλής, η συμπολίτευση, η αντιπολίτευση και όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου οφείλουμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εξεύρεση συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας από τη μια και τη λήψη μέτρων, τα οποία θα θωρακίζουν και θα στηρίζουν το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα από την άλλη» αναφέρει ο βουλευτής 

και τονίζει ότι «στη στήριξη του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος- πέρα από τη βοήθεια της ΕΚΤ- θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι οι Έλληνες επανατοποθετώντας στις ελληνικές τράπεζες όσα χρήματα μεταφέρθηκαν με εμβάσματα ή διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό, τα τελευταία έτη».

.Τριμερή διαπραγμάτευση για τον κατώτερο μισθό, προτείνει ο ΣΕΒ

Υπέρ της τριμερούς διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και της κυβέρνησης για τον προσδιορισμό του κατώτερου μισθού τάχθηκε με δήλωσή του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θ.Φέσσας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Π. Σκουρλέτη.

«Ο ΣΕΒ εκπροσωπεί μεγάλες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, και ενδιαφέρεται να υπάρχουν σωστές εργασιακές σχέσεις» ανέφερε ο κ. Φέσσας και πρόσθεσε, ότι «η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων είναι προς όφελος όλων, των εργαζομένων της πολιτείας και φυσικά των επιχειρήσεων».

«Το θέμα του κατώτερου μισθού έχει μεγάλη κλαδική εξάρτηση» σημείωσε και τόνισε ότι «υπάρχουν κλάδοι οι οποίοι καταβάλλουν μεγαλύτερο μισθό από τον σημερινό κατώτερο μισθό και κλάδοι οι οποίοι δεν θα είναι ανταγωνιστικοί καταβάλλοντας έναν υψηλό κατώτερο μισθό».

.«Δεν θα πάρουμε τη δόση αν το αντίτιμο είναι η συνέχιση του μνημονίου»

«Η έκτακτη εισφορά αν επιβληθεί θα αφορά τα στρώματα εκείνα που δεν πλήρωναν φόρους, ενώ μπορούσαν» δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο υπουργός Οικονομικών. 

Απαντώντας στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει ότι για τα περί λάθους επιστολής που εστάλη από την ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ακριβώς έτσι, ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν θα πάρουμε τη δόση αν το αντίτιμο είναι η συνέχιση του μνημονίου. 

Θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει. Να υπογράψουμε το mail Χαρδούβελη και να είχαμε τα λεφτά. Ο λαός δεν ψήφισε αυτό όμως».

.Παίζουν «πόρτες» και διεκδικούν βραβεία και διακρίσεις

Είναι το αγαπημένο... σπορ των θαμώνων στα ανά την ελληνική επικράτεια καφενεία, ενώ σχετικά πρόσφατα η δυτική του «μορφή», το backgammon, έχει λάβει αγωνιστικές διαστάσεις. Από το τάβλι, λοιπόν, και τα... τουρνουά των καφέ περάσαμε στο σύγχρονο αγωνιστικό τάβλι, που πρόσφατα απέκτησε οργανωμένους «οπαδούς» και στην Καρδίτσα, αφού από τον περσινό Σεπτέμβριο λειτουργεί στη θεσσαλική πόλη ο όμιλος «Σύγχρονο αγωνιστικό τάβλι - Όμιλος Καρδίτσας», που είναι και ο πρώτος σύγχρονος όμιλος του είδους, μετά την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon.

 Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Νταλανίκας, γραμματέας στο Δ.Σ. του ομίλου, η προσπάθεια για την ίδρυση συλλόγου άρχισε από παλιούς και νέους φίλους του backgammon, οι οποίοι άρχισαν σιγά σιγά να διοργανώνουν αγώνες και άτυπες συναντήσεις, πρωταθλήματα και κύπελλα. Ο πυρήνας παικτών που δημιουργήθηκε ήταν αυτή την φορά πολύ ισχυρός, με αποτέλεσμα την ίδρυση επίσημου πλέον συλλόγου για την προώθηση του αγωνιστικού τάβλι. 

Σκοπός του Ομίλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ανδρέα Καραμπινά, είναι η διάδοση και καλλιέργεια του backgammon, που δεν είναι άλλο από το γνωστό ανά το πανελλήνιο παιχνίδι «πόρτες» στο τάβλι, με μία μικρή διαφοροποίηση σε σχέση με το παραδοσιακό παιχνίδι, που προκύπτει από τη χρήση του «βίδου», ενός τρίτου ζαριού που χρησιμοποιείται από τους παίκτες για να πολλαπλασιάσουν την αξία του εκάστοτε παιχνιδιού, εάν εκτιμούν ότι βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση έναντι του αντιπάλου τους. 

.Εβδομάδα νομοθετικών πρωτοβουλιών... Την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θα αφορά το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των νομοθετικών πρωτοβουλιών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. 

Στη συνέχεια, θα κατατεθούν νομοσχέδια για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, νομοθετική ρύθμιση που θα υλοποιεί τη δέσμευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 

Στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την παροχή δωρεάν ρεύματος και σίτισης σε 300.000 νοικοκυριά. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα εμπεριέχεται και η ρύθ... περισσότερα »

.«"Βρώμικη" λέξη το "κούρεμα" για τους πιστωτές μας»


Όπως η λέξη «τρόικα» είναι «βρώμικη» για την Ελλάδα, έτσι και το «κούρεμα» είναι «βρώμικη» λέξη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ τονίζει ότι δεν θα ζητήσει κούρεμα ή διαγραφή του χρέους και επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα διευθέτηση του χρέους της το καλοκαίρι. 

«Όπως εμείς δεν θέλουμε να ακούμε πια τη λέξη "τρόικα", έτσι και οι πιστωτές μας δεν θέλουν να ακούν τη λέξη "κούρεμα". Το καταλαβαίνω», δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπασμάτων της συνέντευξης, η Ε... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.