.Η λειτουργία του Πολυϊατρείου Ζωγράφου θα αναβαθμιστεί...

Τη διαβεβαίωση πως η λειτουργία του Πολυϊατρείου Ζωγράφου θα αναβαθμιστεί και πως δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις έδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη.

.Ιω. Μανιάτης: Νέο ξεκίνημα για το εθνικό κτηματολόγιο

«Ένα νέο ξεκίνημα για το μεγαλύτερο μεγάλο έργο της χώρας, το εθνικό κτηματολόγιο» εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, καθώς εντός της εβδομάδας, προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για 28 νέα έργα κτηματογράφησης, προϋπολογισμού 527 εκατομμυρίων ευρώ από την Κτηματολόγιο ΑΕ, έργα με τα οποία αναμένεται να καλυφθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες κτηματογράφησης της χώρας.

 Όπως εξήγγειλε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου, το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης της χώρας αφορά σε 16 εκατομμύρια δικαιώματα, δηλαδή το εναπομείναν 42% των συνολικών, τα οποία καλύπτουν το 65% της έκτασης της Ελλάδας. 

Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, αναμένεται να δημιουργηθούν 12.000 νέες θέσεις εργασίας μηχανικών, δικηγόρων, στελεχών πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων, έως το τέλος του 2020.

 «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, για θέματα ρύθμισης του χώρου και προστασίας του περιβάλλοντος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μανιάτης, εκφράζοντας την πολιτική βούληση για οργανωμένη, ταχεία και αποτελεσματική για τον πολίτη, υλοποίηση του έργου εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, που προβλέπονται και από τις κοινοτικές δεσμεύσεις της χώρας.

.Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τα ασφαλιστικά ταμεία

Δίωρη σύσκεψη, με αντικείμενο τον προϋπολογισμό των ασφαλιστικών ταμείων, εν όψει της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού 2014 στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των υπουργών, Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
Σημειώνεται ότι, η τρόικα, κατά τον πρόσφατο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, αναγόρευσε σε ύψιστη δημοσιονομική προτεραιότητα τον αυστηρό έλεγχο των δαπανών στο ασφαλιστικό σύστημα, καθώς, όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι των δανειστών, η «τρύπα» στα ταμεία υπερβαίνει κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ.

Ενώ, καθ' όλο το προσεχές διάστημα, ο κ. Στουρνάρας θα έχει ηλεκτρονική επικοινωνία με τους επικεφαλής της τρόικας, σε μια προσπάθεια να κλείσουν εξ αποστάσεως τα περισσότερα θέματα, ώστε όταν επαναληφθούν οι κατ' ιδίαν συνομιλίες στα τέλη Οκτωβρίου, να έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της απόστασης που χωρίζει σήμερα τις δύο πλευρές.

.Αυξάνεται η ανεργία σε Γερμανία και Ιταλία

Αιφνιδιαστική άνοδο κατέγραψε το επίπεδο της ανεργίας τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία διαμορφούμενο ως ποσοστό σε 6,9% και σε απόλυτο αριθμό στους 2,975 εκατ. ανθρώπους, ήτοι αυξημένο κατά 25.000 ανέργους, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Βάσει εποχικά μη προσαρμοσμένων στοιχείων, η ανεργία υποχώρησε κατά 97.000 θέσεις εργασίας, στο επίπεδο των 2,849 εκατ.ανέργων.

Και στην Ιταλία, το επίπεδο της ανεργίας αναρριχήθηκε στο 12,2% του εργασιακά ενεργού πληθυσμού τον μήνα Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση 0,1% σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας Istat.

Σε ετήσια βάση, η αύξηση του επιπέδου της ανεργίας ήταν 1,5%, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

.Έλληνας δημιούργησε το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου

Με ποια συστατικά μπορεί να φτιαχτεί το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου; Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έδωσε ο Παναγιώτης Γκοβάτσος, ο οποίος χρησιμοποίησε λικέρ, βότκα, αλλά και γεύσεις και αρώματα που θυμίζουν Ελλάδα για να δημιουργήσει ένα κοκτέιλ που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ.

Ο λόγος για το κοκτέιλ «Skyfall ΙΙ», με το οποίο ο Παναγιώτης Γκοβάτσος εντυπωσίασε τους κριτές του 39ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Κοκτέιλ της Διεθνούς Ένωσης Bartenders και απέσπασε το χρυσό μετάλλιο ανάμεσα στους συμμετέχοντες από 56 χώρες όλου του κόσμου.

«Το ποτό που αιχμαλωτίζει όλα τα αρώματα της φύσης, από φρούτα και βότανα μέχρι μπαχαρικά, αποτελεί την καλύτερη επιλογή. 

Η νέα τάση της εποχής, που πραγματικά όμως αξίζει, είναι η χρήση σπιτικών - παραδοσιακών λικέρ, βοτάνων, μπαχαρικών και φρέσκων αρωμάτων, που μπορούν να αναδείξουν χυμούς, να δημιουργήσουν δροσιστικά κοκτέιλ», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Παναγιώτης Γκοβάτσος.

Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος γεννήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αλλά σε μικρή ηλικία ήρθε με την οικογένειά του στη Μονεμβασιά, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.

.Ξεκίνησαν οι απολογίες των συλληφθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι, μέλη της χρυσής Αυγής, για τις απολογίες τους ενώπιον των ανακριτών. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των βουλευτών του κόμματος, πλην του Ν. Μιχαλολιάκου που θα απολογηθεί αύριο και του Χρ. Παππά που θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτών την Πέμπτη.

Στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας όλοι  οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καλούνται να λογοδοτήσουν στους ειδικούς ανακριτές Διαφθοράς ως «διευθύνοντες» σε εγκληματική ομάδα. 
 Τέλος, οι ανακριτές της υπόθεσης της ΧΑ εξέδωσαν εννέα εντάλματα σύλληψης για ήδη κατηγορούμενους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

 Η ανάκριση φαίνεται να έχει ισχυρά στοιχεία ώστε να μπορεί να αποδώσει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο και στους έξι πολιτικούς, όπως και σε τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων στελεχών τού κόμματος, αλλά και αδιάσειστα δεδομένα για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της «εγκληματικής οργάνωσης» ως «δομημένης», γεγονός που είναι κρίσιμο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι βουλευτές.

Σημεώνεται πως τη διαγραφή του δικηγόρου Παύλου Σαράκη από τα μητρώα μελών του κόμματος "για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά" ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ. 

Η διαγραφή σημειώνεται μετά την ανάληψη της υπεράσπισης του βουλευτή της ΧΑ Η. Κασιδιάρη, συγκατηγορούμενου στην υπόθεση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, από τον κ. Σαράκη.

.«Στηρίζουμε την κυβέρνηση και για νομοθετική πράξη»

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση και για νομοθετική πράξη, αν χρειαστεί, για τις παραιτήσεις βουλευτών», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης.

Ο κ. Μαργαρίτης είπε χαρακτηριστικά: «Φυσικά θα ψηφίσουμε την τροπολογία για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής και τις αποζημιώσεις των βουλευτών της, όπως θα ψηφίσουμε και οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση προβλέπει το να μην πάμε σε επαναληπτικές εκλογές, από καταχρηστικές παραιτήσεις βουλευτών. 

Σε αυτά τα ζητήματα θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, γιατί μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα αρραγές μέτωπο απέναντι στη φασιστική απειλή για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής»

.Η ομιλία Σαμαρά και «το ξερίζωμα της Χρυσής Αυγής» στα αμερικανικά ΜΜΕ

Τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή, στη Νέα Υόρκη και την αποφασιστικότητά του, όπως τονίζεται, για το ξερίζωμα της Χρυσής Αυγής, προβάλλουν σήμερα αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ. Επίσης, καταγράφονται οι εξελίξεις και οι αντιδράσεις στην Ελλάδα σχετικά με τη σύλληψη στελεχών του «ακροδεξιού και ναζιστικού» αυτού κόμματος. Η New York Times αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εξέφρασε χθες -στο πλαίσιο δεξίωσης που παρέθεσε η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή- τη βούλησή του για εξάλειψη της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα επιδείξει ...περισσότερα »

.Στην Ευελπίδων οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Στην Ευελπίδων έφτασαν οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Οι βουλευτές πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή και αναμένεται να ξεκινήσει η απολογία τους. 

Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν έξω από το κτίριο, φώναζαν «ήρωες- ήρωες» και χειροκροτούσαν τους κατηγορούμενους.

Νωρίτερα, ελεύθερα με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν δύο από τα τρία άτομα που απολογούνταν από το πρωί στον ανακριτή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο τρίτος κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. 

Την Τετάρτη απολογούνται ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και την Πέμπτη ο Χρήστος Παππάς.

Όπως προκύπτει από το βαρύτατο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι ανακριτές, στην περίπτωση της δολοφονίας τηρήθηκε απαρέγκλιτα ό,τι προβλέπει το Καταστατικό της Χρυσής Αυγής, που επιβάλλει συγκεκριμένη ιεραρχία και εκτέλεση εντολών με απόλυτο τρόπο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.