.Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι θεματοφύλακας της εθνικής στρατηγικής

Τον στόχο του ΠΑΣΟΚ να έχει την τρίτη εντολή, να είναι καταλύτης των εξελίξεων και ο ρυθμιστής, διατύπωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε συνάντηση με τους γραμματείς των ΝΕ και τους γραμματείς των Τομέων του ΠΑΣΟΚ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο θεματοφύλακας την εθνικής στρατηγικής», σημείωσε και τόνισε ότι δεν είναι «ψωνισμένο» με την εξουσία. «Εμείς έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε τη χώρα ακέραιη την ημέρα των εκλογών και θα το κάνουμε, θα υπάρχει ασφαλές πλαίσιο. Για την επομένη των εκλογών την ευθύνη τη φέρνει ο λαός που είναι ... περισσότερα »

."Γιατί πρέπει να νοιαστούμε και πάλι για την Ελλάδα" αναφέρει άρθρο του Bloomberg

Η Ελλάδα οδεύει προς μια νέα πολιτική κρίση. Την περασμένη Δευτέρα το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν υπερψήφισε τον υποψήφιο του πρωθυπουργού για την προεδρία, αναγκάζοντας τη χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. 

Το αποτέλεσμα αυτού του νέου γύρου της αναταραχής θα είναι μια κρίσιμη ένδειξη για το εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να διατηρηθούν στην εξουσία για αρκετό καιρό προκειμένου να παραμείνει σταθερή η πορεία προς τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη των οικονομιών της περιοχής. Η αναταραχή έρχεται μόλις τέσσερα χρόνια αφ... περισσότερα »

.«Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών»

Με τη λέξη-σύνθημα «Πάμε!», άρχισε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Θα γράψουμε ιστορία, πρόσθεσε, εν μέσω επευφημιών, από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ξεπέρασαν, σε αριθμό, κάθε προσδοκία, όπως έλεγαν οι διοργανωτές. 

Από την αρχή της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του νέου κόμματος, τονίζοντας ότι στη βάση των αρχών του είναι ο ανθρωπισμός, η δέσμευση για ανθρώπινη αξιοπρέπεια. «Μας εμπνέουν τόνισε οι αξίες του πολιτικού φιλελευθερισμού. Οι πολίτες πρέπει να ελέγχουν την εξουσία, να υπερισχύσει η ισχύς του δικαίου και όχι το δίκαιο του ισχυρού.
»Μας εμπνέουν, είπε, οι αρχές του σοσιαλισμού και η πίστη μας στη Δικαιοσύνη και οι αξίες της οικολογίας.
»Θέλουμε να εκφράσουμε πολιτικά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, μια κοινωνική συμμαχία της δικαιοσύνης και της δημιουργίας. Αυτή τη συμμαχία πρέπει να σφυρηλατήσουμε».
Αναφέρθηκε στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ειδικότερα στην πτυχή της εθνικής απελευθέρωσης, για να τονίσει ότι σήμερα, το 2015, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, υπάρχει ένας νέος αγώνας για την απελευθέρωση της δημοκρατίας αυτή τη φορά, της δημοκρατίας που είναι αιχμάλωτη από οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα τα οποία υποστηρίζονται από ένα πελατειακό κράτος.

.Το ποσοστό τους αγγίζει το 13% και σε αυτό θα απευθυνθούν τα κομματικά επιτελεία

Καταλυτικός θα είναι ο ρόλος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, σύμφωνα με άρθρο του πολιτικού αναλυτή και προέδρου της Metron Analysis, Στράτου Φαναρά, στην εφημερίδαΠαραπολιτικά.

Το ποσοστό τους αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε ποσοστό 13%, ενώ το ηλικιακό τους προφίλ είναι έντονα νεανικό και είτε είναι άνεργοι είτε φοιτητές.

Σε αυτό το τμήμα των ψηφοφόρων θα απευθυνθούν τα κομματικά επιτελεία τις επόμενες ημέρες, ευελπιστώντας να ενισχύσουν τη θέση τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις ηλικίες από 18 έως και 34 ετών το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 18%, δηλαδή 1 στους πέντε ψηφοφόρους. Παράλληλα, σε αυτές τις ηλικίες το 23% βρίσκεται στην ανεργία (με όρους οικονομικώς ενεργού πληθυσμού, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 40%), ενώ ένα επιπλέον ποσοστό 24% ανήκει στην κατηγορία των φοιτητών/σπουδαστών.

Όπως συμπεραίνει ο αρθογράφος, το προφίλ τους βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό των ψηφοφόρων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης παρά σε αυτό των δυνάμεων της συγκυβέρνησης. Οι πολιτικές τους απόψεις δείχνουν ότι πρόκειται για άτομα με έντονο φιλοευρωπαϊκό προφίλ, καθώς το 79% τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Η πλειοψηφία τους όπως επισημαίνεται δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων σε ποσοστό 64%, σε αντίθεση με ένα ποσοστό της τάξεως του 31%, το οποίο στηρίζει την ανατροπή των πολιτικών των Μνημονίων.

.Πέρασε το άνοιγμα Τσίπρα στα ψηφοδέλτια από την Κεντρική Επιτροπή

Με την υιοθέτηση της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και την πολιτική συμμαχιών η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε αργά το απόγευμα την συνεδρίασή της.

 Η Αριστερή Πλατφόρμα που κατά τη διάρκεια της συζήτησης είχε θέσει πολλές ενστάσεις για την συμμετοχή διαφόρων ανεξάρτητων βουλευτών ή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ κυρίως , δεν έθεσε τελικά την τροπολογία σε ψηφοφορία και απείχε από την ψηφοφορία. 

Επί της ουσίας η υπερψήφιση της πρότασης Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή δίνει το πράσινο φως σε βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν γειτνι... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.