.ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα ρευστότητας

«Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα ρευστότητας "αξιοποιώντας" τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, θα καταλάβει πόσο άθλιες και ανόητες ήταν και είναι οι συκοφαντίες κατά του PSI, δηλαδή του κουρέματος και της ριζικής αναδιάρθρωσης του χρέους που έγινε το 2012». 

Αυτό αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα αποθεματικά των ταμείων. Αναφέρει ακόμη ότι «οι ευθύνες των συνδικαλιστικών/κομματικών διοικήσεων των ταμείων που δεν σεβάστηκαν τις υποδείξεις της τότε κυβέρνησης και δεν αποκατέστησαν το χαρτ... περισσότερα »

.Σόιμπλε: Η νέα κυβέρνηση έχει καταστρέψει όση εμπιστοσύνη είχε δημιουργηθεί

Νέα επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπολύει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατηγορώντας την ότι έχει καταστρέψει όλη την εμπιστοσύνη που είχε αποκατασταθεί το τελευταίο διάστημα.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε, σύμφωνα με το Reuters, ότι δεν περιμένει πως η Αθήνα θα εφαρμόσει την προεκλογική της τακτική να επιβάλει υψηλότερη φορολογία στους πλοιοκτήτες.
«Ακόμα και μια ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα κρατούσε αυτή την υπόσχεση» συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε
Επανέλαβε, τέλος, ότι κατά την άποψη του το πρόβλημα με το χρέος της Ελλάδας ήταν ότι η χώρα στο παρελθόν ζούσε πιο ακριβά από όσο της επέτρεπαν τα έσοδά της.

.Τα τεχνικά κλιμάκια «στολίζουν» τα… κυβερνητικά στελέχη

Ιδιαίτερα άσχημες είναι οι εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει τα… τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, από την πορεία των διαπραγματεύσεων μέχρι σήμερα, όπως αποτυπώνεται σε δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας de Volkskrant.
Στο δημοσίευμα τα μέλη της ομάδας των τεχνικών κλιμακίων αναφέρου ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «Ένας συμμετέχων στις διαπραγματεύσεις χαρακτηρίζει “ανίκανους” τους Έλληνες συνομιλητές. “Γνωρίζουν καλύτερα τα κείμενα του Τσε Γκεβάρα από τα οικονομικά τους” λέει ένας άλλος».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «όλα αυτά δεν καθιστούν πιο αξιόπιστες τις συνεχείς διαβεβαιώσεις Τσίπρα περί τήρησης των συμφωνηθέντων. Αυτή τη στιγμή η Αθήνα κόβει όλες τις γέφυρες με τους συμμάχους της στις Βρυξέλλες που τόσο έχει ανάγκη».

.Σιωπηρή πορεία σε Σύνταγμα-Ρέθυμνο: «Ο Βαγγέλης είναι το παιδί μου»

Οργή και θλίψη είναι τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στις συγκεντρώσεις πολιτών σε Σύνταγμα και Ρέθυμνο για τον άδικο χαμό του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Η ιστορία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα είχε τραγική κατάληξη, καθώς, ο φοιτητής βρέθηκε νεκρός περίπου 800 μέτρα από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων όπου σπούδαζε.
«Ο Βαγγέλης είναι παιδί μου» 
Στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε σιωπηρή διαμαρτυρία (όπως και εθχές) με πολίτες να κρατούν φωτογραφίες του άτυχου Βαγγέλη και με κεντρικό σύνθημα «Ο Βαγγέλη είναι παιδί μου».

.Π. Μοσκοβισί: Η πολιτική συμφωνία θα εξαρτηθεί από τις δεσμεύσεις της Αθήνας

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα ότι η επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση της Ελλάδας θα δεσμευθεί στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

«Νομίζω ότι η επίτευξη συμφωνίας οποιουδήποτε είδους... εξαρτάται από το εάν γίνουν ισχυρές δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης... δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, δεσμεύσεις ότι θα κάνει αυτό που περιέχεται στη συμφωνία που υπογράψαμε την 20ή Φεβρουαρίου» είπε ο Μοσκοβισί κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Βερολίνο, μιλώντας αγγλικά.

«Φυσικά θα ήθελα να γίνουν πράγματα, είμαι υπέρ μιας πολιτικής συμφωνίας με την Ελλάδα, αλλά έναντι όρων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί» πρόσθεσε ο επίτροπος Μοσκοβισί.

.Μήνυση για την κατάληψη της Νομικής κατέθεσε ο πρύτανης

Μήνυση για το αδίκημα των διακεκριμένων φθορών για την κατάληψη της Νομικής κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρύτανης της Νομικής Σχολής Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος.

Η μήνυση του πρύτανη κατατέθηκε μία μέρα μετά την αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία για ένα αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και τέσσερα πλημμελήματα με αφορμή φθορές στον Ναό Αγίων Αναργύρων, που βρίσκεται πλησίον της Νομικής, καθώς και για εμπρησμούς αυτοκινήτων.

Μάλιστα, μετά την άσκηση της δίωξης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ηλίας Ζαγοραίος, ζήτησε και την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών, «ώστε να αποτραπεί η τέλεση νέων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων».

.Εισαγγελέας για τις υβριστικές αναρτήσεις σε βάρος του Β. Γιακουμάκη - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τον θάνατο του σπουδαστή

Ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης, ο οποίος διενεργεί τη νεκροψία - νεκροτομή στον άτυχο σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, δήλωσε χθες ότι βρίσκεται σε αναμονή των αποτελεσμάτων για κάποια εργαστηριακά ευρήματα και μετά θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του νεαρού.

Η σορός του σπουδαστή βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, σε περιοχή που απέχει περίπου 800 μέτρα από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Σήμερα, υπήρξε κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σειρά διαδικτυακών αναρτήσεων από χθες, οι οποίες προσέβαλαν τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας, στην οποία αναρτήθηκαν υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ηλία Ζαγοραίου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου» από κοινού και κατ' εξακολούθηση, σε βάρος των διαχειριστών της επίμαχης ιστοσελίδας.

Ο εισαγγελέας διαβίβασε τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την εντολή να εντοπίσει τους δράστες.

.ΤτΕ: Στα 503 εκατ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουάριου

Στα 503 εκατ. ευρώ, περιορίστηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2015, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,68 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ο κρατικός προϋπολογισμός εμφάνισε εφέτος έλλειμμα 928 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 105 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης ο Προϋπολογισμός εμφανίζει εφέτος έλλειμμα 684 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 139 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Στο πρώτο δίμηνο του έτους, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 6,735 δισ. ευρώ, από 7,950 δισ. ευρώ πέρυσι.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 55 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 7,677 δισ. ευρώ, από 8,630 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014.

.Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι αποικία

Αποφασισμένος να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του «μέχρι κεραίας», για το οποίο έχει δεσμευτεί σε ορίζοντα τετραετίας, με την κυβέρνηση να φέρνει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια, είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ", εκτιμά ότι έχει βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης με τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις. 

«Το πρόγραμμά μας παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις και σε αυτό το πρόγραμμα έχουμε δεσμευτεί. Το πρόγραμμα αυτό έχει ορίζοντα τετραετίας και θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας (...). Τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.