.ΥΠΟΙΚ: Αρχίζει αγώνας δρόμου για το χρηματοδοτικό κενό

Μετά την έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων από το Eurogroup, αρχίζει η συζήτηση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ως το τέλος Απριλίου σε πρώτη φάση και στη συνέχεια ως τον Ιούλιο. 

Αυτό διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών που σημειώνουν ότι στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται, αχαρτογράφητες πτυχές είναι ο τρόπος που θα καλυφθεί η χρηματοδότηση της χώρας, αλλά και το πώς θα γίνει η αξιολόγηση από τους θεσμούς.

 Από την ελληνική πλευρά διατηρείται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων του δημοσίου καθώς και η καταβολή του 1,9 δισ... περισσότερα »

.Το ΠΑΣΟΚ εξηγεί βήμα βήμα γιατί θεωρεί το mail Βαρουφάκη χειρότερο από του Χαρδούβελη

Για αισθητή υποχώρηση από τις «κόκκινες γραμμές» της προηγούμενης κυβέρνησης κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το email Βαρουφάκη, το οποίο ενέκρινε το μεσημέρι της Τρίτης η Ευρωζώνη. Σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη αντιπαραθέτει τα δύο κείμενα και διαπιστώνει ότι η λίστα Βαρουφάκη είναι χειρότερη από το email Χαρδούβελη. 

Παράλληλα καλεί όσους «λιθοβολούσαν» το e-mail Χαρδούβελη «να αντιληφθούν ότι αυτό αφορούσε την έξοδο από το μνημόνιο, ενώ το mail Βαρουφάκη αφορά την παραμονή στο τρέχον μνημόνιο και αργότερα θα προστεθούν οι όροι υπαγωγής στο μνημόνιο 3». Επίσης, καταλογίζει ... περισσότερα »

.Μ. Ντράγκι: Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης

 Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκτίμησε σήμερα σε μια επιστολή του προς το Γιούρογκρουπ ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης συνιστούν ένα καλό σημείο εκκίνησης για τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας, αλλά επισήμανε ότι απομακρύνονται από ορισμένες δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί στο παρελθόν.

«Η πρώτη εντύπωσή μας είναι ότι το έγγραφο αυτό καλύπτει ένα μεγάλο εύρος μεταρρυθμίσεων και, υπό αυτή την έννοια, είναι επαρκώς ολοκληρωμένο ώστε να αποτελέσει ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης» έγραψε ο Μάριο Ντράγκι στην επιστολή του προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρόεδρο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Οι όροι τους οποίους χρησιμοποίησε ο Ντράγκι αντηχούν τις φράσεις που περιέχονταν στην επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Ντάισελμπλουμ.

.Περαιτέρω εξειδίκευση των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων, ζητεί ο Γ. Ντάισελμπλουμ

Υπό αξιολόγηση βρίσκεται ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε χθες αργά το βράδυ, αλλά εγκαίρως, η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Τόνισε ότι η πρώτη αποτίμηση της Επιτροπής επί του ελληνικού καταλόγου είναι θετική και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία θα προχωρήσει. Όπως είπε, τα θεσμικά όργανα θα αξιολογήσουν τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων και θα ενημερώσουν το Eurogroup που θα συνεδριάσει σήμερα μέσω τηλεδιάσκ... περισσότερα »

.Αντ. Σαμαράς: Συναντηθήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην έξοδο του μνημονίου. Εμείς βγαίναμε κι εκείνοι έμπαιναν με φόρα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως «επιστρέφει τη χώρα πιο πίσω και από εκεί που ήταν πέρυσι τον Νοέμβριο», ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔΑντώνης Σαμαράς μετά και την αποστολή των προτάσεων της χώρας στους εταίρους. 

Σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς τονίζει πως «αφού η Κυβέρνηση αποδέχθηκε προχθές την παράταση του Μνημονίου, και ενώ έχει ήδη αποδεχθεί τη βιωσιμότητα του χρέους, σήμερα με την πρόταση Βαρουφάκη αποδέχθηκε και το e-mail Χαρδούβελη»,
 ενώ επισημαίνει πως με το email Χαρδούβελη η Ελλάδα έβγαινε από την εποχή των Μνημονίων, ενώ η πρόταση Βαρουφάκη το υιοθετεί και μάλιστα με δυσμενέστερες εκδοχές, όπως τονίζει σε κάποια σημεία, για να φέρει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο!

«Το
e-mail Βαρουφάκη υποβλήθηκε στην τρόϊκα (στους «θεσμούς»), για να εγκριθεί! Ώστε να ολοκληρωθεί η τελευταία αξιολόγηση του Μνημονίου. Και θα αποτελέσει τη «γέφυρα» για να πάμε σε νέο Μνημόνιο (που θα αποκαλείται πλέον «Συμβόλαιο»). 

Αυτή είναι η αλήθεια» δηλώνει ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρούσε στην έξοδο από το Μνημόνιο και σε πιστοληπτική γραμμή, για να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές και να μην έχει ανάγκη το νέο Μνημόνιο.

.Συζήτηση και επιφυλάξεις στο Κυβερνητικό Συμβούλιο

Εποικοδομητική συζήτηση με επίκεντρο τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, που έστειλε η κυβέρνηση στους θεσμικούς εταίρους, έγινε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Κατά τη συζήτηση διατυπώθηκαν επί μέρους επιφυλάξεις. Σύμφωνα δε με άλλες πηγές, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε αντιρρήσεις, ενώ προηγουμένως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν τα μέλη του οργάνου, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη σύνταξη της λίστας.

Αρκετοί υπουργοί έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις στους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη, ενώ κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα και το νομοθετικό έργο που ακολουθεί. 

Η κυβέρνηση αναμένει πρώτα την ψήφιση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ΕΕ και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η διαδικασία στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπε η ίδια κυβερνητική πηγή.

.Η Μόσχα αποκλείει προς το παρόν οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα

Η Ρωσία «αποκλείει» αυτήν την χρονική στιγμή το ενδεχόμενο χορήγησης οποιασδήποτε οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

«Αυτή τη στιγμή, αποκλείω (οποιαδήποτε βοήθεια), διότι τέτοιοι πόροι δεν προβλέπονται από τον νόμο περί προϋπολογισμού» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας.

.«Επαρκής» ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι χθες το βράδυ, γύρω στα μεσάνυχτα, έλαβε επιστολή με μια πρώτη δέσμη μεταρρυθμίσεων από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη, προς στον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ, την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. 

Της επιστολής αυτής, προηγήθηκε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων της Επιτροπής και των άλλων θεσμών, αναφέρουν πηγές της Κομισιόν. Κατά την άποψη της Επιτροπής ο κατάλογος αυτός είναι επαρκώς περιεκτικός (sufficiently comprehensive) ώστε να απο... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.