..Βαρουφάκης: Αλλάξαμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη

Αποδείξαμε ότι μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια και να να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μετά το τέλος του Eurogroup, στις Βρυξέλλες. 

«Η Ελλάδα σήμερα βγήκε από τη μοναχική απομόνωση στην οποία βρισκόταν τα τελευταία πέντε χρόνια των Μνημονίων» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

 Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, σήμερα η Ελλάδα, μέσα από τη διαπραγματευτική της στρατηγική, κατάφερε να δώσει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τ... περισσότερα »

.Σόιμπλε: Το αποτέλεσμα πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέσαμε

«Η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ούτως ή άλλως δυσκολίες να εξηγήσει πράγματα στους ψηφοφόρους της, εμείς δεν θέλουμε να της προσθέσουμε και άλλες», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup. 

Εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμά του Eurogroup, το οποίο εκτιμά ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε ο ίδιος και το Βερολίνο, o κ. Σόιμπλε επανέλαβε, πάντως, ότι είχε επικοινωνήσει προεκλογικά με τον Αλέξη Τσίπρα και του είχε πει ότι εάν θέλει να δώσει τότε πολλές υποσχέσεις, καλύτερο θα ήταν να εύχεται να μην εκλεγεί, γιατί δεν θα ...περισσότερα »

.ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ...

Λαγκάρντ: Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του τετραμήνου η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί ...
και οι καταβολές θα μπορούν να γίνουν

  • Λαγκάρντ: Στα τέλη Απριλίου οι πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν στον τελικό κατάλογο των μεταρρυθμίσεων και να ξεκινήσει η αξιολόγηση
  • Λαγκάρντ: Το βλέπουμε σαν μια σειρά από στάδια και ημερομηνίες, κατά τις οποίες θα πρέπει να έχει επιτευχθεί κάποιο έργο
  • Λαγκάρντ: Το περιεχόμενο του κειμένου το οφείλουμε στον Ντάισελμπλουμ, που το συνέταξε

.Μαξίμου: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα σήμερα – Πέτυχε ο βασικός σχεδιασμός μας – Οι εκβιασμοί έπεσαν στο κενό

Σε θριαμβευτικούς τόνους ήταν τα πρώτα σχόλια του μεγάρου Μαξίμου για την συμφωνία στο Eurogroup. «Η Ελλάδα σήμερα γύρισε σελίδα» λένε κυβερνητικές πηγές που τονίζουν ότι «διαπραγμάτευση είναι να δίνεις μάχες χωρίς να κάνεις πίσω από τη λαϊκή εντολή». *Τα οκτώ σημεία τα οποία επισημαίνουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού:*

 1. Η Ελλάδα σήμερα γύρισε σελίδα. Διαπραγμάτευση είναι να δίνεις μάχες χωρίς να κάνεις πίσω από τη λαϊκή εντολή. Αποδεικνύεται ότι διαπραγμάτευση μπορούσε να γίνει όλα αυτά τα χρόνια και η Ελλάδα ούτε απομονωμένη είναι, ούτε στα βράχια οδηγε... περισσότερα »

.Συμφωνία για τετράμηνη παράταση στο Eurogroup

Η Ελλάδα και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης κατά τέσσερις μήνες, έγινε γνωστό από τις Βρυξέλλες.

 
Ιστοσελίδες και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές αμερικανικών ΜΜΕ προβάλλουν ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων από τις Βρυξέλλες που αναφέρουν ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της στην Ευρωζώνη έχουν φτάσει σε συμφωνία πάνω στο αίτημα της χώρας για την επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες επικαλείται αξιωματούχο «κοντά στις συζητήσεις», ο οποίος μίλησε μόνο υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να σχολιάσει δημοσίως, όπως τονίζεται, υποστηρίζοντας ότι «επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στη συνεδρίαση της Παρασκευής των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες»

.«Καταρχήν συμφωνία στο Eurogroup»

Μια συμφωνία μοιάζει να παίρνει μορφή στις Βρυξέλλες απόψε για τη συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κρίσιμο Γιούρογκρουπ, ανέφεραν δύο συγκλίνουσες ευρωπαϊκές πηγές.
«Μοιάζει να υπάρχει μια συμφωνία» είπε η μια πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις. «Οι όροι βρίσκονται στην πορεία να καθοριστούν», πάντως «πρέπει να αναμείνουμε να επισημοποιηθεί (η συμφωνία) καθώς οι αντιπροσωπείες μπορεί να εγείρουν κι άλλες ενστάσεις», πρόσθεσε η πηγή αυτή. Η συμφωνία «παρουσιάζεται στους υπουργούς», κατά την ίδια πηγή.
«Υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία» επιβεβαίωσε μια δεύτερη πηγή.
«Ας περιμένουμε και θα δούμε» είπε η πρώτη πηγή.

Η Γερμανία απαιτούσε «σημαντικές βελτιώσεις» σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της Αθήνας για τις μεταρρυθμίσεις.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.