.Αναμένεται κοινή ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης προετοιμάζουν μια κοινή δήλωση, την οποία θα συνυπογράφει η Ελλάδα, για το πώς θα διευθετηθούν τα δημοσιονομικά της Αθήνας, καθώς η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει μια ριζοσπαστική αλλαγή πολιτικής, δήλωσαν διπλωμάτες της ΕΕ.
Οι υπουργοί που λαμβάνουν μέρος στην έκτακτη αποψινή σύνοδο του Eurogroup ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκαν οι προτάσεις της Ελλάδας και αναμένεται να δώσουν μια κοινή ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται στις ελπίδες τους για την επίτευξη μιας συμφωνίας στο προσεχές συμβούλιο στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

.Αλ. Τσίπρας: Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης

Συγκέντρωση στήριξης των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στο έκτακτο Eurogroup πραγματοποίησαν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, Έλληνες πολίτες, με κεντρικά συνθήματα «ανάσα αξιοπρέπειας», «δεν υποκύπτουμε, δεν εκβιαζόμαστε», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». 

Παρά το τσουχτερό κρύο, χιλιάδες άνθρωποι, προερχόμενοι από κάθε γωνιά του λεκανοπέδιου, αλλά και από πόλεις πέριξ της Αθήνας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, που «ταξίδεψε» διαδικτυακά και βρήκε θερμούς αποδέκτες. Με αναρτημένη στο Facebook φωτογραφία από τη συγκέντρωση των πολιτών στο Σύντ... περισσότερα »

.Π. Μοσκοβισί: Στόχος, η επίτευξη συμβιβασμού μέχρι τo Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέρχεται στο σημερινό Eurogroup με στόχο την επίτευξη συμβιβασμού μέχρι τo Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα της Ελλάδας θα αποτελέσει τη βάση των αποψινών συζητήσεων.

Όπως είπε ο Γάλλος Επίτροπος, στο σημερινό Eurogroup οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για πρώτη φορά τις ιδέες και τις λύσεις που προτείνει η νέα ελληνική κυβέρνηση και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Έλληνα ομόλογό τους.

Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές. «Θα εργαστούμε στη βάση αυτών των δεσμεύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «το υφιστάμενο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι το πλαίσιο, η αναφορά, η βάση των όσων θα συζητηθούν σήμερα».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι σήμερα θα γίνει η πρώτη ανταλλαγή απόψεων για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε.

.Συνάντηση Δραγασάκη, Βαρουφάκη και Χουλιαράκη με Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ και Βίζερ

Τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης παρουσιίασαν στην πρόεδρο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και στον Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του EuroWorking Group, o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γιάννης Χουλιαράκης, ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα στο EuroWorking Group.

.Τσίπρας: Μόνιμη επιτροπή συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ

Αισιόδοξος για την από κοινού αρχή μιας νέας σχέσης μεταξύ του ΟΟΣΑ και της νέας ελληνικής κυβέρνησης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές του δηλώσεις με τον επικεφαλής του οργανισμού, Άνχελ Γκουρία. 

Ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε πως στη συνάντησή τους συμφωνήθηκε η συγκρότηση μιας μόνιμης κοινής επιτροπής συνεργασίας που θα ετοιμάσει ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Μίλησε παράλληλα για στενή συνεργασία και τη βοήθεια του ΟΟΣΑ για την εκπόνηση και εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων. «Θα μεταβώ στο Παρίσι σύντομα γ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.