.Περί «τετελεσμένων»

*Λένε* και ξαναλένε ο Τσίπρας και οι περί αυτόν ότι δεν πρόκειται ν' αναγνωρίσουν μνημονιακά τετελεσμένα. Και φυσικά είναι ένας ισχυρισμός που μόνο από σοβαρότητα δεν διακρίνεται. 
Γιατί αν υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα 'πρεπε να γυρίσουμε το ημερολόγιό μας στο 2010 και να μην έχει συμβεί τίποτα απ' όσα συνέβησαν από τη μέρα που βρεθήκαμε κάτω από την ομπρέλα του μηχανισμού προστασίας της ΕΕ και του ΔΝΤ. 

*Αλλά* δεν είμαστε στο 2010, είμαστε στο 2014. Και το έλλειμμα δεν είναι 36 δισ. τον χρόνο, έχει σχεδόν μηδενιστεί, έχουμε φτάσει και σε πρωτογενές πλεόνασμα που χ... περισσότερα »

.Το Ράιχ «εκτελεί» όποιον παρεκκλίνει από τη γραμμή του

Τέσσερα (!) άρθρα είχε την Παρασκευή εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ. Και μόνο οι τίτλοι τους αρκούν για να προδώσουν το πνεύμα που τα διαπερνούσε. 

«Ο χαμαιλέων (!)» ήταν ο αναφερόμενος στον Λουξεμβούργιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τίτλος του κορυφαίου πρωτοσέλιδου σχολίου της εφημερίδας, το οποίο υπέγραφε ο Χόλγκερ Στέλτσνερ, ένας από τους τέσσερις εκδότες και αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα. 
«Η περίοδος χάριτος ήταν χθες» ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ, κορυφαίου στη δεύτερη σελίδα. «Επίθεση...περισσότερα »

.Την παρέμβαση του ΕΟΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων ζητούν οι φαρμακοποιοί

Επείγον έγγραφο για τις ελλείψεις σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα έστειλε στον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκου (ΕΟΦ) ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Όπως υποστηρίζεται στο έγγραφο, «παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τις προειδοποιήσεις προς την Πολιτεία, το φαινόμενο των ελλείψεων όχι μόνο δεν έχει μειωθεί αλλά αντίθετα εντείνεται όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου».

Ο ΠΦΣ, στο ίδιο έγγραφο επισημαίνει ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς οι ελλείψεις αυτές οφείλονται κυρίως στις παράλληλες εξαγωγές αλλά και στον ελλιπή εφοδιασμό της αγοράς από τις εταιρείες, οι οποίες προβάλλουν ως επιχείρημα τις εξαγωγές.

.Γ. Καρατζαφέρης: Δεν παραιτούμαι από την ηγεσία του ΛΑΟΣ

«Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι» διαμήνυσε με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφορικά με την υπόθεση των off-shore και τις καταγγελίες για εμπλοκή του στα εξοπλιστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι δεν ανατποκρίνονται στις προθέσεις του ερμηνείες που δόθηκαν ότι θα παραιτηθεί. «Το όλο θέμα είναι προσωπική μου υπόθεση και δεν αφορά το κόμμα. Αυτό εννοούσα με τη φράση μου στην ανακοίνωση που αφορά την απρόσκοπτη λειτουργία του
 κόμματος. Τέλος, τονίζω και κάνω σαφές ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την ηγεσία του κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

.Ισοβίτης συνελήφθη στο Άγιο Όρος, όπου κρυβόταν τα τελευταία 8 χρόνια

Σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους κρυβόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια -ζώντας ως ερημίτης- ένας 48χρονος, καταδικασθείς σε τρις ισόβια για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος του Δημοσίου.

Πρόκειται -κατά πληροφορίες- για πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος, σύμφωνα με πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών Αττικής, ως ελεγκτής εσόδων -εξόδων των δήμων Δάφνης και Υμηττού, καταχράστηκε, το διάστημα από το 1995 έως το 2002, το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία ελέγχθηκαν ποινικά κι άλλα άτομα, καταδικάστηκε ερήμην από το Κακουργιοδικείο Αθηνών.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες για την ταυτότητά του και χθες το μεσημέρι συνελήφθη στις Καρυές του Αγίου Όρους από αστυνομικούς του οικείου τμήματος.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αρχικά στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

.Βίτσας: Θα ξηλώσουμε σταδιακά τους μνημονιακούς νόμους

Διαπραγματεύσεις με τους δανειστές σε δύο διαδικασίες, προανήγγειλε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα». «Η μία είναι η διαπραγμάτευση για το χρέος και η δεύτερη είναι η επιθετική αναδιαπραγμάτευση που έχουμε προαναγγείλει για τη δανειακή σύμβαση, η οποία ολοκληρώνεται». 

Εξήγησε, ότι «η επιθετική αναδιαπραγμάτευση έχει να κάνει με το ότι δεν θα υπάρχει η διαδικασία του μνημονίου, αλλά το δικό μας εθνικό σχέδιο που θα οδηγεί στην παραγωγική και οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας. Το μνημόνιο θα πάψει να ισχύει από τη στιγ...περισσότερα »

.«Ακραία κραυγαλέα και προκλητική στάση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ»

Ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα και η Κύπρος να αντιδράσουν νομικά απέναντι στην «ακραία, κραυγαλέα και προκλητική στάση της Τουρκίας, που, με την αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο και εντός των ορίων της Κυπριακής υφαλοκρηπίδας, του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Barbaros», καταπατά τη διεθνή νομιμότητα και αποδεικνύει ότι δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο», άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Παράλληλα, στήριξε πλήρως τις αποφάσεις του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για διακοπή των διακοινοτικών συνομιλιών μέχρι να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπρι... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.