.Ανεξαρτητοποιήθηκε απο την παράταξη του Δημάρχου και ο κ. Σούλης Παπαγιανόπουλος

 Προς: κ Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζωγράφου
                             Κοιν: κ Δήμαρχο Ζωγράφου
  Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ζωγράφου

 Κύριε Πρόεδρε ,

 Θέλω με αυτή τη δημόσια δήλωση μου, να σας ανακοινώσω την απόφασή  μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την δημοτική παράταξη «Ζωγράφου αύριο».
   Η διαφωνία μου και η  αντιπαράθεσή μου για την τακτική και τις πρακτικές του επικεφαλής της παράταξης Δημάρχου Κ. Καλλίρη έχουν διατυπωθεί τόσο μέσα στην δημοτική ομάδα όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις μου και δεν θεωρώ σκόπιμο να τις επαναλάβω.
   Θα συνεχίσω από την θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου να  διεκδικώ και να παλεύω για ένα Δήμο σύγχρονο, αλληλέγγυο και φιλικό  για τους συνδημότες μου και τους κατοίκους του.

Σούλης Παπαγιαννόπουλος

.Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος ένα πιο λειτουργικό κράτος

Η κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Διοίκηση και οι αλλαγές και ρυθμίσεις που θα γίνουν με το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη αρχικά και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή στη συνέχεια.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που τον δέχθηκε στο γραφείο του, ότι «έχουμε αναλάβει το μεγάλο βάρος της ανασυγκρότησης του κράτους, όχι γιατί το λέει η τρόικα αλλά γιατί το ζητούν οι πολίτες».

«Είναι το άλφα και το ωμέγα», επισήμανε ο κ. Παπούλιας, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσέθεσε ότι υπάρχει σχέδιο που προχωράει. «Θεωρώ ότι κάνετε καλή δουλειά», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά την ημίωρη συνάντησή τους ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, όπως είπε, «μειώνουμε τα διοικητικά βάρη, καταργούμε φορείς και διατυπώνουμε νέους κανόνες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Επανέλαβα ότι στόχος είναι ένα κράτος πιο λειτουργικό για τους πολίτες».

.Προ οικονομικού αδιεξόδου μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών

Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας βρίσκεται μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών με 4 στα 10 νοικοκυριά να έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο, να παρουσιάζουν σημαντικές υποχρεώσεις στις τράπεζες και να θεωρούν ότι δεν θα τα βγάλουν πέρα, ενώ 1 στα 3 φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του λόγω των συσσωρευμένων υποχρεώσεων.
Από την άλλη πλευρά, το 87% έχει δικό του ακίνητο ενώ διατηρείται ψηλά η εμπιστοσύνη στο σύστημα δημόσιας υγείας.

Αυτά είναι τα βασικότερα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ετήσια τακτική έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που έγινε σε συνεργασία με την εταιρία MARC A.E. και μεταξύ άλλων παρατηρείται σημαντική μείωση εισοδήματος για το 97% των νοικοκυριών και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής ιδιαίτερα των πολυμελών οικογενειών.

.Το Facebook εξαπλώνεται -και θα σβήσει- σαν αρρώστια

Αν σκεφτήκατε ποτέ πως είσαστε «άρρωστοι» με το Facebook, ίσως δεν πέσατε και τόσο έξω. Όπως μια μολυσματική ασθένεια εξαπλώνεται συνεχώς, ώσπου να γίνει επιδημία, αλλά κάποια στιγμή «φρενάρεται» και τελικά σβήνει, έτσι και το Facebook θα «φυλλοροήσει» και θα έχει χάσει το 80% των χρηστών του έως το 2017, εκτιμούν δύο Αμερικανοί ερευνητές. Άλλοι πάντως επιστήμονες εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί να δεχτούν αυτή την πρόβλεψη.

Οι επιστήμονες βασίζουν τη δυσοίωνη εκτίμησή τους για το μεγαλύτερο σήμερα κοινωνικό δίκτυο στο πόσες φορές η λέξη "Facebook" πληκτρολογείται στις αναζητήσεις της Google. Η σχετική διαχρονική ανάλυση, με τη βοήθεια της υπηρεσίας Google Trends, δείχνει ότι η εν λόγω αναζήτηση κορυφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 και από τότε σταθερά μειώνεται.

.Το ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας

«Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-τρόικας αναζωπυρώνει τους εκβιασμούς ενάντια στο λαό και τα ψεύτικα διλήμματα για το αν θα πρέπει να στηριχτεί η αντιλαϊκή πρόταση της ΕΕ ή του ΔΝΤ για το χρέος», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μερών, προσθέτοντας πως «γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η επόμενη μέρα για το λαό θα είναι εξίσου σκληρή, όπως και η προηγούμενη, γιατί αυτό επιβάλλει η ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου». 

«Η ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στο σχόλιό του πως «ο λαός όμως μπορεί να την αντιπαλέψει και να επιλέξει το δρόμο της αποδέσμευσης και της ανάπτυξης προς όφελός του».

.«Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» το νέο κόμμα του Γιώργου Χατζημαρκάκη

«Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» είναι το όνομα του κόμματος που παρουσίασε σήμερα ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, ο οποίος αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης είχε δεκαετή θητεία στο ευρωκοινοβούλιο με το γερμανικό κόμμα των φιλελευθέρων, από το οποίο παραιτήθηκε προ μηνών εξαιτίας της φιλελληνικής του πολιτικής δράσης την τελευταία τριετία και της επιθυμίας του να θέσει υποψηφιότητα στην Ελλάδα.

«Δεν θέλω να πάρω κάτι παραπάνω από τη στήριξη του κόσμου», σημείωσε και αυτό «για να αξιοποιήσω την τεχνογνωσία και τις σχέσεις που δημιούργησα την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη, για τους Έλληνες πολίτες. 

Γι αυτό ξεκινάμε σήμερα για τις ευρωεκλογές». Οι ευρωεκλογές, όπως τόνισε, είναι μία κρίσιμη αναμέτρηση για την Ελλάδα και την ΕΕ, μια τελευταία ευκαιρία για να βρει η Ευρώπη τον δρόμο της.

«Είμαστε», είπε, «μια δυνατή φωνή διεκδίκησης για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην Ευρώπη. Θέλουμε να έχει η Ελλάδα μια ισχυρή εκπροσώπηση. 

Θέλουμε ισχυρές φωνές που εκπροσωπούν τους πολίτες, τον μόχθο του ελληνικού παραγωγικού ιστού, την αγωνία των νέων ανέργων, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

.«Κανένας πολίτης της Ευρώπης δεν έχασε ούτε ένα σεντ βοηθώντας την Ελλάδα»

«Κανένας πολίτης της Ευρώπης δεν έχασε ούτε ένα σεντ βοηθώντας την Ελλάδα», επισήμανε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, δίνοντας έτσι τη δική του απάντηση στον «μύθο» που καλλιεργείται στο εξωτερικό ότι οι πολίτες της Ευρώπης επιβαρύνονται οικονομικά, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Στην ομιλία που έκανε στην εκδήλωση για ένα νέο ξεκίνημα στην Ευρώπη που οργάνωσαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σβόμπονα απάντησε και σε όσους είναι ευνοϊκός προς την Ελλάδα. «Δεν είμαι ευνοϊκός, είμαι δίκαιος», δήλωσε και εξήγησε ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας και διαπίστωσε τα βήματα που έχουν γίνει.

Κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση και είπε ότι και ευρωπαϊκές Τράπεζες έδιναν δάνεια στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί δανειακό πρόβλημα.

Απευθύνθηκε και στην Τρόϊκα, ζητώντας να βοηθήσει κι αυτή την Ελλάδα, κι έστειλε το μήνυμα ότι «μόνο μαζί μπορούμε να βγούμε από την κρίση», αναφέροντας ότι προβλήματα ανεργίας και μερικής απασχόλησης υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Χρειαζόμαστε την Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται εμάς. Χρειάζεται μια Ευρώπη της αλληλεγγύης», είπε χαρακτηριστικά..

.«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να δηλώνει συνεχιστής της 17Ν»

Σκληρό μήνυμα για οποιονδήποτε θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή της 17Ν στέλνει μέσα από τηνΕφημερίδα των Συντακτών ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Με μια λιτή, κατηγορηματική δήλωση που δεν επιδέχεται παρερμηνείες ως προς τους αποδέκτες, οι οποίοι δεν δικαιούνται «να καπηλεύονται» σήμερα «την ιστορία της 17Ν» που το 2002 «την ευτέλιζαν» είτε «ομολογώντας» είτε «σιωπώντας», ο Δημήτρης Κουφοντίνας για άλλη μια φορά, όπως τότε που εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ αναλαμβάνοντας απόλυτα την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης, ξεκαθαρίζει ότι: Η 17Ν έχει τελειώσει. 

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.

Ακολουθεί η δήλωσή του
«Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει από το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής.

Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της τότε.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, στη χώρα μας, στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης, αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου, πιο μητροπολιτικό, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.