.Aποχωρώ από την Δημοτική παράταξη ΔΑΔΑ και παραμένω ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 

Κύριε Πρόεδρε κύριες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Θα ήθελα να ανακοινώσω στο Δημοτικό μας συμβούλιο και στους συνδημότες μας ότι αποχωρώ από την Δημοτική παράταξη ΔΑΔΑ και παραμένω ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Μένω πιστός στις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ τόσα χρόνια και στην εντολή που έχω λάβει από τους πολίτες του Ζωγράφου.

Θεωρώ ότι η Δημοτική παράταξη από την οποία αποχωρώ σήμερα δεν με εκφράζει πια και δεν υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των συμπολιτών μου

Διονύσης Δαβούρλης

.«Καμπανάκι» για κίνδυνο αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ


Το συλλογικό κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα υπογράφεται συνολικά από 74 άτομα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ
Tο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιείται αναμφισβήτητα στην πιο κρίσιμη καμπή της σχεδόν 40χρονης πορείας του. 
Στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την πορεία της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και οφείλει να αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων για την διέξοδο από την κρίση και να προωθήσει στρατηγική για την σωτηρία της χώρας.
Και όμως… Σε μια στιγμή, κατά την οποία τίποτα δεν είναι σίγουρο για την προοπτική του χώρου της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, ορισμένοι/ες σύντροφοι/ισσες καλλιεργούν την σκέψη για αποχή από τις διαδικασίες του Συνεδρίου. Πολλοί/ές από αυτούς, έχουν σίγουρα καλές προθέσεις και αγνά κίνητρα. 
Διαπράττουν, όμως, σοβαρό λάθος! Αφήνουν σε άλλους να λάβουν τις αποφάσεις, που αφορούν το μέλλον του Κινήματος.
Η προσπάθεια να πάμε σε ένα Συνέδριο με συνοπτικές διαδικασίες, ένα Συνέδριο fast track, χωρίς ουσιαστικό διάλογο, με διορισμένη ΕΚΑΠ και χωρίς εγγυήσεις, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. 
Πόσο μάλλον που επιχειρείται να περάσουν πλαγίως, εμμέσως και αθόρυβα, μέσω … ερωτηματολογίων, επιλογές που οδηγούν σε αλλοίωση φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών, όπως κατάργηση συμβόλων και αλλαγή τίτλου του κόμματος, ακόμα και η αμφισβήτηση της υπόστασης του. 
Μόνο η μαζική, μαχητική συμμετοχή των μελών μπορεί να επιβάλλει το ελάχιστο των προαπαιτουμένων για στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες.
Απευθυνόμαστε σε όσους παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαφωνίες τους, την απογοήτευση τους ή και το θυμό τους. Όλα αυτά είναι θεμιτά και, σε αρκετές περιπτώσεις, δικαιολογημένα. 

Αυτό που δεν δικαιολογείται, είναι η άρνηση συμβολής στην διαμόρφωση των θέσεων, της φυσιογνωμίας και των συλλογικών οργάνων του Κινήματος. 

Στην ουσία, δηλαδή, η αποχή από τις διαδικασίες που θα καθορίσουν το μέλλον των πολιτών που ανήκουν στην Δημοκρατική Παράταξη και απαιτούν προοδευτικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας σήμερα.

Να κινητοποιηθούμε όλοι για μαζική συμμετοχή στις προ-συνεδριακές διαδικασίες! Ποτέ η απουσία δεν καθόρισε τις εξελίξεις! Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι …

.Χριστόφιας: Μας επιβάλλουν νεοαποικιακές πολιτικές


«Φεύγω πικραμένος. Η Κύπρος είναι κατατρεγμένη», τόνισε κατά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία η ΕΕ θυμήθηκε τα περί ξεπλύματος χρήματος.  «Μας έχουν στη γωνία, αρνούμενοι να υπογράψουν μαζί μας ένα μνημόνιο το οποίο κανείς δεν μπορεί να χειροκροτήσει», πρόσθεσε, σχολιάζοντας τις κατηγορίες των εταίρων της Κύπρου ότι στις τράπεζες της γίνεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ο Δημ. Χριστόφιας εμφανίστηκε ακόμη πιο σκληρός απέναντι στις Βρυξέλλες κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Μίλησε για έλλειμμα αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας ότι οι απλοί άνθρωποι πληρώνουν την κρίση και κάποιοι άλλοι κερδοσκοπούν στις πλάτες τους.
«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός υποφέρουν από νεοαποικιοκρατικές πολιτικές ορισμένων κύκλων και της ΕΕ», τόνισε.
Από τη μεριά του, ο Καρ. Παπούλιας σημείωσε ότι η συνάντησή τους γίνεται σε φορτισμένο κλίμα.
Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε στον Σκάι ότι η Κύπρος δέχεται βρώμικη επίθεση από συγκεκριμένους κύκλους και συσχέτισε τις πιέσεις με το ζήτημα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

.Ντόμινο αποκαλύψεων στην Ε.Ε. για τον «βοδινό κιμά» από κρέας αλόγου


Σύμφωνα με την Daily Mail, η δημοφιλής βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ TESCO παραδέχτηκε σήμερα ότι ο κιμάς κατεψυγμένου κρέατος που διοχέτευε σε σούπερ μάρκετ εντός και εκτός της χώρας ήταν κατά μεγάλο ποσοστό από κρέας αλόγου. Ο εντοπισμός κρέατος αλόγου σε κατεψυγμένα σκευάσματα βρετανικής εταιρείας έχει ήδη προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εμπλέκονται στην παραγωγή των επίμαχων προϊόντων, τα οποία αποσύρονται από την αγορά. 

Έρευνα των γαλλικών αρχών δείχνει ότι το κρέας ξεκίνησε από σφαγείο της Ρουμανίας και μέσω εμπόρων από Κύπρο και Ολλανδία έφτασε στο εργοστάσιο της γαλλικής Comigel στο Λουξεμβούργο και από εκεί στις συσκευασίες της σουηδικής εταιρείας Findus.
H Daily Mail χαρακτήρισε το σκάνδαλο εγκληματική συνωμοσία, στην οποία εμπλέκεται η ιταλική και η πολωνική μαφία, αλλά και συμμορίες από την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.
Την αντίδραση της ρουμανικής κυβέρνησης έχουν προκαλέσει οι αναφορές του Βρετανού Υπουργού Περιβάλλοντος, Ουόεν Πάτερσον, ότι μια «διεθνής συνωμοσία» βρίσκεται πίσω από την αντικατάσταση βοδινού κρέατος με κρέας αλόγου. 
Η ρουμανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι οι έλεγχοι που διεξήγαγε στα δύο σφαγεία που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, έδειξαν ότι αυτά λειτουργούν σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και ότι η «μετατροπή» του κρέατος αλόγου σε βοδινό δεν έγινε στη Ρουμανία.
Ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε: «Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Άρα δε μιλάμε για διατροφικό σκάνδαλο, τουλάχιστον προς το παρόν. Αλλά πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά όσοι ευθύνονται για απάτη ή παραπλάνηση».

.ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΓΙΑ 700.000 ΙΧ...


Χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ διατρέχουν κίνδυνο καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους σε εταιρείες με ύποπτα φτηνά ασφάλιστρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, τουλάχιστον...
700.000 ιδιοκτήτες ΙΧ καλύπτονται με χαμηλά ασφάλιστρα από «πειρατές» της ασφαλιστικής αγοράς με τα ύποπτα ασφάλιστρα είναι στα 230 ευρώ ετησίως.

Την πρακτική της τιμολόγησης κάτω του κόστους εφαρμόζουν εγχώριες επιχειρήσεις αλλά και ξένες που έχουν έδρα σε χώρες της ΕΕ. Οι τελευταίες μάλιστα έχουν κάνει την εμφάνισή τους μετά την απελευθέρωση των υπηρεσιών και το χειρότερο, δεν είναι εκ του νόμου εφικτό να εποπτευθούν από τις εγχώριες αρχές.

.Πάνω από 500.000 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ κυκλοφόρησαν στην ΕΕ το 2012


«Αδυναμία» στο ευρώ προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΕ, ότι έχουν οι παραχαράκτες. Χαρακτηριστικό της έκτασης του φαινομένου είναι το γεγονός ότι μέσα στο 2012 κυκλοφόρησαν συνολικά 531.000 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ.

Σύμφωνα με το tovima.gr, βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν, τα περισσότερα από τα πλαστά  χαρτονομίσματα ήταν των 20 και των 50 ευρώ.

Πέρα από τα χαρτονομίσματα, όμως, παραχαράκτηκαν και κέρματα, με τους «αρμοδίους» να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτά των δύο ευρώ.
Από τα πλαστά νομίσματα ευρώ που κυκλοφόρησαν, κατασχέθηκαν, περίπου, 184.000.

Ο αρμόδιος για τη Φορολόγηση, τα Τελωνεία και την Καταπολέμηση της Απάτης επίτροπος της ΕΕ Αλγκίρντας Σεμέτα, σημείωσε πως «ένα νόμισμα που μοιράζονται 17 χώρες και 330 εκατ. άνθρωποι είναι ένας ελκυστικός στόχος για τους εγκληματίες», 
επισημαίνοντας, παράλληλα, την ανάγκη η Ευρωζώνη να φροντίσει ώστε το έγκλημα της παραχάραξης νομισμάτων να τιμωρείται αυστηρά.

Εντυπωσιακή είναι, τέλος, η εκτίμηση της Κομισιόν ότι στις αγορές ολόκληρου του πλανήτη κυκλοφοροόυν πλαστά χαρτονομίμσματα και κέρματα συνολικής ονομαστικής αξίας 929 δισ. ευρώ.

.Θέατρο σκιών η κυβέρνηση για τον κατώτατο μισθό – Ο Βρούτσης διαψεύδει τον Μέργο



Αλαλούμ επικρατεί στην κυβέρνηση έπειτα από τις δηλώσεις στελέχους του υπουργείου Οικονομικών για το ύψος του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργοςμιλώντας στη γενική συνέλευση των Ασφαλιστικών Εταιρειών, είπε ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός.

«Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη», δήλωσε κατά λέξη ο κ. Μέργος, σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση πασχίζει να αναζητήσει τρόπους για την... ανάπτυξη.

Βέβαια, ο κ. Μέργος δεν έκανε εικασίες μιλώντας στη γ.σ. των Ασφαλιστικών Εταιρειών, αλλά... διάβασε κείμενο από χαρτί, «προδίδοντας» προφανώς ένα σχέδιο της κυβέρνησης, την ώρα που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον κατώτατο μισθό -που πλέον θα καθορίζεται από την κυβέρνηση.

Άμεση ήταν η προσπάθεια της κυβέρνησης να «συμμαζέψει» όσα είπε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να τονίζει πως δεν υπάρχει θέμα κατώτατου μισθού για την κυβέρνηση.
«Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα δεν είναι μόνο χαμηλός και θα μείνει σταθερός μέχρι το τέλος του προγράμματος» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Σημειώνεται ότι ο κατώτατος μισθός σήμερα είναι μόλις 586 ευρώ μεικτά, ενώ για τους κάτω των 25 ετών συρρικνώνεται στα 511 ευρώ.

Αντίδραση και από το υπουργείο Οικονομικών
Ανακοίνωση με την οποία «διαψεύδει» τα όσα είπε ο κ. Μέργος εξέδωσε και το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο τονίζει πως «στο συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης και έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat».
Και ξεκαθαρίζει πως «για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού».

. Είναι ορατός ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος


Ο νέος επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Kaushik Basu, ζήτησε να ληφθεί δράση για το συντονισμό της νομισματικής πολιτικής ώστε να αποφευχθεί ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Kaushik Basu δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών στο πλαίσιο της G20 που συνεδριάζει στη Μόσχα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου θα πρέπει να αναληφθεί δράση για το θέμα, καθώς ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος θα αποσταθεροποιούσε την οικονομία.

Όπως είπε, παρότι ο κίνδυνος μίας παγκόσμιας ύφεσης έχει μειωθεί, λόγω των μέτρων που έχουν αναλάβει οι ευρωπαϊκές χώρες για την αποκλιμάκωση της κρίσης χρέους, οι πιθανότητες για μία ταχεία ανάκαμψη είναι απίθανη.

«Δε βρισκόμαστε σε ένα νομισματικό πόλεμο, αλλά θα μπορούσαμε να οδεύουμε προς τα κει», δήλωσε ο Kaushik Basu που πριν την Παγκόσμια Τράπεζα ήταν ο επικεφαλής οικονομολόγος του υπουργείο οικονομικών της Ινδίας.

Πρόσθεσε δε ότι «οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο πρέπει να αποτρέψουν (το νομισματικό πόλεμο) καθώς και τις αγορές από το να πιστεύουν ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ο συντονισμός είναι δυνατός. Το μόνο που χρειάζεται είναι αποφασιστικότητα».

Πρόσθεσε ότι οι νομισματικές αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ευρώπης βοήθησαν τις τοπικές οικονομίες, αλλά οι πολιτικές τους έχουν συνέπειες στην κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

.Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τον Αλέξη Τσίπρα


Σκληρές επιθέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις περιελάμβανε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ακροπόλ, σε μία κατάμεστη αίθουσα, με τον κόσμο να φτάνει μέχρι την Ιπποκράτους και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνει με μουσική υπόκρουση ένα τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη.
“Ο κόσμος εδώ μου θυμίζει κάτι από παλιές εποχές επί ΕΔΑ, όταν τα θέατρα γέμιζαν μέσα κι έξω από δημοκρατικό κόσμο”, σχολίασε μάλιστα.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η επίθεσή του προς το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, που χαρακτήρισε “επιφανείς ακροδεξιούς αναλφάβητους” και “μικρούς Γκέμπελς του συστήματος” που στοχοποιούν όλα τα στελέχη του κόμματος. 
Μάλιστα, εισέπραξε το δυνατό χειροκρότημα του κοινού όταν τόνισε πως τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε ό,τι λένε και κάνουν.
Σκληρή ήταν η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα και στη Χρυσή Αυγή, την οποία αποκάλεσε “συμμορία μπράβων της νύχτας που δολοφονούσε στα στενά μετανάστες” και τώρα αποτελεί “πολιτικο-στρατιωτικό πυλώνα του συστήματος της διαπλοκής”, αλλά και στους ακροδεξιούς θύλακες μέσα στην Αστυνομία, 
που “με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας, συμμετέχουν ενεργά στον πολιτικό σχεδιασμό της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης, επιχειρώντας άμεσες παρεμβάσεις στην καθημερινή ατζέντα”.
Αιχμηρά λόγια επεφύλασσε και για τα ΜΜΕ, για τα οποία σχολίασε: “Τα επίσημα καθεστωτικά μίντια της χώρας, το μακρύ χέρι της οικονομικο-πολιτικής διαπλοκής στην Ελλάδα, το “αυγό του φιδιού”. 
Ο μηχανισμός εκείνος που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια δεοντολογίες και δημοσιογραφική ανεξαρτησία και μεταβάλλεται σε ένα ωμό μηχανισμό διαστρέβλωσης της πραγματικότητας”.
Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόσωπο της κοινωνίας που βάλλεται. Είναι ο εργάτης, είναι ο απεργός Είναι ο άνεργος που ζητάει δουλειά. Είναι ο συνταξιούχος Είναι ο μετανάστης που ζητάει φως και αξιοπρέπεια. Είναι η νέα μόνη γυναίκα 
Είναι ο άνθρωπος με την αναπηρία που θέλει να κυκλοφορεί περήφανος στο δρόμο. Είναι η εργαζόμενη γυναίκα που δουλεύει part time σε δύο και τρεις δουλειές. Είναι ο δεκαεξάρης που ασφυκτιά. Είναι ο γιατρός που μάχεται για τη ζωή του ασθενή του, ο εκπαιδευτικός που πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το δημόσιο σχολείο και το πανεπιστήμιο. 
Είναι ο νεολαίος που μάχεται για το περιβάλλον, το νερό και τον αέρα. Είναι κάθε άνθρωπος με την ιδιαιτερότητά του που δεν θέλει να την αισθάνεται ως μειονεξία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλες και όλοι εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου στη σημερινή Ελλάδα”.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.