.Βενιζέλος: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα υπογράψουν την επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία μέχρι τη ΔΕΘ

Μέχρι τη ΔΕΘ θα είναι έτοιμη η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία της δικομματικής κυβέρνησης σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε το απόγευμα της Τρίτης με στελέχη της Ιπποκράτους που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία θα είναι έτοιμη και θα έχει υπουγραφεί μέχρι τη ΔΕΘ. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η προγραμματική συμφωνία που θα υπογράψουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα έχει μορφή εθνικού σχεδίου για τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται και από τις δύο πλευρές και αναμένεται να αποτυπώνει το τι πρέπει να γίνει σε ρεαλιστική βάση. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους βουλευτές και να τους ενημερώνουν ενδελεχώς για όσα θέματα προκύπτουν.

Στη σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων με τον κ. Βενιζέλο να υπογραμμίζει πως πρέπει να γίνει αξιολόγηση των δομών και των προσώπων του δημοσίου τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη να γίνει συνολική αξιολόγηση και η εφαρμογή της διαθεσιμότητας να γίνει με αξιοκρατία και συνεπώς δίκαια.
Αντίθετο με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας το ΠΑΣΟΚ

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτής με δήλωσή του κατέστησε σαφή την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο άρσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.
«Το ΠαΣοΚ εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ιδιαίτερα σήμερα που η ελληνική οικογένεια βιώνει τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης. 

Τονίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αναφορές τους και να μη δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και αναστάτωσης στους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Μωραΐτής, υπενθυμίζοντας, παράληλα, ότι το ΠαΣοΚ έχει ζητήσει στη Βουλή την παράταση της νομοθετικής διάταξης για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι 200.000 ευρώ και για το 2014.
ΠΑΣΟΚ: Ο υπουργός Υγείας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να μην υπάρχουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ μέσω της οποίας επισημαίνει στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη ότι «οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων πρέπει να έχουν ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς αυτούς» και όχι την επιβάρυνση των νοσοκομείων.«Και αυτό θα γίνει αν ο σχεδιασμός δεν λάβει υπόψη την ύπαρξη Χρόνιων Περιστατικών που τα υπό συγχώνευση νοσοκομεία εξυπηρετούν, και δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα το πρόβλημα που προκύπτει».

Μέσω της ανακοίνωσής του το ΠΑΣΟΚ, προτείνει, επίσης, στον υπουργό τα Αστικά Κέντρα Υγείας που εξήγγειλε να έχουν τουλάχιστον άμεση σύνδεση με τους γιατρούς που καλύπτουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ στην περιοχή, διαφορετικά, όπως σημειώνουν «δεν θα επιτελέσουν σωστά τον ρόλο τους, και υπάρχει επιπλέον κίνδυνος για ραγδαία αδικαιολόγητη αύξηση των δαπανών Υγείας».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται τέλος αναφορά και στους 1.618 εργαζομένους σε φορείς που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας και αναμένεται να μπουν σε διαθεσιμότητα «Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού στα θέματα του προσωπικού των υπό συγχώνευση νοσοκομείων. 

Επισημαίνουμε ότι έως τώρα γίνεται αναφορά σε διαθεσιμότητες 1618 ατόμων, δεν έχει υπολογισθεί όμως το πόσοι θα χρειασθούν για τις δραστηριότητες που θα συνεχίσουν στις υποδομές των υπό συγχώνευση Νοσοκομείων. Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του ώστε να μην υπάρχουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας».

.Εφιαλτική Πρόβλεψη Για Ανεργία 34% Το 2016

*Τι δείχνει το μακροοικονομικό υπόδειγμα που αναπτύχθηκε από το Levy Economics Institute σε συνεργασία με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για το real story της Ελληνικής Οικονομίας* *Εφιαλτικά είναι τα συμπεράσματα από την ανάλυση των προβλέψεων του μακροοικονομικού υποδείγματος* που αναπτύχθηκε από το Levy Economics Institute σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για το real story της ελληνικής οικονομίας. 

Σύμφωνα με την έκθεση του προέδρου του Levy Institute Δημήτρη Β. Παπαδημητρίου και των ερευνητών Μιχάλης Νικηφόρου και Gennaro Zezza, η ανεργία θα συν... περισσότερα »

.Ζητά εξηγήσεις για την πώληση του 902

Εξηγήσεις και πλήρη διαφάνεια από το ΚΚΕ για την πώληση του «902» ζητάει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο».

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ οφείλει, με ευθύνη, να πει πού και πώς πουλήθηκε ο «902», αν είναι νόμιμο μια άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν, να πουλιέται στην «πιάτσα», ποιες νομικές δικλείδες χρησιμοποίησαν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του νέου αγοραστή κι αν είναι αλήθεια ότι ο αγοραστής είναι ο ιδιοκτήτης του Extra.

Επίσης, διερωτάται ο κ. Παπαδημούλης, «πώς το ΚΚΕ, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και απορρίπτει κάθε πρόταση κοινής δράσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να πουλήσει το κανάλι και το ραδιόφωνό του σε έναν ιδιοκτήτη που υπερπροβάλλει τη Χρυσή Αυγή κι ο ίδιος είναι συχνά ομοτράπεζος του κ. Σαμαρά».

Ζητάμε από την ηγεσία του ΚΚΕ, πλήρη διαφάνεια και εξηγήσεις που τις χρωστούν πριν από όλα στον κόσμο τους, σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά».

.Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση μετά τη δύση

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές υψηλού κινδύνου από τη δύση του ηλίου μέχρι τα ξημερώματα, και συνεχείς περιπολίες της αστυνομίας στα δάση, προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά από ευρεία σύσκεψη. Όπως πρόσθεσε εξετάζεται και το μέτρο της πλήρους απαγόρευσης καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου. 
«Οι μισές πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό, άλλοτε από εγκληματική αμέλεια και άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες συνθήκες», τόνισε ο κύριος Δένδιας.
Εν τω μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο μεταξύ Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων στους πρόποδες της Πάρνηθας. Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή αφού οι ισχυροί άνεμοι απειλούν να αναζωπυρώσουν τις φλόγες ανά πάσα στιγμή. 
Τουλάχιστον δέκα σπίτια και αρκετές δεκάδες αυτοκίνητα φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιές, ενώ μεγάλη είναι και η οικολογική καταστροφή.
Την άποψη ότι «η επανάληψη κάθε χρόνο, σε συχνότητα και ένταση, των δασικών πυρκαγιών στην Αττική, δείχνει ξεκάθαρα πλέον ότι στοχεύουν στη οικοπεδοποίησή της» εξέφρασε ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Εύβοιας και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ. 

.Συμφώνησε με Nova η ΑΕΚ

Μέσω των αθλητικών καναλιών της Nova θα μπορούν οι φίλοι της ΑΕΚ να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας τη σεζόν 2013-14.

Η ανακοίνωση:

«ΑΕΚ και Nova ενώνουν τις δυνάμεις τους και ανακοινώνουν από κοινού τη μεταξύ τους συνεργασία για την σεζόν 2013-2014. Οι ποδοσφαιρικές στιγμές των «κιτρινόμαυρων» θα συνεχίσουν να μεταδίδονται αποκλειστικά από τα αθλητικά κανάλια Novasports.

Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για την παραχώρηση των τηλεοπτικών και χορηγικών δικαιωμάτων για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Η συμφωνία αφορά όλους τους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Football League 2, καθώς και τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας.

H διοίκηση της AEK θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, ότι τα παιχνίδια της ομάδας θα προβάλλονται, μέσα από τα αθλητικά κανάλια Novasports, μαζί με όλα τα κορυφαία αθλητικά προγράμματα.

.Π. Στάινμπρουκ: Η Μέρκελ δεν έχει πάθος για την Ευρώπη

Καθώς απομένουν λιγότερες από 50 ημέρες μέχρι τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ προκάλεσε νέο σάλο όταν επέκρινε την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ότι εξαιτίας της εκπαίδευσης που έλαβε στην πρώην Ανατολική Γερμανία δεν έχει "πάθος για την Ευρώπη".

Περιέργως, απέναντι στην επίθεση του Στάινμπρουκ η καγκελάριος βρήκε ένθερμη υποστήριξη στο αριστερό κόμμα Ντι Λίνκε που συνήθως κρατά χαμηλά τους τόνους όσον αφορά τους δεσμούς του με το Κομμουνιστικό Κόμμα που κυβερνούσε την Ανατολική Γερμανία.

Σε συζήτηση που είχε την Κυριακή με αναγνώστες της βερολινέζικης εφημερίδας Ταγκεσπίγκελ ο υποψήφιος του SPD είπε ότι συμφωνεί με την άποψη του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Σμιτ, ο οποίος υποστήριξε ότι η Μέρκελ δεν διακρίνεται για "το πάθος της για την Ευρώπη". 

Ο Στάινμπρουκ εξήγησε μάλιστα και τον λόγο: "Για μένα παίζει ρόλο το γεγονός ότι μέχρι το 1989-90 (η Μέρκελ) έλαβε μια διαφορετική προσωπική και πολιτική εκπαίδευση σε σχέση με εκείνην όσων έζησαν τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης από την αρχή της δεκαετίας του 1950", είπε.

Η δήλωση αυτή ωστόσο ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως "στιγματισμός" του πληθυσμού που προέρχεται από την πρώην Λ.Δ. Γερμανίας.

Η Κριστίν Λίμπερκνεχτ, μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και πρωθυπουργός της Θουριγγίας, υποστήριξε ότι ο Στάινμπρουκ αποδεικνύει ότι "δεν γνωρίζει καλά όχι μόνο την καγκελάριο αλλά ούτε και τους ανθρώπους των νέων κρατιδίων και την ιστορία τους". 

.ΣΥΡΙΖΑ: «Καλοκαιρινό ανέκδοτο» οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας

«Καλοκαιρινό ανέκδοτο» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Ι. Βρούτση, σύμφωνα με τις οποίες δεν τίθεται θέμα μείωσης του 13ου και 14ου μισθού.

«Οι σημερινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα μειώσει ακόμα περισσότερο τον κατώτερο και τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα μοιάζει με καλοκαιρινό νυχτερινό ανέκδοτο» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, 

σημειώνοντας ότι «υπάρχει ήδη συμφωνημένη από το δεύτερο μνημόνιο, την "ιδιοκτησία" του οποίου έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δέσμευση των μνημονιακών κυβερνήσεων στην τρόικα ότι ο κατώτερος μισθός στη χώρα μας θα φθάσει στα επίπεδα της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Λετονίας, δηλαδή στα 150 με 200 ευρώ τον μήνα». 

Σημειώνεται ότι ο κ. Βρούτσης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού έως το 2016, ούτε και του 13ου και 14ου μισθού, διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε τέθηκε από την τρόικα θέμα κατάργησης των συγκεκριμένων επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα.

.Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Τις έντονες διαφωνίες του, σε βαθμό που κάνει λόγο για μια Ελλάδα «έρμαιο των ξένων συμφερόντων», διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκτενή ανακοίνωσή του για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ στην Αζέρικη εταιρεία Socar.

Το τμήμα ενέργειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η εν λόγω συμφωνία παραμένει εφτασφράγιστο μυστικό και σημειώνει ότι χρειάστηκε ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η συμφωνία από την στιγμή που ανακοινώθηκε, χωρίς να εξηγεί η κυβέρνηση τα αίτια που οδήγησαν στην καθυστέρηση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την υποψία ότι «προφανώς, για να μη δημοσιοποιούνται τα προς διευθέτηση θέματα, υποκρύπτονται ρυθμίσεις που δεν συνάδουν με το κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ , τονίζει η ανακοίνωση, δεν τίθεται θέμα πώλησης του ΔΕΣΦΑ. 

Ο ΔΕΣΦΑ όπως και η ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΗ, αποτελούν εργαλεία άσκησης εθνικής ενεργειακής πολιτικής και ως εκ τούτου δεν είναι προς πώληση, ούτε παζαρεύεται το τίμημά τους. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.