ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ...


.Αντιρατσιστικό «μέτωπο» από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

«Μέτωπο» για την ψήφιση αντιρατσιστικού νόμου συγκροτούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μετά την πρώτη δημόσια διαφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για το σχέδιο νόμου του Αντώνη Ρουπακιώτη για την ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μετά από επικοινωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, αποφασίστηκε οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

.Απειλή για τη δημοκρατία η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής για το 67,6 %

Απειλή για τη δημοκρατία μας θεωρούν την ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, το 67,6% των ερωτηθέντων.

Από την άλλη πλευρά, το 31,3% απαντούν αρνητικά στο ερώτημα: Πιστεύετε ότι η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία μας;

Στην ερώτηση για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, που απευθύνεται στο 67,6% που απάντησαν θετικά στο παραπάνω ερώτημα, το 41,3% επιλέγει τη λύση μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων, ενώ το 52,9% μέσα από πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση.

Στο ερώτημα σχετικά με την ανάγκη ενός νέου αντιρατσιστικού νόμου, το 50,2% κρίνει μάλλον απαραίτητο ένα νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ το 44,4% δεν το θεωρεί αναγκαίο

.Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρήσεων: Μηδενικός ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ στην ΕΕ

H Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρήσεων (Business Europe) παρουσίασε τις δικές της οικονομικές προβλέψεις για τα δύο επόμενα έτη, οι οποίες σε γενικές γραμμές συμβαδίζουν με τις προβλέψεις που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Απρίλιο.

   Όπως επισημαίνει το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Europolitique οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ζητούν από τα κράτη μέλη να συνεχίσουν την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων και να διατηρήσουν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής μέσω νέων μειώσεων στις δημόσιες δαπάνες και όχι μέσω της επιβολής νέων φόρων.
 
Πιο συγκεκριμένα, η οργάνωση προβλέπει για το 2013 μηδενικό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ στην ΕΕ (0,0%) ενώ για την ευρωζώνη -0,4%. Για το 2014 προβλέπει μία αργή επιστροφή στην ανάπτυξη με μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% στην Ε.Ε. και 1,1% στην ευρωζώνη.

 Ωστόσο τα στοιχεία αυτά βασίζονται στο δεδομένο ότι θα υπάρξει αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013, μία υπόθεση που παραμένει ακόμα εξαιρετικά αβέβαιη, όπως αναγνωρίζει η έκθεση.

.Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι Έλληνες επιστήμονες τα περί ηλιακής μαγνητικής καταιγίδας στην Ελλάδα

Από τα πιο επίσημα επιστημονικά χείλη διαψεύδεται η φημολογία ότι η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα από κάποια ισχυρή ηλιακή γεωμαγνητική καταιγίδα. Ο Ήλιος επέδειξε πράγματι, περιστασιακά, έντονη δραστηριότητα πριν από αρκετές μέρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν -ούτε θα υπάρξουν- επιπτώσεις για τη χώρα.

«Κουταμάρες», χαρακτήρισε τις σχετικές φήμες ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος και τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία μαγνητική καταιγίδα», ενώ ανέφερε ότι κακώς δημιουργήθηκε το όλο θέμα από αναρμόδια πρόσωπα.

Είπε ακόμα ότι βρισκόμαστε κοντά στο μέγιστο σημείο του περιοδικού ηλιακού κύκλου (που πιθανώς θα συμβεί τον Αύγουστο), αλλά αναμένεται να είναι το ασθενέστερο μέγιστο των τελευταίων 100 ετών. 

Όπως ανέφερε, το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη πρόσφατα, ήταν μια έξαρση της ηλιακής δραστηριότητας στις 13 Μαΐου, χωρίς κάποια επίπτωση για τη Γη ή την Ελλάδα ειδικότερα, στις περίπου τρεις μέρες που χρειάστηκαν τα φορτισμένα σωματίδια του ήλιου για να φθάσουν στον πλανήτη μας.

.Στις ΗΠΑ θα μεταφερθεί για νοσηλεία η 15χρονη Μυρτώ

Σε εξειδικευμένο κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών θα μεταφερθεί η 15χρονη Μυρτώ, η οποία κακοποιήθηκε, το περασμένο καλοκαίρι, από Πακιστανό στην Πάρο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Με εντολή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ενέκρινε τη δαπάνη για τη νοσηλεία της δεκαπεντάχρονης Μυρτώς σε ειδικό κέντρο των ΗΠA

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αυτή τη στιγμή διευθετούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την αεροδιακομιδή της ασθενούς.

.Συγκρατημένη αισιοδοξία για το «τοπίο» των ναρκωτικών στην Ευρώπη

Προβληματισμό, ανησυχία, αλλα και συγκρατημένη αισιοδοξία για το «τοπίο» των ναρκωτικών στην Ευρώπη, προκαλεί η ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά, που ανακοινώθηκε σήμερα στη Λισαβόνα. Τουλάχιστον 73 «νέα ναρκωτικά» τα οποία παρασκευάζονται από ουσίες ελεύθερες στο εμπόριο και διαφημίζονται ως νόμιμα διεγερτικά μέσω διαδυκτίου, εντοπίστηκαν μέσα στο 2012 και αποτελούν τον νέο πονοκέφαλο των διωκτικών αρχών στη Γηραιά Ήπειρο.

Ενθαρρυντικές είναι οι διαπιστώσεις της έκθεσης για την πρόληψη των θανάτων μετά από χρήση, με τη χορήγηση αντίδοτου και τη σωστή ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες που μπορεί να δώσει κάποιος σε έναν χρήστη που κινδυνεύει. 

Επίσης, αισιόδοξο είναι το γεγονός, ότι όλο και περισσότεροι χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη ζητούν βοήθεια για απεξάρτηση. 

Όμως, το κάνουν σε μία δύσκολη στιγμή για τις οικονομίες των περισσότερων χωρών, οι οποίες σχεδιάζουν και κάνουν περικοπές, που, όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι οργανισμού της ΕΕ για τα ναρκωτικά, θα κληθούν να πληρώσουν πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον, σε κοινωνικό επίπεδο αλλά και μέσα από τα συστήματα υγείας τους.

Οι νέες μολύνσεις με τον ιό HIV ανάμεσα στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών, αυξήθηκαν στην Ελλάδα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, κατάσταση η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη Ρουμανία, όπως προκύπτει από τη νέα έκθεση. 

Παράλληλα, εκτιμάται ότι και οι μολύνσεις απο Ηπατίτιδα C είναι ιδιαίτερα αυξημένες ανάμεσα στους χρήστες και αποτελεί, πλέον, ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το σύνολο της Ευρώπης.

.Τα Χανιά, ο μεγαλύτερος καλοκαιρινός προορισμός των Σκανδιναβών

Τα Χανιά της Κρήτης αποτελούν τον μεγαλύτερο σκανδιναβικό καλοκαιρινό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο όμιλος «TUI Nordie» στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, ο συγκεκριμένος όμιλος έχει πάνω από 120.000 αφίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων, διεκδικώντας την πρωτιά στις χώρες δραστηριοποίησής του.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της «TUI Nordic» Πήτερ Ούρβαν, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η περσινή χρονιά, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και με την έκταση την οποία είχαν δώσει τα ΜΜΕ όλης της Ευρώπης, είχε επηρεάσει τις κρατήσεις των Σκανδιναβών. 

Όμως, καταφέραμε ως εταιρεία να διατηρήσουμε τα νούμερά μας, ενώ φέτος θα επιτύχουμε πολύ υψηλότερους στόχους. Ο κύριός μας στόχος είναι να βρισκόμαστε στην Κρήτη και για τα επόμενα τριάντα χρόνια».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.