.Αναζητώντας τον ηγέτη

Πληροφορούμεθα από καλά πληροφορημένες πηγές πως ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος συμμετείχε στον mini Μαραθώνιο των Σπετσών, όπου και τερμάτισε στα 10 χιλιόμετρα σε 1 ώρα, 07΄ και 17΄΄. 
Ο συνεργάτης του, κύριος Δημόπουλος, τερμάτισε στον ίδιο ακριβώς χρόνο –προφανώς είναι πολύ στενός συνεργάτης του–, ο δε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υπουργείου, κ. Περιβολάρης, τα κατάφερε καλύτερα, με 58΄ και 34΄΄. 

Ας σημειωθεί ότι το παγκόσμιο ρεκόρ στον δρόμο των 10 χιλιομέτρων κατέχει από το 2005 ο Αιθίοψ δρομεύς Κενενίσα Μπεκέλε, με χρόνο 26΄ και 17΄΄. Δεδομένων όμως της διαφοράς ηλικίας και ...περισσότερα »

.ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ Η ΔΙΠΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΚΤ

Δύο ραντεβού έστησαν το δίχτυ προστασίας

Διπλή στήριξη στην Ελλάδα από την Ευρώπη μετά τις επιθέσεις από τις αγορές. Παρέμβαση από την Κομισιόν ύστερα από την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον νέο πρόεδρο της ΕΕ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, διαβεβαίωσε ο επίτροπος Οικονομίας. Συμφωνία του Γ. Στουρνάρα με τον Μ. Ντράγκι για πρόσθετη ρευστότητα 15 δισ. στις τράπεζες.

Στο «άρμα» της Ευρώπης θα προσδεθεί τελικά η Ελλάδα, ακολουθώντας την πρόταση για την «προληπτική γραμμή στήριξης», η οποία θα δοθεί κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και όχι από το ΔΝΤ.


Ωστόσο, οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης της χώρας σε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο θα αποτελεί «δίχτυ προστασίας για την Ελλάδα και τώρα και μετά την υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος, θα είναι σαφώς πολύ καλύτεροι -τόσο στο επίπεδο των ελέγχων, όσο και των απαιτήσεων των ξένων- σε σχέση με αυτό που σήμερα ακολουθείται.

.Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τη Δημοκρατική Παράταξη, γιατί ήταν πάντοτε η δημοκρατική παράταξη

 «Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τη Δημοκρατική Παράταξη, γιατί ήταν πάντοτε η δημοκρατική παράταξη» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δευτερολογία του κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Υπογράμμισε ότι «πάμε σε ένα συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης που σέβεται τα όργανα και τη δομή του ΠΑΣΟΚ και τις Νομαρχιακές Επιτροπές και όλες τις άλλες εκφάνσεις τις οργανωτικές του ΠΑΣΟΚ». 

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ποτέ άλλοτε η προεδρική εκλογή δεν ήταν τόσο πολιτική. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «όταν λέμε ψηφίστε για να μην οπισθοχωρήσει η χώρα, ψηφίστε για να υπάρξει σταθερότητα, ψηφίστε για να βγούμε από το μνημόνιο και την τρόικα, πολιτική συμφωνία κάνουμε», προσθέτοντας ότι δεν γίνεται συζήτηση για πρόσωπο, γιατί το θέμα δεν είναι ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αν η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά ή αποσταθεροποιητικά.

.Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο - Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα κατάφερε μία τεράστια αλλαγή στα ελλείμματα και στις μεταρρυθμίσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το Μιλάνο και πρόσθεσε ότι η αλλαγή αυτή αναγνωρίζεται από όλους και έχει αρχίσει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα για τη μετά το μνημόνιο εποχή.

Είπε ακόμη ο πρωθυπουργός: «Κανείς δεν έχει αντίρρηση για την επιτυχία της χώρας μέχρι τώρα. 

Και αν προσέξατε τις τελευταίες επίσημες δηλώσεις κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έχει πλέον από εδώ και πέρα τα θεμελιώδη μεγέθη και τις προοπτικές να προχωρήσει. Η συζήτηση γίνεται για το πώς θα προχωρήσουμε με τον πιο ασφαλή τρόπο. Η συζήτηση αυτή γίνεται με τρόπο συστηματικό με όλους. Έχει εξηγηθεί από την πλευρά της Ελλάδας ότι δεν χρειαζόμαστε νέο μνημόνιο.

 Όπως αποτελεί στοιχείο των διαπραγματεύσεων μία πιθανή προληπτική γραμμή στήριξης που θα προστάτευε τη χώρα από πιθανές αναταράξεις στις αγορές σε μία στιγμή που η παγκόσμια οικονομία παρουσιάζει στοιχεία κάμψης. Σε κάθε περίπτωση όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης».

.Για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, συζήτησαν Ν. Αναστασιάδης και Βλ. Πούτιν

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «την όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» σε συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο N. Αναστασιάδη, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.  

Στη δήλωση σημειώνεται, επίσης, ότι οι δύο πρόεδροι είχαν την ευκαρία να συζητήσουν «επί μακρόν σε μια φιλικότατη και εγκάρδια ατμόσφαιρα» κατά τη διάρκεια του δείπνου, που παρέθεσε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας προς τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής Ασίας -Ευρώπης, στο Μιλάνο. Ως εκ τούτου η συνάντηση των δύο ηγετών που επρόκειται να πραγματοποιηθεί δεν θα γίνει.

Η συζήτηση των δύο ηγετών, προστίθεται στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αφορούσε σε όλο φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας, τις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, καθώς, επίσης, και την παρούσα φάση του Κυπριακού με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με αφορμή την τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους, αναφορικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

 Ο κ. Πούτιν, επαναβεβαίωσε τη ρωσική θέση αρχής τόσο σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού όσο και για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της. Οι δύο ηγέτες, καταλήγει η δήλωση, συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και, αναλόγως των εξελίξεων, να διευθετηθούν επισκέψεις εκατέρωθεν.

.Οι επιτελάρχες της ανατροπής

Οδεύει ένα σύστημα σε διάλυση όταν η πολιτική μάχη δίδεται για λόγους εντυπώσεων, προς εξευμενισμό και ερεθισμό των πολιτών. Αυτό συνέβη κατά την τριήμερη συζήτηση που προηγήθηκε της ψήφου εμπιστοσύνης. Το αποτέλεσμα ήταν ότι αντί της συσπειρώσεως της πλειοψηφίας, που ήταν ο στόχος της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, άρχισαν οι καταγγελίες για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων βουλευτών, για τη διασύνδεση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με την πολιτική, για απόπειρες εξαγοράς ή εκβιασμού των βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί ή να αποκλεισθεί η εξασφάλιση 180 ψήφων κατά την ψηφοφορία εκλ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.