.Θεοδωράκης: Υπάρχουν σημεία επαφής με τον Τσίπρα, αλλά και κάποιες επιφυλάξεις

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό το απόγευμα της Δευτέρας. «Θα θέλαμε να δούμε τι πραγματικά θέλει να διαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους. 

Είμαστε διατεθειμένοι για μια ελληνική επιτροπή διαπραγμάτευσης», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας τη σημασία της ανάγκης να πάει ενωμένη η Ελλάδα στο εξωτερικό, κάτι που θα διευκόλυνε το μέλλον της χώρας. 

«Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, αλλά και σημεία συμφωνίας», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της στιγμής και την αναγκαιότητα...περισσότερα »

.Μάρτιν Σουλτς: Κορυφαία αλλαγή στην Ελλάδα που θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη

Συγχαρητήρια στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για την «ιστορική νίκη» του κόμματός του, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) Μάρτιν Σουλτς. «Πρόκειται για κορυφαία αλλαγή στην Ελλάδα που θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη» ανέφερε ο Μ. Σουλτς. 

Ο ίδιος τόνισε ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, έλεγε κατά την προεκλογική περίοδο ότι σκοπεύει να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με το Μνημόνιο και με την τρόικα. «Προσβλέπουμε να τα συζητήσουμε μαζί του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Σουλτς, προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εί... περισσότερα »

.Eλληνικό F-16 κατέπεσε στην Ισπανία

 Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, διθέσιο αεροσκάφος F-16 κατέπεσε εντός της πίστας του αεροδρομίου της αεροπορικής βάσης του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, κατά τη φάση της απογείωσης στις 16:40 ώρα Ελλάδος. 
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του πληρώματος. 

Το F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου. 

Για τον σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν στην ισπανική βάση άλλα 3 αεροσκάφη F-16 Block 50 και κλιμάκιο 41 ατόμων.

.Β. Σόιμπλε: Δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης το ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogoup, στις Βρυξέλλες,  ανέφερε πως τελεί εν αναμονή του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα και ότι ασφαλώς θα συνεργαστεί μαζί της.

Επισήμανε δε για ακόμη μια φορά ότι τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να τηρηθούν, ενώ σημείωσε ότι το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους δεν είναι αντικείμενο συζήτησης. 

Ως προς το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που θα μπορούσε να συζητηθεί μετά το πέρας της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας, ο οποίος τάχθηκε εναντίον κάθε ιδέας για σύγκλιση μιας διεθνούς διάσκεψης με αντικείμενο το ελληνικό δημόσιο χρέος.

.Θα συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση, δηλώνουν Βρυξέλλες - Βερολίνο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα.

Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικές προόδους και τόνισε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει τη βοήθειά της προς τη χώρα. 

Ερωτηθείς αν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχει μετανιώσει για τη δήλωσή του ότι θα προτιμούσε να βλέπει οικεία πρόσωπα στην Ελλάδα, σημείωσε ότι ο κ. Γιούνκερ και ο Α. Τσίπρας γνωρίζονται από την προεκλογική περίοδο, πριν τις ευρωεκλογές και υπενθύμισε ότι και παλαιότερα είχε διευκρινίσει πως η λέξη οικεία πρόσωπα προσφέρεται για πολλαπλές ερμηνείες.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα συζητηθούν στο πλαίσιο του τακτικού διαθεσμικού γεύματος εργασίας που έχει σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

.Δρομολογεί συνέδριο της ΝΔ ο Αντ. Σαμαράς

Τις επόμενες κινήσεις του μεθοδεύει ο Αντ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, θα συγκαλέσει, εντός των προσεχών ημέρων, τα κομματικά όργανα, την Εκτελεστική Γραμματεία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου και θα ανακοινώσει τη διοργάνωση συνεδρίου.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος καθώς θα αντικαταστήσει τη Μαρία Σπυράκη που αναχωρεί για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

.«Οι σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες»

Τις καλές σχέσεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στην περίπου μισής ώρας συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια, την ορκωμοσία με πολιτικό όρκο. 

«Έρχομαι να πάρω την ευχή σας, οι σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και πιο ουσιαστικές απ' ό,τι ήταν πριν» δήλωσε ο κ. Τσίπρας κα...περισσότερα »

.Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής ο Τσίπρας

Σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα προχώρησε ο νέος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Ο κ. Τσίπρας μετέβη στο σκοπευτήριο της Καισαριανής προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες κατά την Κατοχή και απόθεσε στο μνημείο πεσόντων τέσσερα τριαντάφυλλα. 

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι κ.κ. Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, ενώ πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στον χώρο του σκοπευτηρίου τον επευφημούσε.

.Ο Ολάντ κάλεσε τον Τσίπρα στο Παρίσι

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να «επισκεφθεί γρήγορα το Παρίσι», στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο ηγέτες, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Η Γαλλία θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας στη διάρκεια αυτής της σημαντικής περιόδου για το μέλλον της», προκειμένου να ξαναβρεί «τον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης», επεσήμανε ο Ολάντ στον Τσίπρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.