.A. Τουρτσίνοφ: Ρωσική εισβολή στην Κριμαία

 Ο ασκών χρέη προέδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, κατηγόρησε απόψε τη Ρωσία για "ένοπλη εισβολή" στην Κριμαία και κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν "να σταματήσει τις προκλήσεις".
Ο Τουρτσίνοφ υποστήριξε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται για την Ουκρανία ένα σενάριο παρόμοιο με εκείνο που είχε θέσει σε εφαρμογή πριν από την εισβολή της στη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ουκρανίας 2.000 Ρώσοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν με μεταγωγικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, της πρωτεύουσας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα.

"Σήμερα παρακολουθούμε μια εισβολή του ρωσικού στρατού (. . .). Ο εναέριος χώρος (της Κριμαίας) έχει κλείσει λόγω του μεγάλου αριθμού προσγειώσεων ρωσικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων" είπε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας στην Κριμαία, Σεργκέι Κουνίτσιν, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

.Bloomberg: Η απόδοση των ελληνικών ομολόγων σηματοδοτεί την αλλαγή στη χώρα

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν κάτω από το 7% για πρώτη φορά μετά την έναρξη του προγράμματος διάσωσης της χώρας το 2010, καθώς οι ενδείξεις ότι η Ευρώπη αφήνει πίσω την κρίση χρέους ενίσχυσαν τη ζήτηση για τους τίτλους της περιοχής, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων είχαν μειωθεί κατά 14 μονάδες βάσης (0,14 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 6,88% μετά το μεσημέρι, ενώ προηγουμένως είχαν φθάσει και στο 6,76% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2010. 

Η απόδοση των τίτλων αυτών έχει μειωθεί 74 μονάδες βάσης αυτήν την εβδομάδα. Η τιμή του ομολόγου με επιτόκιο 2% που λήγει τον Φεβρουάριο του 2014 αυξήθηκε 0,845 ευρώ (8,45 ευρώ ανά 1.000 ευρώ) και διαμορφώθηκε στο 74,30% της ονομαστικής αξίας του.

Τέσσερα χρόνια μετά την απειλή διάλυσης της νομισματικής ένωσης της Ευρώπης, η άνοδος των τιμών των ελληνικών ομολόγων αποτελεί σύμβολο της ανάκαμψης της περιοχής, η οποία δίνει στους επενδυτές την εμπιστοσύνη να αναζητήσουν υψηλότερες αποδόσεις από αυτές που προσφέρει το 10ετές γερμανικό ομόλογο, αναφέρει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η μείωση των αποδόσεων σηματοδοτεί την αλλαγή στη χώρα.

.Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή

Αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τη χθεσινή καταγγελία του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ότι η συγκυβέρνηση κάνει παιχνιδάκια επιχειρώντας να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, κλείνοντας έτσι το μάτι στο ακροδεξιό ακροατήριο, σημειώθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, με αφορμή τη συζήτηση του μεταναστατευτικού κώδικα.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, επανήλθε σήμερα στο θέμα, αντιτείνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κλείνει το μάτι στην Ακροδεξιά, καταγγέλλοντας δήθεν πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ώστε να τη θέσει εκτός νόμου». «Δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό και την άποψη ότι κάποιοι κλείνουν το μάτι στην Ακροδεξιά. 

Θα παρακαλούσα να μας πείτε αν εσείς κλείνετε το μάτι στην Ακροδεξιά και να υπάρξει διευκρίνιση για την τοποθέτησή σας στην Ολομέλεια περί πολιτικής δίωξης και μεθόδευσης της κυβέρνησης να τεθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής εκτός νόμου» ανέφερε ο κ. Ρήγας απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

.Μεικτή η εικόνα της αγοράς της Αθήνας στη διάρκεια των εκπτώσεων

 Μεικτή εικόνα ως προς την πορεία της αγοράς της Αθήνας κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης που ανακοινώθηκε σήμερα. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του 36% των εμπορικών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας κινήθηκαν καλύτερα από το 2013, του 40% χειρότερα και του 24% στα ίδια επίπεδα. Όσον αφορά τις Περιφερειακές Αγορές το 20% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι πωλήσεις τους κινήθηκαν καλύτερα από το 2013, το 60% χειρότερα και το 20% στα ίδια επίπεδα. 

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 77% των επιχειρήσεων που ανέφερε αύξηση πωλήσεων στο Κέντρο της Αθήνας κάνει λόγο για αύξηση πωλήσεων από 0-10 ποσοστιαίες μονάδες, το 23% αύξηση από 11 έως 20 ποσοστιαίες μονάδες. Αναφορικά με τις Περιφερειακές Αγορές το 50% των ερωτηθέντων αναφέρει αύξηση πωλήσεων από 0-10 ποσοστιαίες μονάδες και το άλλο 50% από 11% έως 20%.


 Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά στις 25-26 Φεβρουαρίου σε δείγμα 110 καταστημάτων από τις περιοχές: Ομόνοια, Κολωνάκι, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Αιόλου, Αγ. Μάρκου, Ερμού, Παγκράτι, Πετράλωνα, Πατήσια, Γκύζη, Αμπελόκηποι, Σεπόλια

.Την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητεί το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας


Την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητεί το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας, εν μέσω έντονης ανησυχίας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κριμαία, μετά την κατάληψη, από στρατιώτες χωρίς διακριτικά, δύο αεροδρομίων στη χερσόνησο.  Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αρσέν Αβάκοφ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως ένοπλη εισβολή και κατοχή. Μέσω της σελίδας του στο Facebook, είπε ότι δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ούτε υπήρξαν θύματα. Χθες υπενθυμίζεται ότι ρωσόφονοι κάτοικοι της περιοχής κατέλαβαν το τοπικό κοινοβούλιο.
Χθες υπενθυμίζεται ότι ρωσόφονοι κάτοικοι της περιοχής κατέλαβαν το τοπικό κοινοβούλιο. Προειδοποίηση προς τη Μόσχα απηύθυνε ο υπηρεσιακός Ουκρανός Πρόεδρος, Αρσένι Γιατσένιουκ. «Το μήνυμά μου είναι όχι σε στρατιωτικές κινήσεις. Τα ουκρανικά υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών είναι απολύτως ικανά να κάνουν τη δουλειά τους. Πιστεύουμε απολύτως ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια πολιτική λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.  
Την ίδια ώρα, επιμένει πως παραμένει νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας ο αποπεμφθείς Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος στις 3μμ ώρα Ελλάδος αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από τη ρωσική πόλη Ροστόφ ο Ντον, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
Κάλπες για δημοψήφισμα για διεύρυνση της αυτονομίας της Κριμαίας στις 25 Μαΐου ανακοίνωσε το τοπικό κοινοβούλιο, εν μέσω των ρωσικών στρατιωτικών γυμνασίων και του μπαράζ προειδοποιήσεων της Δύσης προς το Κρεμλίνο να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
«Στηρίζουμε σθεναρά την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.


Περιμένουμε κι από τα άλλα κράτη να πράξουν το ίδιο. Έτσι, παρακολουθούμε από κοντά τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στα ουκρανικά σύνορα», δήλωσε σε αυστηρό τόνο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.