.Διονύσης Λαμπρίδη 5η Ανεξαρτητοποίηση Δ.Σ. απο την παράταξη του Δημάρχου Ζωγράφου Κ. Καλλίρη

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Κοιν.: κ. Δήμαρχο
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Με την επιστολή μου αυτή σας καταθέτω την ανεξαρτητοποίηση μου από την δημοτική παράταξη Ζωγράφου Αύριο. Η πολιτική μου διαφοροποίηση από τις πρακτικές και τις στοχεύσεις της διοίκησης με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση.

Με εκτίμηση
Διονύσης Ν. Λαμπρίδης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου

.Η μοναξιά της ΔΗΜΑΡ

Φαίνεται ότι η ΔΗΜΑΡ επιλέγει οριστικά τον δρόμο της πολιτικής μοναξιάς εν όψει των επικείμενων πολιτικών εξελίξεων. Οπως συμβαίνει σε όλα τα πράγματα στη ζωή, η επιλογή της θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Δυστυχώς, οι οιωνοί δεν είναι καλοί. Ούτε οι «αριθμητικοί» ούτε οι στρατηγικοί.

Τι λένε οι αριθμοί; Στις εκλογές του Ιουνίου 2012, το εκλογικό ποσοστό της ΔΗΜΑΡ ήταν 6,3%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής», σήμερα αποσπά 2,5% στην πρόθεση ψήφου και 3,7% στην εκτίμηση ψήφου. 

Δηλαδή, με τη γλώσσα των αριθμών, η ΔΗΜΑΡ έχει χάσει τη μισή της εκλογική δύναμη μόλις σε ένα 18μηνο. Υπάρχει μια εξήγηση, ένας προβληματισμός από τα στελέχη της για τις αιτίες της πρόωρης συρρίκνωσης; Ακούγονται προτάσεις αναστροφής της πορείας από την ηγεσία της; Δυστυχώς, από τις συζητήσεις στην ΚΕ, που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο, το μόνο που προκύπτει είναι η παλιά κακοδαιμονία της Αριστεράς: για όλα φταίνε οι άλλοι...

Φοβικές ασκήσεις κομματικής οριοθέτησης, αναθέματα στο «τοξικό» ΠΑΣΟΚ, στον «κακό» Βενιζέλο, στην «επάρατο» κυβέρνηση και στο τέλος όλοι μαζί να τραγουδήσουμε το ρεφρέν «πιο καλή η μοναξιά». 

Δεν άκουσα στελέχη της ηγεσίας να προβληματίζονται πώς στο καλό ένα κόμμα που ξεκίνησε με δημοσκοπικά ποσοστά της τάξης του 20%, επαγγέλθηκε να σπάσει τον δικομματισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, άντεξε στην πόλωση των εκλογών του 2012, σήμερα απλώς να δίνει τη μάχη της εκλογικής επιβίωσης. 

Πώς έγινε και από τους εναπομείναντες «συντρόφους» το ένα τρίτο αλληθωρίζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο ένα τρίτο προς την «τοξική» Κεντροαριστερά των «58».

Κυρίως με εξέπληξε η αμεριμνησία για την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών, αν και εφόσον η ΔΗΜΑΡ εκπροσωπείται στη νέα Βουλή. 

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει μια «κυβέρνηση της Αριστεράς»; Αν η ΝΔ καταφέρει να κυριαρχήσει, θα στηρίξει η ΔΗΜΑΡ μια κυβερνητική πλειοψηφία ή θα πηγαίνουμε σε εκλογές μέχρι τελικής εξαφάνισης; Η έλλειψη σαφών απαντήσεων σημαίνει πολιτικό μετεωρισμό και βαθύ στρατηγικό κενό.

Στην πολιτική «τοξικά» είναι τα διλήμματα, όχι οι αντίπαλοι. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ δείχνει να απαντά στα διλήμματα με «κομματικές περιφράξεις». Αυτή είναι συνήθως η εύκολη απάντηση. Και η αδιέξοδη... 

.Επίδομα ανεργίας σε όσους έχουν ρυθμίσει τις οφειλές στα Ταμεία

Τη διεύρυνση του αριθμού των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοτελώς απασχολουμένων, που δικαιούνται επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.
Στο εξής, σύμφωνα με την απόφαση, το επίδομα θα μπορούν να διεκδικήσουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων, έχουν κάνει διακοπή επαγγέλματος και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που έχουν τουλάχιστον τρία χρόνια συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης. Το επίδομα ανεργίας είναι 360 ευρώ ανά μήνα και καταβάλλεται για χρονικό διάστημα τριών έως εννέα μηνών, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης.

.Εκτός ημερήσιας διάταξης η Ελλάδα στο Eurogroup

Εκτός ημερήσιας διάταξης βρίσκεται η Ελλάδα στο Eurogroup που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες.  Όπως έχει επισημάνει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η χώρα βρίσκεται εν μέσω δυο αξιολογήσεων της τρόικας και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να ληφθούν οριστικές αποφάσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης σχετικά με ενδεχόμενη εκταμίευση της επόμενης δόσης του χρηματοδοτικού προγράμματος.

Ωστόσο, η πρόοδος που καταγράφει η Ελλάδα ως προς την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων καθώς και η πορεία των διαπραγματεύσεών της με την τρόικα, αναμένεται να εξεταστεί σε συζητήσεις στο περιθώριο της συνεδρίασης. 

.«Η προεδρία είναι μία ευκαιρία να προβάλλουμε ένα άλλο πρόσωπο»

Ως «ευκαιρία» για την Ελλάδα να προβάλλει ένα άλλο πρόσωπο παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε., σε ομιλία του στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που πραγματοποιείται σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Η προεδρία είναι μία ευκαιρία να προβάλλουμε ένα άλλο πρόσωπο, το πρόσωπο της Ελλάδας μετά την κρίση, γιατί για μας, το εξάμηνο αυτό είναι το εξάμηνο της επιβεβαίωσης, της οριστικής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση, μετά από χρόνια πολύ σκληρών θυσιών» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Η Ελλάδα εμφανίζει έναν χρόνο νωρίτερα πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που είναι ένδειξη αποκατάστασης των δημοσιονομικών της ισορροπιών. Αν δούμε το πλεόνασμα αυτό κυκλικά διορθωμένο και λάβουμε υπόψη και τα εφάπαξ μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουμε πλεόνασμα ύψους 6,5% του ΑΕΠ, το καλύτερο διεθνώς, καλύτερο και από αυτό της Σιγκαπούρης» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στην καθαυτό ομιλία του για τους στόχους της ελληνικής προεδρίας, ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε, κατ' αρχάς, στην ανάγκη μίας «νέας αφήγησης» για την Ευρώπη, ως απάντηση στις διάφορες μορφές ευρωσκεπτικισμού. 


«Η Ευρώπη δεν μπορεί να ταυτίζεται με την κρίση και τη 
λιτότητα, αλλά αντίθετα να προβάλλει εκ νέου αρετές όπως αυτές του κράτους δικαίου, της πολυφωνίας, της ανεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας» σημείωσε.

.Περιοδεία Χρυσοχοΐδη σε εργοτάξιο του οδικού άξονα Άκτιου- Αμβρακίας.

«Περίπου 4.000 άτομα θα απασχοληθούν στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, ενώ ταυτόχρονα θα ωφεληθούν πάνω από 500 επιχειρήσεις», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στο εργοτάξιο του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία, κοντά στη Βόνιτσα της Αιτωλοακαρνανίας.

Μιλώντας για το έργο, ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την Ιόνια Οδό ως έναν πολύ σημαντικό δρόμο, διότι, όπως είπε, ενώνει την πρωτεύουσα της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι της δυτικής Ελλάδας που είναι το λιμάνι της Πάτρας, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την Εγνατία Οδό.

Όσον αφορά τον οδικό άξονα Άκτιο- Αμβρακία, ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου ενάμισι χρόνο. Επίσης ανακοίνωσε την προκήρυξη του έργου για τη σύνδεση του εν λόγω οδικού άξονα με τη Λευκάδα, καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση της υποθαλάσσιας σήραγγας της Λευκάδας.

.Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά

Έντονη ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας η μετασεισμική δραστηριότητα στο νησί της Κεφαλονιάς, που χτυπήθηκε χθες το απόγευμα από σεισμό 5,8 Ρίχτερ. 

Ο πιο ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ και ήταν 5,1 Ρίχτερ, ενώ λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο κατέγραψε άλλους πέντε ασθενείς μετασεισμούς, 3,6 στις 01:06, 3,2 στις 01:16, 3,4 στις 01:23, 3,8 στις 02:24 και 3,4 στις 02:46. 

Οι σεισμολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί για το αν τα 5,8 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός και θα χρειαστούν 48 ώρες για να κάνουν ασφαλέστερη σχετική εκτίμηση. 

«Το θετικό στοιχείο είναι ότι είχαμε δεκάδες, εκατοντάδες μικρότερους σεισμούς και φαίνεται ότι η σεισμική ενέργεια εκτονώνεται, με πάνω από 20 σεισμούς με επίπεδο πάνω από 4,5 Ρίχτερ, και εκατοντάδες κάτω από 4,5. Έχουν μικρό βάθος, γύρω στα 10 χιλιόμετρα οι σεισμοί»είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που βρίσκεται στο νησί.

Οι υλικές ζημιές στα κτήρια είναι πολλές, υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, ενώ προβλήματα σημειώνονται και το οδικό δίκτυο. Αρκετοί κάτοικοι πέρασαν το βράδυ έξω από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

«Υπάρχουν ζημιές άλλα ευτυχώς που το νησί άντεξε, δεν θρηνήσαμε θύματα αυτό είναι το ευχάριστο, είχαμε μόνο λίγους μικροτραυματισμούς, τα πρώτα στοιχεία δίνουν επτά άτομα τα οποία τραυματίστηκαν από πτώσεις αντικειμένων κυρίως. Τα κτίρια άντεξαν, έχουν αναφερθεί μόνο ζημιές από τις δονήσεις χωρίς να έχουμε κάτι σοβαρό. 

Βέβαια πρέπει να γίνουν πρώτα οι έλεγχοι για να διαπιστώσουμε την στατικότητα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης που βρίσκεται από χθες στην Κεφαλονιά και συμμετείχε σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.