.Ανδρέας Στεργίου: 4η Ανεξαρτητοποίηση Δ.Σ. απο την παράταξη του Δημάρχου Ζωγράφου Κ. Καλλίρη

Προς
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου

Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο,
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Κύριε Πρόεδρε,
Θα ήθελα με αυτή μου τη δήλωση να σας γνωστοποιήσω την
απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ από το δημοτικό συνδυασμό
"Ζωγράφου αύριο".
 Με εκτίμηση,
Ανδρέας Στεργίου

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου

.Δώστε μου χρήματα, είμαι έτοιμος να αυτοκτονήσω'', ''δώστε μου χρήματα, αν δεν το κάνετε θα πάω να κλέψω'' ???

Ανθρωποι ως επί το πλείστον Ηρακλειώτες που **βρίσκονται σε απόγνωση από τα χρέη* *επισκέπτονται καθημερινά τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και του ζητούν οικονομική βοήθεια.Τους πνίγουν τα χρέη, έχουν οικογένειες που πρέπει να στηρίξουν, δεν βρίσκουν δουλειά, έχουν χάσει το κουράγιο τους, τις ελπίδες τους, έχουν σταματήσει να σκέπτονται λογικά.''Οποιος έρχεται εδώ τον βοηθάμε, δεν τον διώχνουμε'' είπε στην ''Π'' ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος ανέφερε: ''Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που ζητά βοήθεια. Είναι αποκαρδιωμένοι άνθρωποι που μου λένε ότι θα αυτο... περισσότερα »

.«Εξέγερση» στο ΠΑΣΟΚ για τη διάλυση του κόμματος!

Σε τροχιά ραγδαίων και απρόβλεπτων εξελίξεων έχει βάλει στο ΠΑΣΟΚ η οριστική –όπως όλα δείχνουν- επιλογή του Β. Βενιζέλου να παραδώσει τα κλειδιά του ιστορικού Κινήματος που ίδρυσε ο Αντρέας στην Κίνηση των «58» και στην «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη» που ανακοίνωσαν ότι συγκροτούν οι θεματοφύλακες του σημιτισμού! 

Αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr αναφέρουν ότι πάρα πολλά στελέχη, αν και δεν εκκινούν απ’ την ίδια αφετηρία και δεν δρουν συγκροτημένα (προς το παρόν…) έχουν ήδη αντιδράσει και στις αμέσως επόμενες μέρες οι αντιδράσεις θα λάβουν έως και ανεξέλεγκτη μορφή. ... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα θα ξαναγυρίσει στις αγορές, δεν χρειάζεται νέα δάνεια

Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου παραχώρησε, νωρίτερα σήμερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε διπλωματικούς και πολιτικούς συντάκτες, με αφορμή τις τελευταίες επισκέψεις του στο εξωτερικό και τις επαφές του σε Παρίσι, Ουάσινγκτον, Βρυξέλλες και Γενεύη. Εξάλλου, απάντησε και σε ερωτήσεις για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις πολιτικές εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Υπάρχει μια μερίδα στη χώρα που ενοχλείται επειδή το χρέος είναι βιώσιμο» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στην εσωτερική οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ σημείωσε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να βγει η Ελλάδα από το Μνημόνιο, να ξαναγυρίσει η χώρα στις αγορές και να πείσει τους συνομιλητές της ότι δεν χρειάζεται νέα δάνεια. Μάλιστα, υποστήριξε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν ανήκει στην αγορά αλλά στα χέρια του ευρω-συστήματος.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «εμείς κουβαλάμε ένα τεράστιο ιστορικό βάρος ως ΠΑΣΟΚ» και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση πληρώνοντας βαρύ κόστος, αλλά προέχει η σωτηρία της χώρας.

.«Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό»

Την ισχυρή πολιτική βούληση της τρόικας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος, σε κάθε περίπτωση πριν από το Μάιο, εξέφρασε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης από τις Βρυξέλλες.

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δήλωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης και πρόσθεσε: «Καθημερινά, διαβάζουμε στον ελληνικό Τύπο για το πότε θα επιστρέψει η τρόικα. Ειλικρινά δεν έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επιστροφή της στην Αθήνα. Η αποστολή διεκόπη αρκετές φορές. 

Οι συζητήσεις συνεχίζονται ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές Αρχές. Όμως, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, δεν θα γίνει συζήτηση εις βάθος στο Eurogroup».
Συνεχίζοντας, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2014 και από μια σειρά διαρθρωτικών ζητημάτων. 

Υπενθύμισε ότι τα προαπαιτούμενα ικανοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο και η δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμούσε, εκταμιεύθηκε. Όπως είπε, από εδώ και στο εξής δεν προβλέπεται μεγάλο ποσό προς εκταμίευση και πρόσθεσε: «Τους επόμενους 2- 3 μήνες, δεν λήγουν ελληνικά ομόλογα, επομένως δεν πιεζόμαστε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις έως μία συγκεκριμένη ημερομηνία». 

Παρόλα αυτά, τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, «υπάρχει η βούληση και από την πλευρά της τρόικας και από την πλευρά της Ελλάδας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, «κανένας δεν έχει την πρόθεση να "σύρει" τη διαδικασία αξιολόγησης μέχρι τις ευρωεκλογές και αυτό για τον πολύ βασικό λόγο ότι στα μέσα Μαΐου λήγουν ελληνικά ομόλογα. Κανένας δεν επιθυμεί να φτάσουμε μέχρι τον Μάιο».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο ίδιος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι για να ξεκινήσει η συζήτηση, το Eurogroup αναμένει τον Απρίλιο από τη Eurostat την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας. 

«Όταν συμβεί αυτό, θα εξετάσουμε τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν» είπε.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι δεν υπάρχουν εισηγήσεις από οποιαδήποτε πλευρά για αυτό το θέμα. 

.Ασφάλεια συνόρων και τρομοκρατία, στο άτυπο συμβούλιο της ΕΕ

Θέματα σχετικά με τις εσωτερικές υποθέσεις και ειδικά για την τρομοκρατία και την ασφάλεια των συνόρων, αναμένεται να συζητηθούν σήμερα, δεύτερη ημέρα του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων των κρατών μελών της ΕΕ, που διεξάγεται στο Ζάππειο.    

Η Ελλάδα απέσπασε θετικά σχόλια, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του άτυπου συμβουλίου. Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ δήλωσε ότι, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της επεξεργασίας των νομοθετημάτων και, κυρίως, της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, «η ελληνική Προεδρία θα καταφέρει να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 570 εκατ. των Ευρωπαίων πολιτών». 

.«Η ΔΗΜΑΡ είναι δύναμη της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς»

Στις επικρίσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου απάντησαν με ταυτόσημες δηλώσεις του σε συνεντεύξεις τους στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Θόδωρος Μαργαρίτης, με αφορμή την προσέγγιση του κόμματος με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και τις δηλώσεις του Χάνες Σβόμποντα, καθώς και με την απόφαση να μην συμπράξει η ΔΗΜΑΡ σε κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές.

«Η ΔΗΜΑΡ -θέλει δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ- είναι δύναμη της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, που εντάσσεται όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά, στον ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό χώρο και μεταφέρει την ευρωπαϊκή κληρονομιά της ανανεωτικής Αριστεράς», τόνισε ο κ. Μαχαίρας, 
προσθέτοντας ότι «στην πολιτική -ας το πάρουν απόφαση- δεν χωρούν κυριότητες και επικαρπωτές», «το ποιος δικαιούται να μιλά στο όνομα των σοσιαλιστικών ιδεών δεν είναι θέμα συμβολαίων, προκύπτει από τις πολιτικές που υπηρετεί…».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι «ο εκνευρισμός του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές στηρίζουν όλα τα ψηφοδέλτια με σοσιαλιστικό πρόσημο, δεν υπακούει απλώς και μόνο σε μία ιδιοκτησιακή αντίληψη της πολιτικής» και τόνισε: 

«Οι δηλώσεις του Χάνες Σβόμποντα έρχονται να ακυρώσουν την προσπάθεια να παρασταθεί η ΔΗΜΑΡ ως δύναμη που φλερτάρει με τον ευρωσκεπτικισμό, ώστε το ΠΑΣΟΚ και οι “58” να αναδειχθούν ως θεματοφύλακες του ευρωπαϊσμού. Αυτό ακυρώνει ο Σβόμποντα».

Εξάλλου, ο Θόδωρος Μαργαρίτης κάλεσε τον κ. Βενιζέλο να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη νηφαλιότητα την υπόθεση της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς και υπογράμμισε: «Οι υπαινιγμοί σε βάρος της ΔΗΜΑΡ και η σιωπή απέναντι στις ακραίες επιλογές της ΝΔ, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να εργάζεσαι για τις προοπτικές της σοσιαλδημοκρατίας. Ο νοών νοείτω!».

Ο αντίστοιχος Τσίπρας στην Αργεντινή έφυγε με ελικόπτερο

Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα ασκεί η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA για μονομερή διαγραφή χρέους.

«Ο κ. Τσίπρας πρόσφατα ευχήθηκε να γίνει η χώρα μας Αργεντινή προσομοιάζοντας το μοντέλο της με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, επαναλαμβάνει την επίσημη θέση του που είναι μονομερής διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», τονίζει η ΝΔ.

Και προσθέτει: «13 χρόνια μετά τη χρεοκοπία της Αργεντινής, οι λεηλασίες καταστημάτων και οι αιματηρές διαδηλώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, καθώς το νόμισμα της χώρας υποτιμήθηκε περισσότερο από 45% τον τελευταίο χρόνο, ο πληθωρισμός της καλπάζει στο 28% και τα συναλλαγματικά αποθέματά της εξαντλούνται».

«Έτσι θέλει να καταντήσει την πατρίδα ο κ. Τσίπρας. Γιατί οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι θα οδηγήσουν τη χώρα σε άμεση έξοδο από το ευρώ και θα βυθίσουν την κοινωνία σε εφιαλτικές καταστάσεις, χειρότερες από εκείνες της Αργεντινής», επισημαίνει η ΝΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ειδικά τώρα, που με σταθερότητα η χώρα βγαίνει από την κρίση και μπαίνει για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια σε τροχιά ανάκαμψης, ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα, με τα περιθωριακά μοντέλα του, να σύρει τη χώρα στην καταστροφή.

«Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι ο “αντίστοιχος Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο...», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.