.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Έκθεση ζωγραφικής:«ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 10», Ματιές στη σύγχρονη & την παλαιότερη ζωγραφική


.Εκτός ΦΠΑ 415.000 μικρομεσαίοι

Την απαλλαγή περίπου 415.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών από το καθεστώς του ΦΠΑ προβλέπουν ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο κατάρτισης του Νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών. 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η ηγεσία του υπουργείου φέρεται να έχει υιοθετήσει την πρόταση των τεχνικών κλιμακίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εξαίρεση από το καθεστώς ΦΠΑ όλων των φορολογούμενων επιτηδευματιών με ετήσιο τζίρο μέχρι 10.000 ευρώ. 

Η πρόταση αυτή υποβλήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών τον Νοέμβριο του 2012 μέσω αναλυτικής έκθεσης για τις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης του ΦΠΑ, η οποία συντάχθηκε εκείνη την περίοδο από τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ.

.Άρχισε η «Πράσινη Εβδομάδα»

 Η «Πράσινη Εβδομάδα», η μεγαλύτερη διάσκεψη της Ευρώπης για το περιβάλλον, που φέτος είναι αφιερωμένη στον ατμοσφαιρικό αέρα, ξεκίνησε σήμερα στις Βρυξέλλες και θα διαρκέσει ως τις 7 Ιουνίου.

Στη φετινή διάσκεψη μετέχουν περίπου 3.000 σύνεδροι από όλο τον κόσμο. Ενδιαφερόμενοι φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εκπρόσωποι κρατικών φορέων και αρμόδιοι υπάλληλοι της ΕΕ θα επιδιώξουν να βρουν λύσεις στο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης 

όπως τρόπους για την προστασία της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα σ' ένα περιβάλλον εντεινόμενης βιομηχανικής και ενεργειακής παραγωγής, αυξανόμενης κυκλοφορίας οχημάτων και αστικοποίησης, καύσης ορυκτών καυσίμων και κλιματικής αλλαγής.

Οργανισμοί και εταιρείες θα παρουσιάσουν τις βέλτιστες πρακτικές σε μια έκθεση με 40 περίπτερα, ενώ θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις, όπως υπαίθρια έκθεση με οχήματα εναλλακτικών καυσίμων και δοκιμές οδήγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Η εβδομάδα περιλαμβάνει επίσης εκδήλωση για την απονομή βραβείων στο πλαίσιο των προγραμμάτων «LIFE Φύση» και «LIFE Περιβάλλον».

.Οι μαθητές αγνοούν το «σαβουάρ βιβρ» του διαδικτύου

Άγνοια των κανόνων συμπεριφοράς των ανηλίκων στο διαδίκτυο και των υποχρεώσεών τους online διαπιστώνουν δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr. Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να δώσουν τη γνώμη τους για σημαντικά ζητήματα ορθής και ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από τους μαθητές τους.

Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά:

-Παρόλο που το 72% των εκπαιδευτικών πιστεύουν πως οι ανήλικοι θεωρούν ότι γνωρίζουν περισσότερα για το διαδίκτυο από ότι οι δάσκαλοι και οι γονείς τους, το 68,6% από αυτούς πιστεύει, επίσης, πώς οι ανήλικοι δεν γνωρίζουν τι είναι το «netiquette», διεθνής όρος του κώδικα δεοντολογικής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

-Το 60,1% των εκπαιδευτικών επισημαίνει πως οι ανήλικοι δεν γνωρίζουν ότι η διαδικτυακή τους συμπεριφορά μπορεί να έχει συνέπειες στον φυσικό κόσμο. 

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αν αναλογιστεί κανείς πως οι ανήλικοι δεν γνωρίζουν ποια πράγματα και ποιες συμπεριφορές είναι παράνομες στο διαδίκτυο, σύμφωνα με περισσότερους από τους μισούς εκπαιδευτικούς (65,1%).
 
-Οι ανήλικοι δεν ζητούν συγκατάθεση για να αναρτήσουν φωτογραφίες ή βίντεο τρίτων (φίλων, συμμαθητών, γνωστών, κ.λπ.), όπως υποστηρίζει το 61,5% των εκπαιδευτικών.

.Φ. Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και τόνισε την ανάγκη να βρεθεί κοινός τόπος με τη Ν.Δ. ώστε να ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

"Δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση θα διανύσει τη θητεία που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Η χώρα δεν έχει κανέναν λόγο να πάει σε διαδικασίες εκλογών. Έχουμε βγει στον δρόμο γα την έξοδο από την κρίση και αυτό το δρόμο πρέπει να τον διανύσουμε με επιτυχία. 

Δεν χρειάζονται εκλογές" απάντησε ο κ. Κουβέλης, σε ερώτηση για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου.

.Συνελήφθη ένας απο τους πλέον καταζητούμενους ληστές

Ένας απο τους πλέον καταζητούμενους ληστές, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει και σε ένοπλη συμπλοκή μετά απο ληστεία στην Καλαμάτα, κατά την οποία τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, συνελήφθη τα ξημερώματα μετά απο αιφνιδιαστική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής με την συνδρομή της ΕΚΑΜ, στον 'Αγιο Ανδρεα Αττικης.

Πρόκειται για έναν 43χρονο, παλιό γνώριμο της Ασφάλειας, ο οποίος θεωρείται μέλος της συμμορίας με τα καλάσνικοφ, που έχει διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών σε χρηματαποστολές και τράπεζες κατά το παρελθον.

Πριν απο ένα χρόνο ακριβώς, μαζί με πέντε συνεργούς του λήστεψαν την Εμπορική Τράπεζα Καλαμάτας και ύστερα κατέφυγαν σε σπίτι της πόλης, όπου όμως εντοπίστηκαν μετά απο πληροφορίες και αναζητήσεις.

Ο συληφθείς οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, η οποία σχηματίζει δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

.«Οι διανοούμενοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προτού να είναι πολύ αργά»

«Η σιωπή των διανοουμένων μπροστά στα επικίνδυνα φαινόμενα του καιρού μας οφείλεται σε έναν συνδυασμό φόβου, βολέματος και εγωισμού. Κάποιοι αποφεύγουν να μιλήσουν και να εκτεθούν για να μη χάσουν τις θέσεις τις οποίες κατέχουν. 

Άλλοι μένουν προσηλωμένοι στο έργο τους, πιστεύοντας πως τίποτε έξω από αυτό δεν τους αφορά». Αυτά δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης απαντώντας σε ερώτηση για τον ρόλο τον οποίο καλούνται να παίξουν σήμερα οι διανοούμενοι στον δημόσιο βίο.

Σε επιστολή την οποία απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ζητούσε εγρήγορση για «το βαρβαρικό μόρφωμα που αυτοαποκαλείται Χρυσή Αυγή», ο Ν. Βαλαωρίτης επισήμαινε για τους διανοουμένους: «Πολλοί από τους συναδέλφους μου διανοούμενους και συγγραφείς δεν μοιάζουν να το παίρνουν στα σοβαρά. 

Δεν βαριέσαι, έχουμε δει κι άλλα κι αυτό θα περάσει, λένε ελαφρά τη καρδία». Μιλώντας με αφορμή αυτή του τη φράση, ο Ν. Βαλαωρίτης σημειώνει πως δεν είναι δυνατόν εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα όπως το ρατσιστικό, αλλά και η οικονομική κατάσταση ή οι σχέσεις με τη Γερμανία να αφήνουν αδιάφορους τους διανοούμενους. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.