.Στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ

Μείζον πολιτικό ζήτημα εγείρεται, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, από τη στρατηγική σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο της διαδικασίας των προτάσεων που κατατέθηκαν στη Βουλή για το δημοψήφισμα σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ». «Οι κρυφοί συνέταιροι αποκαλύπτονται» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλοντας το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια του να προκαλέσει σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για το δημοψήφισμα, προσμετράει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 120 βουλευτών.

«"Παλλαϊκό μέτωπο" με τη Χρυσή Αυγή επιτυγχάνει ως φαίνεται να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ. Τελικά εκεί τον οδήγησε η πολιτική του διχασμού, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Οπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, σε αντίθεση με τη δήλωση του κ.Κουβέλη, με την οποία αρνείται να προσμετρηθούν οι ψήφοι της ΔΗΜΑΡ με αυτούς της Χρυσής Αυγής, «οι κρυφοί συνέταιροι αποκαλύπτονται».

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «μένει να δούμε τώρα τι θα πράξουν ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές, τουλάχιστον εκείνοι που θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους» και υπογραμμίζει ότι «η στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγής δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα»
Μάλιστα σημειώνει την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η σύμπλευση θα συνεχιστεί με επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος των θεσμών της δημοκρατίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει συνεπώς το θέατρο του συνταγματικού παραλόγου. Στο όνομα του Συντάγματος και με πρόσχημα την πρόταση για δημοψήφισμα - που δεν συγκεντρώνει καμία από τις απαιτούμενες από το Σύνταγμα προϋποθέσεις και κυρίως την αναγκαία αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών - ακυρώνει τη γραμμή άμυνας του συνταγματικού τόξου απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

.Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο Ανδρέας Παπαδόπουλος

Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, διαφωνώντας με τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. 

Σε επιστολή του πρός τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, ασκεί κριτική λέγοντας ότι «το κόμμα παίρνει διαζύγιο από τα στελέχη που το ίδρυσαν» και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ΔΗΜΑΡ έφτασε στο 1,23% ακριβώς επειδή ακολούθησε μια γραμμή, την οποία εδώ και και λίγες εβδομάδες έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. 

Αναρωτιέμαι τώρα ποια γραμμή ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ; Μήπως αυτή που εδώ και ένα χρόνο ο Γρηγόρης και πολλοί άλλοι διεκδικούσαμε; Θεωρώ αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό».

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι ήλπιζε πως «η όποια αλλαγή γραμμής, θα συνδυαζόταν και με γενναίο άνοιγμα προς τους ανθρώπους που εδώ και ένα χρόνο έχουν λοιδορηθεί, επειδή έλεγαν αυτά ακριβώς που τώρα προσπαθεί να πει η ΔΗΜΑΡ. Διαπιστώνω ακριβώς το ανάποδο με τη διαγραφή του Ψαριανού».

.Ιω. Στουρνάρας: Χωρίς νέα δάνεια δεν είναι διατηρήσιμη η ανάκαμψη

Χωρίς νέα δάνεια η ανάκαμψη της οικονομίας δεν μπορεί να είναι διατηρήσιμη, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ (Klaus Regling), ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέχρι στιγμής η ανάκαμψη της οικονομίας δεν στηρίχθηκε στον τραπεζικό δανεισμό, ο οποίος πρακτικώς ήταν ανύπαρκτος. 

Ωστόσο προειδοποίησε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί στην Ελλάδα αλλά και στην Ε.Ε.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι εφεξής η οικονομία θα πρέπει να προχωρήσει με θετικούς ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης. Στην αντίθετη περίπτωση αμφέβαλλε για το κατά πόσον η ανάκαμψη της οικονομίας μπορεί να είναι διατηρήσιμη.

Ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε ότι τα μέτρα που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Κάλεσε δε για μία ακόμη φορά τους Ευρωπαίους εταίρους μας να τιμήσουν την υπόσχεση τους και αποφασίσουν μέτρα για την ανακούφιση του Δημόσιου Χρέους της Ελλάδος.

.Συνελήφθη καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού που ζητούσε επιτακτικά «φακελάκι»

Ένας καρδιοχειρουργός, διευθυντής Τμήματος Κλινικής του Ευαγγελισμού, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατί ζήτησε από ασθενή, που είχε υποστεί έμφραγμα, 1500 και στη συνέχεια 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Τον απείλησε μάλιστα με εξιτήριο αν δεν έδινε τα χρήματα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, λόγω εμφράγματος, νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα και στη συνέχεια στην καρδιολογική κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες γιατρούς η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα.

 Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

.Από Οκτώβριο ξεκινούν οι κρατήσεις θέσεων για πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα

Εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος υπόσχεται η έλευση των υδροπλάνων στην Ελλάδα, με υπηρεσίες που μέχρι σήμερα καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν προσφέρει στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο της. Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρίας Hellenic Seaplanes (Υδροπλάνα Ελλάδας), Μιχάλης Ασαριώτης, επισήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Ριβιέρα της Ευρώπης και τα υδροπλάνα να προσδώσουν άλλον αέρα στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την έλευση τους στην Ελλάδα, την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς με υδροπλάνα. Όπως τόνισε ο κ. Ασαριώτης, η εταιρεία, ήδη, ετοιμάζει το σύστημα κρατήσεων θέσεων στα υδροπλάνα και τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους θα μπορούν να γίνουν οι πρώτες κρατήσεις θέσεων επιβατών. «Αν δεν πετάξουν τώρα, δεν θα πετάξουν ποτέ» σημείωσε.

.Αντίστροφη μέτρηση για το τρόπαιο

Το απόλυτο συναίσθημα απολαμβάνουν χιλιάδες Αργεντινοί που βρίσκονται στην Βραζιλία για το Μουντιάλ κι εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο. Οι φίλοι της «αλμπισελέστε» είδαν τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του να προκρίνονται στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, μέσα στη Βραζιλία και μάλιστα με την ομάδα της διοργανώτριας χώρας, εκτός τελικού. Ύστερα από μία αναμέτρηση, όπου κυριάρχησε η τακτική, η Αργεντινή προκρίθηκε στα πέναλτι της Ολλανδίας, καθώς το 90λεπτο και η ημίωρη παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς γκολ. 

Στον τελικό της Κυριακής (22:00), η Αργεντινή και η Γερμανία θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ στον «μικρό τελικό» του Σαββάτου, θα αναμετρηθούν η Βραζιλία και η Ολλανδία.

.Ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο προάστιο Σπρινγκ στο Χιούστον του Τέξας από πυρά ενόπλου μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Ο διαδικτυακός τόπος της εφημερίδας Houston Chronicle, επικαλούμενος επίσημες αστυνομικές πηγές μετέδωσε ότι επτά άτομα πυροβολήθηκαν και ότι τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες σκοτώθηκαν από τα πυρά του ενόπλου.

Το μακελειό συνέβη σε μια κατοικημένη περιοχή στο προάστιο Σπρινγκ περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια του Χιούστον. Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί και η αστυνομία σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα τον έχει εγκλωβίσει λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από τον τόπο της τραγωδίας. 

.Νέα αμφισβήτηση για Βενιζέλο

Συνεχίζονται οι εσωκομματικοί τριγμοί και η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του αρχηγού της παράταξης και αντιπροέδρου του κυβερνητικού συνασπισμού Ευ. Βενιζέλου. Αυτή τη φορά, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, 6 μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, υπογράφουν κείμενο με τίτλο «για την ανασύσταση του σοσιαλιστικού Κινήματος με αυτονομία και αυτοτέλεια». Πρόκειται για τους Γιάννης Αξαρλής, Ντίνα Λάζαρη, Κώστας Αμελής, Θανάσης Παπαγεωργίου, Κώστας Πούλιος και Χάρης Τσιόκας. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ «Προς - σ.... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.