.Εθνική συγκυρία και πολιτική αστάθεια



Η παράλογη πίεση που ασκεί η τρόικα στην Ελλάδα για το υποτιθέμενο δημοσιονομικό κενό των 2,5 δισ. είναι μέρος ενός πολύ σκληρού παιχνιδιού πολιτικής και οικονομικής εξουσίας στην Ευρωζώνη, στο οποίο η τύχη της Ελλάδας είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. 

Το βασικό ζήτημα είναι, όπως έγραψε πρόσφατα ο Γάλλος οικονομολόγος Jacques Sapir, η εξάντληση της οικονομικής αντοχής της Ιταλίας, που μπορεί να είναι η πρώτη χώρα που θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, ίσως και μέσα στους πρώτους μήνες του 2015, ή να απειλήσει ότι θα κάνει κάτι τέτοιο αν δεν αλλάξει το status quo στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με...περισσότερα »

.Κρύο-ζεστό για Ερντογάν

*Αν η επίσκεψη Μπάιντεν* στην Κωνσταντινούπολη ήταν μία συμφωνία αποφυγής περαιτέρω αντιπαράθεσης που δεν άλλαξε την απομόνωση της Τουρκίας, η παράταση των συνομιλιών 5 συν 1 με το Ιράν, αλλά κυρίως η παραίτηση του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Χέιγκελ ενισχύουν την περιχαράκωση των Ερντογάν - Νταβούτογλου στην ανάδειξη της ανατροπής του Ασαντ ως καταλύτη για τη σταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή. 

Ο Χέιγκελ αποπέμφθηκε από τον Ομπάμα επειδή διέρρευσε απόρρητη έκθεση όπου διαπίστωνε την ανυπαρξία πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στη Συρία. Επί της ουσίας προφανώς συντασσόταν με τους Ερντογάν - Ντα... περισσότερα »

.Κυλιόμενος... προϋπολογισμός

*Αρχίζει* στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015. Το κακό είναι ότι, πριν καλά καλά κατατεθεί, ξεκινάει με αμφισβήτηση από την... τρόικα, παρότι η «δομή του» εξακολουθεί να είναι «μνημονιακής αντίληψης»! Η τρόικα θέτει θέμα «δημοσιονομικού κενού» πάνω από 2,5 δισ. και ζητάει αντίστοιχα μέτρα για να καλυφθεί το κενό. 

Εξάλλου, ένα από τα κρίσιμα θέματα συζήτησης στο Παρίσι είναι και αυτό ή για πολλούς «μόνο αυτό». Εν πάση περιπτώσει, το σίγουρο είναι ότι σε συνάρτηση με την κατάληξη του «συμβιβασμού», και με τις «νέες δεσμεύσεις» στο πλαίσιο της ενισχυμένης προληπτικής...περισσότερα »

.Πυρετώδεις προετοιμασίες των συνδικάτων


Επί ποδός ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για την γενική απεργία της Πέμπτης. Πρόκειται για την 32η γενική απεργία των συνδικάτων από το 2010 με στόχο να στείλουν σαφές μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την τρόικα, με φόντο την κρίσιμη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών. 

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία, τις πολεοδομίες και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη στα ΜΜΕ και στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τα συνδικάτα στο πλαίσιο της απεργίας. Στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

.Τι λέει η ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του πιστολέρο

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι ο 31χρονος Αλβανός, ο οποίος αναζητείτο για τους πυροβολισμούς με πολεμικό τυφέκιο, σε κατάστημα στον Πειραιά τα ξημερώματα της 22-11-2014, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έντεκα ατόμων.

Πρόκειται για τον (επ) BAKO (ον) ARBER ή ALBERT του HUITIM ή KOUTIM ή HUTIM ή KUYTIM και της AISHE ή AYSHE ή AYSTE , που γεννήθηκε το 1983 στην Αλβανία.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών ο αναζητούμενος εντοπίστηκε σε ισόγειο διαμέρισμα σε περιοχή της Αθήνας, όπου κρυβόταν, ενώ μαζί του συνελήφθη και ένας 23χρονος ομοεθνής του, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση των πυροβολισμών – τραυματισμών στον Πειραιά έχει σχηματιστεί σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Με σχετική Εισαγγελική Διάταξη δ ίνονται στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία του παραπάνω 31χρονου αλλοδαπού.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.