.Φιλικά προετοιμασίας με Λίβερπουλ και Βαλένθια "έκλεισε" ο Ολυμπιακός

Ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. 

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αναχωρήσουν στις 9 Ιουλίου για το Ζέεφελντ της Αυστρίας όπου και θα παραμείνουν για 10 μέρες. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους εκεί οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα δώσουν δύο φιλικά. 

Συγκεκριμένα στις 16/7 (19:00 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσουν την Σίμουρκ στο Σβάρτς ενώ στις 18/7 (19:30 ώρα Ελλάδας) την Φράιμπουργκ στο Σρουντς. Η επιστροφή της αποστολής από την Αυστρία είναι προγραμματισμένη για τις 19/7. 

Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Μπαντ Σένμπορν της Γερμανίας και θα αρχίσει στις 25 Ιουλίου. 

Η αναχώρηση του Ολυμπιακού από την Γερμανία θα γίνει στις 2/8 ενώ την επόμενη μέρα (3/8) είναι προγραμματισμένο το φιλικό με την Λίβερπουλ στο Ανφιλντ προς τιμήν του Στίβεν Τζέραρντ. Όπως έγινε γνωστό χθες στις 10/8 οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Βαλένθια στο «Μεστάγια».

.Ευ. Βενιζέλος: Η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει τα αντανακλαστικά μας στα εθνικά θέματα

Την πορεία του Κυπριακού, την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και την οικονομική κρίση, συζήτησαν ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά τη συνάντηση, που κράτησε μια ώρα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τους συνδέει μια μακρά και ειλικρινής φιλία. Η οικονομική κρίση, παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος, εκ των πραγμάτων επηρεάζει και την εξωτερική πολιτική και υπογράμισε: 

«Οφείλουμε να δηλώσουμε -και η Ελληνική και η Κυπριακή Δημοκρατία- ότι η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει σε τίποτα τα αντανακλαστικά μας και τις προτεραιότητές μας σε σχέση με την εξωτερική πολιτική, την προστασία της εθνικής ακεραιότητας και τα εθνικά μας θέματα».

Θα πρέπει επίσης, ανέφερε, να διασφαλίσουμε και να αξιοποιήσουμε τους εθνικούς, φυσικούς μας πόρους και «να κρατάμε, ενεργά τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «θα πρέπει να έχουμε αντίληψη των συσχετισμών, που αλλάζουν διαρκώς στην περιοχή και δημιουργούν νέα προβλήματα, αλλά και νέες ευκαιρίες».

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. 
Αναφερόμενος στη συνάντησή του αυτή, τη χαρακτήρισε χρήσιμη, γιατί -όπως είπε- «ο λόγος του είναι καθαρός, σαφής και αυτά που λέει δημόσια, τα λέει και στις κατ' ιδίαν συνομιλίες».

Τέλος, απόψεις για την πορεία του Κυπριακού και την οικονομική κρίση αντάλλαξαν ο κ. Βενιζέλος με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.
 
Σε δηλώσεις, μετά την συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι έγινε ανταλλαγή εμπειριών για την διαχείριση όχι μόνο της ελληνικής και κυπριακής κρίσης, αλλά της πανευρωπαϊκής, και τόνισε: «Το μέγα ζητούμενο είναι να αλλάξουν οι ρυθμοί και οι προσανατολισμοί της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 

Πρέπει να επαναπολιτικοποιήσουμε την Ευρώπη, να κάνουμε μεγάλες και θαρραλέες θεσμικές τομές, για να διασφαλίσουμε τη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών, γιατί η κρίση έχει αποδείξει ότι υπάρχουν επικίνδυνες ανισότητες στο εσωτερικό και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης».

.Συνάντηση Μαυραγάνη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος

Τις τροποποιήσεις, βελτιώσεις, στο κείμενο του σχεδίου νόμου του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που τον επισκέφθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «η συνάντηση ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική καθώς τέθηκαν θέματα που αφορούν τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τα οποία έχει ήδη επεξεργαστεί και αντιμετωπίσει το Υπουργείο». 

Επίσης, όπως σημειώνεται από το υπουργείο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγιναν ορισμένες νομοτεχνικού τύπου παρατηρήσεις επί άρθρων του νέου Κώδικα, τις οποίες και θα λάβει υπόψη το υπουργείο κατά την οριστικοποίηση του κειμένου που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναδιατυπωθούν ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου και θα προσδιορισθεί με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να γίνει αύξηση της παρακράτησης φόρου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις ενώ θα παραμείνει στο 20% ο συντελεστής φορολογίας των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης. 
Εξάλλου, δεν θα αυξηθεί η προκαταβολή φόρου από ΟΕ και ΕΕ.

.Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη, στην Ήπειρο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα ξημερώματα, στην Ήπειρο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Ηπειρο, μαζί με άνδρες των ΕΚΑΜ χτενίζουν την πεδιάδα αλλά και τη δύσβατη περιοχή, ανάμεσα στην Παραμυθιά και τη Γλυκή, για τον εντοπισμό των κακοποιών, οι οποίοι, όπως αποκαλύφθηκε, αφού εγκατέλειψαν το ΙΧ αυτοκίνητο στη Γλυκή, έκλεψαν μηχανάκι, από κάτοικο της περιοχής, για να διαφύγουν.

Στις έρευνες, συμμετέχει εδώ και λίγη ώρα και ελικόπτερο της αστυνομίας.
Ννωρίς το πρωί οι κακοποιοί που έκλεψαν το ΙΧ από τη Φιλιππιάδα έπεσαν σε μπλόκο, έκαναν αναστροφή πορείας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και σύμφωνα με εκτιμήσεις κινούνται πεζοί στο βουνό. 

Όπως διαπιστώθηκε, το αγροτικό αυτοκίνητο Navara, με το οποίο κινήθηκαν αρχικά και γάζωσαν το περιπολικό στην 'Αρτα, εκλάπη από το Αγρίνιο, ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.

Η διαδρομή των κακοποιών, φωτογραφίζει του Αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, καθώς όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να φτάσουν στα ελληνο-αλβανικά σύνορα και να διαφύγουν στη χώρα τους.

Στην 'Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.