.Μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης

Η χθεσινή ημέρα, με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ανώτατους δικαστικούς στο Μέγαρο Μαξίμου, αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Όχι γιατί η ηγεσία των δικαστηρίων βλέπει τον αρχηγό του κράτους, έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει. Αλλά για τα όσα ακολούθησαν με τις δηλώσεις κυρίως της κ. Θάνου, πρώην πρωθυπουργού που την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως. 
Η κ. Θάνου ξεκάθαρα και χωρίς αιδώ αποκάλυψε τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για τους μισθούς της. Ποιος; Η επικεφαλής του Αρείου Πάγου και όχι π.χ. ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο δηλαδή του δικαστικού σώματος. Αυτό είχε κάθε δικαίωμα να συναντηθεί και να μιλήσει και με τον πρωθυπουργό και με τον αρμόδιο υπουργό για τους μισθούς, τις συντάξεις και ό,τι άλλο απασχολεί τους δικαστικούς.
Όμως, οι ανώτατοι δικαστές τι πήγαν να πουν στο Μαξίμου; Και δεν μπορούν να αντιληφθούν τη ζημιά που έκαναν; Ίσως δεν μπορούν αλλά μάλλον θα το καταλάβουν τώρα, μετά το περιστατικό στο Κολωνάκι. Εκεί ο πρόεδρος του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου, αποδοκιμάστηκε έντονα όταν κάποιοι τον αναγνώρισαν. Πουλημένο τον έλεγαν κι ότι κάνει συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.
Δυστυχώς, η μεγάλη ζημιά έχει γίνει. Όταν οι δικαστές αναγνωρίζονται και γιουχάρονται στο δρόμο τότε έχει πάρει πολύ στραβό δρόμο η χώρα και η Δικαιοσύνη. Και το χειρότερο είναι ότι δεν το αντιλαμβάνονται ακόμη. Ούτε βεβαίως και η κυβέρνηση.
Χθες στο πάρτι στο... μπαρ «Καρανίκας» στο Μέγαρο Μαξίμου κάποιοι βουλευτές είπαν στον Τσίπρα ότι στην περιφέρεια ο κόσμος μπορεί να αντέξει τις θυσίες αρκεί να δει φως στο τούνελ και ειλικρίνεια από τους πολιτικούς.
Για σκεφτείτε λοιπόν τώρα την εξής εικόνα: Μερικές ημέρες πριν συνταξιούχοι ψεκάζονται έξω από το Μαξίμου για 20 – 30 ευρώ που τους κόπηκαν από τη σύνταξη. Και χθες οι καλοστολισμένοι δικαστές δικαστίνες, που ουκ ολίγες φορές δικάζουν τους μισθούς τους και... κερδίζουν τις δίκες, κάνουν συμφωνία με τον πρωθυπουργό ότι αυτοί θα εξαιρεθούν από οποιεσδήποτε περικοπές, ενώ το 1/3 μπορεί να πάρει και αυξήσεις. Για πείτε μας λοιπόν πώς αισθάνεται ο κόσμος που παίρνει 300 και 400 ευρώ βλέποντας αυτή την εικόνα; Κι όταν σκέφτεται ότι η συνάντηση στο Μαξίμου έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών αλλά και κρίσιμων άλλων δικών;
Και στη συνέχεια ας ρίξουμε όλοι μια ματιά στην κατάθεση του κ. Παππά στη Βουλή. Πολύ σίγουρος για το νόμο του, για τη δικαστική απόφαση, προκλητικός, αλαζονικός, υπερφίαλος και με το ύφος που λέει «εγώ θα σας σκίσω, ό,τι κι αν κάνετε».
Αυτή είναι λοιπόν η εικόνα μιας πρωτοφανούς εκτροπής της δικαιοσύνης και του πολιτεύματος. Είναι το σοβαρότερο όλων των θεμάτων που μας απασχολούν διότι αποδεικνύει ότι υπάρχει βαθιά σήψη που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές.

Από τον Παππά και τους όμοιούς του το περιμέναμε. Αλλά δεν θέλουμε να φανταστούμε ότι την κατάσταση αυτή έχουν «κτίσει» σιγά – σιγά και άνθρωποι όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο υπουργός και πρώην δικαστής κ. Παπαγγελόπουλος.

.Από τους λεμονοστύφτες της Siemens στους «κόκκινους εργολάβους»

Η Δευτέρα είναι μεγάλη ημέρα. Θα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μιλήσει στη Βουλή και να συγκρουστεί με τον Τσίπρα για… τη διαπλοκή. Θαύμα. Θα δουν πολλά τα μάτια μας. Ακόμη και τον γόνο μιας οικογένειας που άφησε το στίγμα της στην πολιτική ζωή του τόπου ως μια από τις πιο διαπλεκόμενες οικογένειες της χώρας, να μιλά για το απίστευτο αυτό φαινόμενο που κυριαρχεί οριζοντίως και καθέτως.
Δε λέμε, οι αμαρτίες γονέων δεν μπορεί και να στιγματίζουν τα τέκνα, ακόμη κι αν αυτά είναι του Μητσοτάκη. Όμως, όταν ο Κυριάκος (έτσι τον φωνάζουν, χωρίς επώνυμο για ευνόητους λόγους) έριχνε το γάντι στον Τσίπρα τι πίστευε; Ότι αυτός δεν θα το σηκώσει; Το πήρε μια χαρά ο Αλέξης και θα το εκμεταλλευτεί και ξέρετε γιατί; Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπλακεί βεβαίως αλλά δεν υπάρχουν και απτές αποδείξεις. Είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στις σχέσεις με επιχειρηματίες για να κάνουν τις δουλίτσες τους αλλά κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να τους κατηγορήσει για κάτι άμεσα.
Θα πάει λοιπόν η ΝΔ στη Βουλή και θα πει τι; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «κουμπάροι» στήριξαν τον Καλογρίτσα για να πάρει τηλεοπτική άδεια. Επίσης, ότι υπάρχει κάποια σχέση με τον Μαρινάκη και με τον Σαββίδη. Για παράδειγμα πώς παραιτείται ένα πουλέν της Αριστεράς, ο Αρβανίτης από το Κόκκινο και οι φήμες λένε ότι πάει στο κόμμα του Ιβάν Σαββίδη; Άρα κάποια σχέση υπάρχει και όσοι το υποστηρίζουν έχουν απόλυτο δίκιο.
Συμφωνούμε λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πολλά κονέ με επιχειρηματίες και στήνει τη δική του διαπλοκή προκειμένου να κρατηθεί για χρόνια στην εξουσία. Και ότι ο Παππάς, σε ρόλο Μακιαβέλι της Αριστεράς, δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει υπόγεια deal, ποιος ξέρει έναντι ποιου ανταλλάγματος, και δεν εννοούμε χρηματικό απαραιτήτως.
Το ερώτημα που τίθεται και που μένει σαν έκφραση απορίας και στους πολίτες που θα βλέπουν τη Δευτέρα στη βουλή τη συζήτηση για τη διαπλοκή είναι «μας κοροϊδεύουν εντελώς;»
Κι εξηγούμαστε. Πώς μπορεί η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ να μιλούν για διαπλοκή και επιχειρηματικά συμφέροντα όταν έχτισαν την αυτοκρατορία τους στη Μεταπολίτευση χρησιμοποιώντας κάθε βρόμικο μέσο; Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι στις πλάτες τους παίχτηκαν παιχνίδια εξουσίας και διαπλοκής και κάποιοι έφαγαν τρελό χρήμα. Από την εποχή του Μποδοσάκη και του Πετζετάκη μέχρι τον Κοσκωτά, την Siemens, τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ΑΓΕΤ και την Καλτσεστρούτζι του μπαμπά Μητσοτάκη. Αλλά και με τη σημερινή διαπλοκή. Τους εθνικούς εργολάβους, τους προμηθευτές τύπου Σωκράτη, τον Μαρινάκη και ων ουκ έστιν αριθμός.
Θα ακούσουμε λοιπόν στη Βουλή μια ακόμη συζήτηση σε υψηλούς τόνους. Ο Κυριάκος (χωρίς επώνυμο) θα καταγγέλλει τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του Παππά, του Καμμένου ή του Σπίρτζη με τον Καλογρίτσα. Θα κάνει αναφορές στην Attica Bank και στο πάρτι που αποκάλυψε το πόρισμα Στουρνάρα και θα χειροκροτούν από κάτω οι βουλευτές που τα είπε χύμα και τσουβαλάτα ο αρχηγός. 
Ο δε Αλέξης θα μιλήσει ξανά για τους λεμονοστίφτες της Siemens, για την off shore της Μαρέβα, για το πάρτι των εργολάβων στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Θα κάνει και αναφορές στις τράπεζες που έδιναν αφειδώς χρήματα και οι βουλευτές από κάτω με αριστερή οργή θα κάνουν καταγγελίες κατά των συναδέλφων τους.
Ε και; Το σόου που θα στηθεί μπορεί να σώσει τη χώρα από το φαινόμενο; Μαζεύονται 300 μαντραχαλάδες και κυράδες, μιλάνε για τη διαπλοκή του άλλου, κάνουν καταγγελίες και όλα εκεί τελειώνουν; Πότε θα σταματήσει άραγε όλο αυτό το πάρτι και θα πάνε φυλακή ορισμένοι; Πλήρωσε ο Ακης όλη τη διαπλοκή της Μεταπολίτευσης και μετά τέλος; Όλοι οι υπόλοιποι που τα πήραν και τα λαμόγια που ακόμη και σήμερα κάνουν δουλίτσες θα την γλιτώσουν; Και θα γελάνε με το θέαμα της κοκορομαχίας στη Βουλή;
Όλα γίνονται για το θεαθήναι. Και ο Τσίπρας που θα μας θυμίσει τις σχέσεις της Siemens με το παλιό πολιτικό σύστημα και ο Κυριάκος που θα μας πει για τον Καλογρίτσα και τους «αριστερούς» επιχειρηματίες. Ο κόσμος ζητά πράξεις ώστε να μην υπάρξουν άλλα εξοπλιστικά και μίζες, άλλα εκατομμύρια και λεμονοστίφτες, άλλα τηλεφωνικά κέντρα και άλλοι εθνικοί εργολάβοι με δικούς τους υπουργούς για να παίρνουν τα έργα.

Όταν θα πάψει να υπάρχει η διαπλοκή στην Ελλάδα, ή όταν εν πάση περιπτώσει θα μειωθεί στο ελάχιστο τότε θα επανέλθει και η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα. Μέχρι τότε όλοι ανεξαιρέτως θα βουλιάζουν στα… σ..ά.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.