.Αθήνα και Λευκωσία συμμάχησαν με την Αίγυπτο του Σίσι

Δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεων της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το Σάββατο το μεσημέρι στο Κάιρο: "Θέλω να γίνει απολύτως καθαρό ότι σε αυτή την τριμερή συνεργασία, Ελλάδα και Κύπρος θα στηρίξουμε την Αίγυπτο σαν πρέσβεις στην ΕΕ" διακήρυξε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον δικτάτορα της αραβικής χώρας Αμπντέλ-Φατάχ αλ-Σίσι και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, μετά το τέλος των συνομιλιών τους στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. 
Ο Κύπριος Πρόεδρος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Ελληνα πρωθυπουργού: "Θα ήθελα ... περισσότερα »

.Ευθύνη και από τις δύο πλευρές

Είναι αναμφισβήτητη συμβατική υποχρέωσή μας η τήρηση των διαλαμβανόμενων στη μνημονιακή συμφωνία όρων. Αλλά είναι επίσης αναμφισβήτητο ότι οι μέχρι τώρα επιδόσεις μας έχουν υπερβεί και τους προγραμματισμούς αλλά και τις προσδοκίες των εταίρων μας, όπως οι ίδιοι έχουν, άλλωστε, επανειλημμένα αναγνωρίσει. 

Δικαιούμαστε, κατά συνέπεια, να θεωρούμε ότι σ' αυτή τη συνεργασία δεν αποτελούμε άβουλα εκτελεστικά όργανα αλλά ότι έχουμε τη δυνατότητα ν' αποφασίζουμε για θέματα που αντικειμενικά τα γνωρίζουμε καλύτερα από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Καλό θα είναι, κατά συνέπεια, τώρα που η πεντάχρονη συνεργασία φτάνει στο τέλος της, να επιδειχθεί και από τις δύο πλευρές το αναγκαίο αίσθημα ευθύνης, έτσι ώστε να υπάρξει τελικά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Και ο μοναδικός τρόπος για να συμβεί αυτό είναι εμείς μεν να τηρήσουμε τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, οι δε τροϊκανοί να πάψουν να θεωρούν ότι δικαιούνται να παρεμβαίνουν και να επιβάλλουν απόψεις που ή δεν πρόκειται να έχουν θετικά αποτελέσματα ή ενδέχεται να προκαλέσουν παρενέργειες με ευρύτερες κοινωνικοπολιτικές επιπτώσεις.

Οπως είναι ο αριθμός των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που αποφάνθηκαν ότι θεωρούν υπερβολικές τις 100, όταν οι προηγούμενες ρυθμίσεις κρίθηκαν αναποτελεσματικές. Ή η επιμονή που δείχνουν για την προώθηση των μαζικών απολύσεων, σε μια χώρα που η ανεργία σημειώνει πανευρωπαϊκό ρεκόρ κοντά στο 27%.

Εχουμε επιτύχει πολλά. Φτάσαμε στο πρωτογενές πλεόνασμα, βγήκαμε από την ύφεση, χτυπήσαμε την πόρτα των αγορών. Και τα καταφέραμε συντομότερα απ' όσο οι εταίροι μας υπολόγιζαν και ανέμεναν. Καλό θα είναι να καταλάβουν ότι δεν έχουν σε όλα δίκιο. Και να φερθούν ανάλογα, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα χωρίς λόγο.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Στο «μικροσκόπιο» το πόθεν έσχες

Ορκωτοί λογιστές «ξεσκονίζουν» το πόθεν έσχες του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη,  όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της επιτροπής για το πόθεν έσχες και αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Καλατζής. 
Το αίτημα στη Βουλή  έχει αποστείλει η εισαγγελία προκειμένου να διαπιστωθεί, τι ακριβώς έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο  κ.Καρατζαφέρης  Ειδικότερα εάν κατέγραψε τις δύο off shore εταιρείες, οι οποίες φέρονται να ανήκουν στον ίδιο και σε συγγενικά του πρόσωπα.  
Σύμφωνα με την νομοθεσία, σε περίπτωση που η έρευνα καταλήξει σε συμμετοχή του κ. Καρατζαφέρη, η ποινή είναι μεγάλη για πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε off shore εταιρείες.

Συγκεκριμένα απειλείται με φυλάκιση 2 έως 5 ετών, χρηματική ποινή 10.000 - 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, δήμευση του μεριδίου συμμετοχής στις εταιρείες. Οι ποινές εφαρμόζονται και όταν η συμμετοχή γίνεται από συζύγους και στενά συγγενικά πρόσωπα. Αν προκύψει και παράνομος πλουτισμός, ή απόκρυψη από το πόθεν έσχες ενεργοποιούνται και οι κακουργηματικές διατάξεις. 

.«Βρέθηκε σκάλα στο βάθος του ορύγματος στον τάφο της Αμφίπολης»

«Στο τρίτο θάλαμο έχει βρεθεί σκάλα, στο βάθος του ορύγματος η οποία οδηγεί σε χαμηλότερο επίπεδο, όπου εκεί βρίσκεται η συνέχεια του ταφικού μνημείου». Ένα σενάριο που πρωτοεκφράστηκε δημόσια πριν από περίπου δυο μήνες φαίνεται πλέον να επιβεβαιώνεται από ανεπίσημες πηγές ενημέρωσης τις επικαλείται η ιστοσελίδα *xronometro.com* 

Ήδη, πάντως, ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, μιλώντας το περασμένο Σαββάτο στην πρωινή εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» δεν απέκλεισε ο αρχαίος τάφος της Αμφίπολης να συνεχίζεται σε χαμηλότερο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο κ. Τασούλα... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.