.Η Σιλωάμ, το θαύμα και το φιάσκο!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ 
«Δεν θα γίνουμε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την αναπαλαίωση του ίδιου πολιτικού προσω­πικού». Το είπε ο σύντροφος Παπαδη­μούλης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνον αυτός. Το είπε και ο Φώτης Κουβέλης. Το είπε και ο Δ. Παφίλης. Το είπαν και ιστοσε­λίδες της Ν.Δ. Και φυσικά το είπε (μπορούσε να λείψει..) και ο Θ. Πάγκαλος. 

Περιμέναμε το θαύμα. *Μας πρόλαβε το φιάσκο... Αν ήξερε ο Παπαδημού­λης θα δάγκωνε τη γλώσσα του. Τι να πρωτοξεπλύνει μια τόση δα κολυμβή­θρα που είχε ήδη στομώσει με Μητρόπουλους, Κουρουμπλήδες, Σακοράφες κ.ά. Και σαν να μην έφθαναν αυτοί, ο σύντροφος ... περισσότερα »

.Σταθερή η ζήτηση για ιδιωτική εκπαίδευση

Σταθερή παραμένει η ζήτηση για την ιδιωτική εκπαίδευση στη χώρα μας, παρά τη δημοσιονομική κρίση, όπως προκύπτει από έρευνα της KANEΠ-ΓΣΕΕ που παρουσίασε σήμερα, στην οποία καταγράφονται σημαντικά στοιχεία για τις Δημόσιες και Ιδιωτικές Δαπάνες για την εκπαίδευση μέχρι και το Δεκέμβριο του 2013 με βάση την επεξεργασία των επίσημων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.
Τα βασικά συμπεράσματα των στοιχείων αυτών συμπυκνώνονται ως εξής:παρά την οικονομική κρίση, ελαφρά μείωση των ποσοστών των μαθητών που φοιτούν στην ιδιωτική εκπαίδευση σταθερή η ζήτηση για την αγορά υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης
Ειδικότερα:
το συνολικό ποσοστό των μαθητών που φοιτούν στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 2000 διατηρείται σταθερό στα επίπεδα 6,3% έως 6,5% με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία τιμή της περιόδου να σημειώνεται το 2008-09 και 2009-10 (6,7%).
αρατηρείται μείωση του αριθμού και του μεριδίου των μαθητών ιδίως στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο και λιγότερο στο Γενικό Λύκειο την περίοδο μετά το 2008. Αυτή όμως σχεδόν αντισταθμίζεται από την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.
η ζήτηση για υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης, παρά τις αυξομειώσεις της ως προς τη βαθμίδα φοίτησης μπορεί να θεωρηθεί σταθερή για το μεγαλύτερο μέρος της τριακονταετίας 1980-2012, σε αντίθεση με τη μείωση υπηρεσιών άλλων κλάδων της οικονομίας ιδιαίτερα την περίοδο μετά το 2010-2011.
Ως προς τις Δημόσιες και ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευση εμφανής και αισθητή η μείωση των Δημοσίων Δαπανών για την εκπαίδευση ανοδική πορεία των διδάκτρων με ελαφρά μείωση από το Σεπτέμβριο του 2012

.Επίσκεψη Παπούλια στη Μάλτα

Το ζήτημα της ασφάλειας στη Μεσόγειο και ειδικότερα η δια θαλάσσης μετανάστευση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ήταν από τα κυρίαρχα θέματα στις συνομιλίες τού Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον ομόλογό του της Μάλτας Τζόρτζ Αμπέλα, στη Βαλέτα, όπου ο κ. Παπούλιας πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη.
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Αμπέλα, ο Κάρολος Παπούλιας ανέφερε ακόμη ότι με τον Μαλτέζο ομόλογό του είχαν «μια χρήσιμη και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων».
Κάναμε, είπε, μια ανασκόπηση των σχέσεων Ελλάδας- Μάλτας, των τρεχουσών ευρωπαϊκών εξελίξεων, με την ευκαιρία της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των εν εξελίξει διεθνών γεγονότων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ και τη σημασία που αποδίδεται στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, εξέφρασε δε την επιθυμία για ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

.Εγγύηση-μαμούθ

Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για λόγους υγείας με την εγγύηση ύψους 100 εκατ. ευρώ και ιδιαιτέρως αυστηρούς περιοριστικούς όρους προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Παράλληλα, εισηγείται την παραπομπή σε δίκη τόσο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη όσο και τεσσάρων πρώην στελεχών της Πρότον-μπανκ με κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της τράπεζας.

.Σε δύο μήνες θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ, προανήγγειλε ο Π. Καψής

Εντός διμήνου εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινού, προανήγγειλε επίσης τη λειτουργία 12 ραδιοφωνικών σταθμών στις πρωτεύουσες των περιφερειών.

Αναφερόμενος στο θέμα της στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε για τη διαφάνεια των προσλήψεων επισημαίνοντας πως θα ακολουθηθούν απαρεγκλίτως -με βάση τον νόμο- τρία στάδια: αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψήφιων, αξιολόγηση του βιογραφικού τους και της εμπειρίας τους και συνέντευξη. 

Ειδικώς για το θέμα της αξιολόγησης των υποψηφίων -στο οποίο επέμεινε ο ερωτών βουλευτής- ο κ. Καψής διευκρίνισε πως η εμπειρία των στελεχών είναι απαραίτητη, επειδή πρέπει να περάσουμε από τον μεταβατικό στον νέο φορέα, γι? αυτό το συγκεκριμένο κριτήριο μοριοδοτείται όσο τα πτυχία. 

Υπογράμμισε δε, ότι σε ποσοστό 20% οι προσληφθέντες δεν θα έχουν συναφή πτυχία με τη θέση που θα καταλάβουν -κι αυτό για να πριμοδοτηθούν δημοσιογράφοι με μεγάλη εμπειρία. Προσέθεσε ακόμη, πως έχουν τεθεί οι δικλείδες ασφαλείας γι? αυτό, όπως είναι η ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που προϋποθέτει τουλάχιστον πέντε χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας.

.Big brother στους λογαριασμούς όλων των Ελλήνων

Πλήρη εικόνα των συναλλαγών των φορολογουμένων αποκτά η εφορία, καθώς θα γνωρίζει τόκους τραπεζικών καταθέσεων, πληρωμές πιστωτικών καρτών και γενικότερα τις περισσότερες δαπάνες διαβίωσης που καταβάλλονται για ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι και πληρωμές ιδιωτικών σχολείων. 

Όπως αναφέρει η *Καθημερινή*, στόχος είναι να εντοπισθούν τα πραγματικά εισοδήματα των φορολογουμένων τα οποία θα διασταυρώνονται με τα δηλωθέντα. Όπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έχουν εντοπισθεί φορολογούμενοι που δαπανούν ετησίως ποσά υπερδιπλάσια από αυτά που έχουν δηλωθεί. Μάλιστα τα ποσά α... περισσότερα »

.Στο ΑΣΕΠ οι φάκελοι των 35.000 μονίμων του 2006

Επιχείρηση-μαμούθ υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ξεκινά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αρχής γενομένης από τα τέλη Μαρτίου αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους.

Στόχος ο εξονυχιστικός επανέλεγχος της νομιμότητας 35.000 μονιμοποιήσεων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες έλαβαν χώρα υπό το καθεστώς του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004 (Παυλόπουλου) μεταξύ των ετών 2006 και 2010.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δημιουργεί μηχανισμό επανελέγχου υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ και με τη συμμετοχή του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να «περάσει» από κόσκινο 35.000 ατομικούς φακέλους υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με το Π.Δ Παυλόπουλου καθώς και κάθε άλλη μετατροπή σύμβασης σε εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου.

.0 ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Ο επανέλεγχος των φακέλων των δημοσίων υπαλλήλων, οι ευρύτερες έρευνες της εφορίας κατά της φοροδιαφυγής και τα κλειστά καλοριφέρ στα διαμερίσματα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Πέμπτης.Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής: *ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*: "Ιδού τα έγγραφα για τον Νότη". 

Η εφημερίδα γράφει ότι "καταιγισμό ύβρεων κατά της «δ» εξαπέλυσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, χωρίς να απαντά το παραμικρό ως προς την ουσία του θεμελιωμένου δημοσιεύματος μας για τη διαδικασία πώλησης παλαιού διαμερίσματός του και την αγορά νέου στην αριστοκρατική συνοικί... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.