.«Απόλυτα επιτυχημένο το ταξίδι στην Κίνα»


«Απόλυτα επιτυχημένο» θεωρεί η κυβέρνηση το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Από το ταξίδι αυτό βγήκαν μόνο θετικά στοιχεία. Η Ελλάδα κοιτάζει το αύριο, οι προσπάθειες όλων είναι να γίνουν επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Το όνειρό μας είναι ο Έλληνας νέος να μην αναγκαστεί να βγει από την Ελλάδα λόγω ανεργίας αλλά να βρει δουλειά στην χώρα του, ανέφερε κυβερνητική πηγή συμπυκνώνοντας το αποτέλεσμα της επίσκεψης.  

«Υπάρχουν και εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικού και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε. Ξέρω ότι οι Έλληνες πολίτες χαίρονται με τα θετικά που πετύχαμε, σε εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας δεν θα τους κάνω την χάρη να υποχωρήσω και δεν θα τους κάνει την χάρη αυτή ούτε ο ελληνικός λαός
 άλλωστε με τον κ. Τσίπρα δεν συμφωνούν και ορισμένες τουλάχιστον από τις συνιστώσες του», ανέφερε η ίδια ανώτατη πηγή απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις του για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων. 
Υπάρχουν δύο λόγοι που οι Κινέζοι θέλουν σταθερότητα στην Ελλάδα: ο πρώτος είναι ότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος κυβερνητικός εταίρος της Κίνας. Ο δεύτερος είναι ότι ένα σημαντικό μέρος των αποθεματικών τους το έχουν σε ευρώ. Ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της Ελλάδας θα έχει συνέπειες και στην ΕΕ. 

Η στόχευση της κυβέρνησης με το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν να μπει η Ελλάδα στα επενδυτικά πλάνα της Κίνας, επενδυτικά με την συμμετοχή τους στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις με την ανάπτυξη τουριστικών ρευμάτων προς την χώρα μας. 

Ενδεικτικά μόνο για τις δυνατότητες στον τουρισμό, κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι «στην συνάντηση με τον κ. Σαμαρά ο πρόεδρος της Κίνας του είπε ότι 400 εκατομμύρια Κινέζοι θα ταξιδεύσουν εκτός Κίνας σε επτά χρόνια. 

Ο πρωθυπουργός του απάντησε με χιούμορ ότι εφέτος θα έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, αυτό που θέλω είναι άλλοι τόσοι Κινέζοι, ένα μικρό κομμάτι από τους δικούς σας να έλθουν στην χώρα μας». 

Ειδικά για τον τομέα του τουρισμού η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη μία διαδικασία προβολής της Ελλάδας σε συνεργασία με κινεζικά κανάλια. Θα γυριστεί μέχρι και ταινία στην χώρα μας με Κινέζους σταρ που θα προβάλλει τις φυσικές ομορφιές της χώρας. Επιπλέον υπάρχει ενδιαφέρον για την παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα. 

.Π. Μοσκοβισί: «Η Ευρώπη βγαίνει από το δόγμα της λιτότητας και η Γερμανία θα το κατανοήσει»


Την πεποίθησή του ότι "η Ευρώπη βγαίνει από το δόγμα της λιτότητας και η Γερμανία θα το κατανοήσει" εκφράζει σε σημερινή συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Κοριέρε Ντέλα Σέρα", ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. 

Ο Γάλλος υπουργός τονίζει ότι "υπάρχει μια άκρως σημαντική σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στην Ιταλία και την Γαλλία, αλλά με την  πρωτοβουλία του, ο  πρόεδρος  Ολάντ δεν θέλει να εναντιωθεί στη Γερμανία". 

Ο κύριος στόχος, σύμφωνα με τον Μοσκοβισί, είναι "να επιτευχθεί μια συμφωνία ανάμεσα στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δημιουργείται  κάποιο διευθυντήριο".

.Δύο συλλήψεις για απειλητικό μήνυμα στο διαδίκτυο, σχετικά με επικείμενη σφαγή μαθητών σε Λύκειο


Δύο αδέλφια, ηλικίας 20 ετών, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές και δικαστικές πηγές του Στρασβούργου, ως ύποπτοι για τις απειλές που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, σχετικά με επικείμενο μακελειό με πυροβόλο όπλο σε λύκειο της ευρύτερης περιοχής.

Οι αρχές, που εντόπισαν το ίντερνετ καφέ στο Στρασβούργο, από το οποίο είχε αναρτηθεί το απειλητικό μήνυμα, κατόρθωσαν, μέσω της κάμερας παρακολούθησης που υπήρχε στον χώρο, να εξασφαλίσουν μία φωτογραφία ατόμου, φερόμενου ως ύποπτου, την οποία και έδωσαν από χθες βράδυ στη δημοσιότητα. 

Στη φωτογραφία διακρίνεται θαμπά ένας νεαρός άνδρας που φοράει στο κεφάλι του ένα σκούρο φούτερ με κουκούλα.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του απειλητικού μηνύματος στο διαδίκτυο, υπήρξε ταχύτατη κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής του κάτω Ρήνου και 59 λύκεια και κολέγια στην περιοχή, έχουν τεθεί υπό αστυνομική επιτήρηση.

.Κάλεσμα Φ. Κουβέλη για τη συσπείρωση των δυνάμεων του "δημοκρατικού σοσιαλισμού"


Στήριξη των προσπαθειών της κυβέρνησης για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και ανάγκη για καλύτερο συντονισμό και αλληλοκατανόηση, με παράλληλη ανάδειξη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ώστε να αντιμετωπισθούν οι αιτίες που προκάλεσαν την κρίση που διέρχεται η χώρα, εξέπεμψε με την εισήγηση του ο Φώτης Κουβέλης, στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ. 

Τάχθηκε υπέρ των αναγκαίων μεταρρύθμισεων με συνεχή διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, επανέλαβε την πρόταση για διάλογο κυβέρνησης και ΟΛΜΕ, μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, χαιρέτισε την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ασκώντας κριτική στον ΣΕΒ για τη στάση του και αναφέρθηκε στη προοπτική της συνεργασίας των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.