.Στεγαστικό επίδομα σε φοιτητές

Πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, ενέκρινε το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, «σήμερα, σε συνέχεια σχεδίου του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, και σχετικού αιτήματος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε ενίσχυση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού».

Η ενίσχυση αυτή αφορά στην καταβολή στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, και η ανάγκη προέκυψε από την ένταξη εφέτος μεγαλύτερου αριθμού δικαιούχων φοιτητών. 

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει δημιουργήσει, την κοινωνική ευαισθησία της» καθώς «ηλελογισμένη και χρηστή διαχείριση του αποθεματικού του Κρατικού Προϋπολογισμού δίνει βαθμούς ελευθερίας στη χρήση οικονομικών πόρων για τη στήριξη κοινωνικών πολιτικών».

.Η επιδημία του Έμπολα βγαίνει εκτός ελέγχου, προειδοποιεί ο Μπ. Ομπάμα

Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική βγαίνει εκτός ελέγχου, προειδοποίησε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα της Τζόρτζια. Οι σκηνές που περιέγραψαν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας οι οποίοι επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές στις χώρες της Δυτικής Αφρικής είναι «φρικιαστικές» και «αηδιαστικές, είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

«Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Στη Δυτική Αφρική ο Έμπολα σήμερα είναι επιδημία, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν. Βγαίνει εκτός ελέγχου, επιδεινώνεται» τόνισε. 

Η καταπολέμηση της επιδημίας θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, όμως η ιατρική κοινότητα ξέρει πώς να το φέρει εις πέρας, πρόσθεσε. «Εάν κάνουμε τα σωστά βήματα μπορούμε να σώσουμε ζωές, όμως πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Δεν επιτρέπεται να χρονοτριβούμε με αυτό το θέμα» υπογράμμισε ο Ομπάμα. 

.Εγκαινιάσθηκαν τα νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία του «Ευαγγελισμού»

Tο νέο κτίριο των χειρουργείων του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», αποκλειστική δωρεά της Εθνικής Τράπεζας, εγκαινίασε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης.

 Ο υπουργός Υγείας που εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ξεναγήθηκε στα δεκαπέντε νέα σύγχρονα χειρουργεία με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας όπως αντιβακτηριδιακοί τοίχοι corian, χειρουργικοί προβολείς Led και ειδικός κλιματισμός για ασηψία. 

Ανάμεσα τους υπάρχουν δύο ορθοπεδικά χειρουργεία με στήλες αναισθησιολόγου, λαπαροσκόπου και αρθροσκόπου, τελευταίας γενιάς και δύο καρδιοχειρουργικές αίθουσες, απ... περισσότερα »

.Παρέμβαση Βενιζέλου στη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Τη βούληση και την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Λιβύης, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη σημερινή παρέμβασή του, στην Υπουργική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική 

που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη και παράλληλα τόνισε την ανάγκη για συνεργασία όλων των περιφερειακών φορέων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μετά και την αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς τη Νότια Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στη σημασία της στήριξης από τη διεθνή κοινότητα προς τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης και την ανάγκη υιοθέτησης ενός Συντάγματος που θα εγγυάται το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα για τον λιβυκό λαό.

Επίσης, εξέφρασε την υποστήριξή του στον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών και στον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μπερναντίνο Λεον (Bernardino Leon) και κάλεσε τους παριστάμενους να εστιάσουν την προσοχή τους στην ανθρωπιστική κρίση που έχει ανακύψει μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις, καθώς και στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Λιβύης προς τη Νότια Ευρώπη.

Όπως σημείωσε είναι αναγκαία η διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης πολιτικής για την αντιμετώπιση της κατάστασης και παρατήρησε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση των δυνάμεων και των μέσων. 

Απάντηση στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα

Σκληρή γλώσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό χθες το βράδυ, στις αιτιάσεις περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Κάποιος σήμερα που μιλάει για εκλογές ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς. 

Ο πρωθυπουργός αφού χαρακτήρισε ανεδαφικές τις εξαγγελίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στους συνομιλητές του, ότι αν δοθεί στον κ. Τσίπρα η ευκαιρία να κυβερνήσει -που δε θα του δοθεί όπως χαρακτηριστικά είπε- τότε στις ελληνικές τράπεζες δε θα μείνει ούτε ένα ευρώ. Επίσης, ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.