.Ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά ξεκίνησε απόψε Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στο Μουσείο Γουναρόπουλου από «τη φρουτοπία με το κουφέτο από Κουφέιτ για να φτάσει στα απόκρυφα μυστικά του νησιού των πυροτεχνημάτων» για τους μικρούς θαυμαστές και όχι μόνον του μοναδικού αυτού «παραμυθά» που με τα βιβλία του μεγάλωσε δυο γενιές και οδεύει προς την τρίτη. 

Σε μια πλημμυρισμένη αίθουσα από τους μικρούς του φίλους η υπεύθυνη του Μουσείου κ. Γιακουμή ευχαρίστησε για την παρουσία του τον κ. Τριβιζά για την ανταπόκρισή του να πραγματοποιηθεί σε αυτό το αφιέρωμα με τα... περισσότερα »

.O ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Τι μπορεί να συμβεί όταν τα παλιά παιχνίδια ζωντανεύουν και κάνουν  τη δική τους επανάσταση και το φεγγάρι εγκαταλείπει τον ουρανό, ψάχνοντας μια ζεστή, μικρή αγκαλιά; Τις απαντήσεις θα τις βρείτε στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη»(Αλ. Παναγούλη 17, Ζωγράφου),  πρωϊνά του  Σαββάτου, στις 11:00.
Εκεί,  τα παραμύθια ζωντανεύουν και οι συγγραφείς συναντούν τους μικρούς αναγνώστες τους, με τη βοήθεια δυο ηθοποιών, ενός φλάουτου και πολλών …διαδραστικών παιχνιδιών.
Οι  ηθοποιοί Εύα Καμινάρη και Κοραλία Τσόγκα θα αφηγηθούν, θα δραματοποιήσουν, θα αυτοσχεδιάσουν, ενώ, ο μουσικός Νικόλας Φραγκοπανάγος, με το φλάουτό του θα δημιουργήσει μουσικές ατμόσφαιρες και όλοι μαζί θα συμπαρασύρουν τα παιδιά να τραγουδήσουν αγαπημένα, γνωστά και άγνωστα τραγούδια.
Σάββατο 23 Νοεμβρίου: «Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών,  του Χρήστου Μπουλώτη», εκδόσεις Καλέντης.
(για παιδιά δημοτικού)

 Σάββατο 30 ΝοεμβρίουΜια ζεστή μικρή αγκαλιά της Μάνιας Καπλάνογλου»,εκδόσεις Πατάκη.
(για παιδιά 4 έως 8 ετών)


Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, κάντε εγκαίρως την κράτησή σας, στα τηλέφωνα 210:7713802/7788916 (ώρες γραφείου).

.«Αντίθετοι να μετατραπούν οι δημοτικές εκλογές σε δημοψήφισμα»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας το βράδυ σε ημερίδα του κόμματος του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου έτους σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

«Πρέπει να αποτελέσουν πεδίο προτάσεων και πολιτικής για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών. Πρέπει να αναδείξουν δημάρχους και δημοτικά συμβούλια στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και αξιοσύνης προσώπων. Η επιδίωξη να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ της μιας ή της άλλης πολιτικής δύναμης υπηρετεί μια στενά κομματική λογική και μας βρίσκει αντίθετους», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Κουβέλης καθόρισε το πλαίσιο των συνεργασιών που επιδιώκει η ΔΗΜΑΡ και τον χαρακτήρα των επικείμενων εκλογών για την αυτοδιοίκηση λέγοντας ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές «υποστηρίζουμε τη συγκρότηση, σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση στη βάση αυτοδιοικητικών προοδευτικών προγραμμάτων».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η θέση της ΔΗΜΑΡ για τις περιφερειακές εκλογές όπου ο πρόεδρος του κόμματος αναγνώρισε ότι έχουν περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα καθώς οι μείζονες αλλαγές στο κράτος, στο αναπτυξιακό μοντέλο και στην κοινωνική πολιτική αφορούν άμεσα αυτό το επίπεδο της αυτοδιοίκησης και περιέγραψε την πολιτική κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η ΔΗΜΑΡ. 

«Θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, που θα αποτυπώνει μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση. Μια συμπαράταξη που θα αποτελεί έκφραση στο περιφερειακό επίπεδο της αντίληψης ότι είναι δυνατές προοδευτικές λύσεις ακόμη και σε περίοδο κρίσης και περιορισμών», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Στην ημερίδα παρεμβάσεις έγιναν από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη και τον υπεύθυνο αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ, βουλευτή Δημήτρη Αναγνωστάκη, καθώς και από πανεπιστημιακούς και στελέχη της αυτοδιοίκησης.

.«Τραγέλαφος το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αυγή"»

«Τραγέλαφο» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αυγή» στο οποίο αναφέρεται πως «ο Γεωργιάδης προωθεί πολιτική τιμών υπέρ των πολυεθνικών».

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας είπε ότι, με την τροπολογία που θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία την προσεχή Τετάρτη στην Ολομέλεια, θα υπάρξει μείωση των τιμών των φαρμάκων από τα οποία περισσότερα από τα μισά είναι φάρμακα πολυεθνικών εταιρειών. «Καταλαβαίνετε λοιπόν τον λόγο για τον οποίο οι πολυεθνικές με υβρίζουν προσωπικά. 

Συνεπώς είναι τραγέλαφος αυτό το οποίο αναφέρεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας» είπε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει «πως υπάρχει κανείς μέσα στη Βουλή, που να εκπροσωπεί συμφέροντα».

«Φαντάζομαι ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν να κάνουν με τις διαφημίσεις πολυεθνικών που μεταδίδονται στον σταθμό "στο Κόκκινο" και ότι αυτές οι διαφημίσεις είναι εντελώς συμπτωματικές» ανέφερε, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων είπε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να κρύβονται συμφέροντα πολυεθνικών». 
Ο βουλευτής ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει και Δελτίο Τύπου των εταιρειών που εκπροσωπούν πολυεθνικές, το οποίο καταδικάζει την πολιτική του υπουργείου Υγείας.

Οι αναφορές στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Κωνσταντινόπουλου για την τύχη του Κέντρου Υγείας Τροπαίων. Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, το Κέντρο Υγείας δεν θα κλείσει. 

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κλείσει κανένα Κέντρο Υγείας σε κανένα μέρος της Επικράτειας, διότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί μια δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία θα είναι καθολικού χαρακτήρα και θα διασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση. 

Στόχος είναι να εμπιστευθούν οι πολίτες την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ώστε να υπάρξει ανάσχεση της ροής των πολιτών στη δευτεροβάθμια φροντίδα, τα νοσοκομεία, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

.Και στα σούπερ μάρκετ τα «συμπληρώματα διατροφής»

Απελευθερώνεται η διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία εκτός από τα φαρμακεία, θα πωλούνται πλέον και στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών. Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) επισημαίνει ότι «δεν έχουν προσδιοριστεί από το υπουργείο Υγείας δεσμευτικές δικλίδες ασφαλείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας» και εκφράζει φόβους ότι «θα επιδιωχθεί η διακίνηση προϊόντων με σύνθεση που θα έχουν επιβλαβείς επιδράσεις στην υγεία των πολιτών».

.Παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών στη Λάρισα

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ στη Λάρισα πραγματοποίησαν Θεσσαλοί αγρότες, όπου κατέθεσαν και σχετικά υπομνήματα.

«Αιχμή του δόρατος του νέου κύκλου αγώνων» τους, όπως επεσήμαναν στελέχη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, είναι τα «κόκκινα δάνεια» της πρώην ΑΤΕ και ο φόρος στα αγροτεμάχια, καθώς, υπάρχει κίνδυνος, όπως υποστηρίζουν, να βγούνε σε πλειστηριασμό πολλά ακίνητα και χωράφια. 

Αναφερόμενοι σε διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον τους για τις περσινές κινητοποιήσεις, τονίζουν πως «δεν πρόκειται να τους πτοήσουν».

Στο πλαίσιο του νέου κύκλου κινητοποιήσεων έχει προγραμματιστεί, εξάλλου, πανθεσσαλική συγκέντρωση στις 10 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, ενώ το μέλλον των κινητοποιήσεων θα κριθεί από τις απαντήσεις που θα λάβουν από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους.

.Στην τιμή των 25.960 ευρώ πουλήθηκε η πρώτη έκδοση των Απάντων του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη

Στην τιμή των 25.960 ευρώ πουλήθηκε στη δημοπρασία βιβλίων του οίκου «Π. Βέργος» η πρώτη έκδοση των απάντων του πατέρα της ιατρικής, Ιπποκράτη.
Πρόκειται για την έκδοση που βγήκε το 1526 από το διάσημο βενετσιάνικο τυπογραφείο του 'Αλδου.

Το αντίτυπο της δημοπρασίας είχε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι ήταν δεμένο στη Γαλλία στις αρχές του 20ού αιώνα με δέρμα φιδιού, βιβλιοδεσία που παραπέμπει στον όφι του Ασκληπιού, σύμβολο της ιατρικής επιστήμης.

.Βολικές «προσαρμογές»

Μετά από 50 χρόνια σ' αυτήν τη δουλειά έχω μάθει να καταλαβαίνω -και εν πολλοίς και να κατανοώ- τα διάφορα «πρέπει» των πολιτικών. Οπως είναι η υποχρέωση που αισθάνονται να συμπορεύονται με τις τάσεις της εποχής και να προσαρμόζουν ανάλογα τις πολιτικές τους. Δεν είναι κάτι που μου πολυαρέσει, αλλά τα έχει αυτά η πολιτική. Φτάνει, βέβαια, να μην υπερβαίνουν τα όρια οι προσαρμογές αυτές και να μη διαστρεβλώνουν γεγονότα και καταστάσεις.
Οπως, για παράδειγμα, συνέβη χθες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εχει κάθε δικαίωμα να κρατάει ανοιχτή την πόρτα της συνεργασίας προς όποια κατεύθυνση θέλει, κανένας δεν μπορεί να του επιβάλει πώς θα κινηθεί, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας. Η προτροπή σε βουλευτές ν' ανατρέψουν την κυβέρνηση που στηρίζουν είναι απολύτως θεμιτή. 

Αλλά το πράγμα αλλάζει όταν η προτροπή συνοδεύεται από αντάλλαγμα και ειδικότερα από έμμεση προσφορά βουλευτικής έδρας. Είναι ο ορισμός της προτροπής σε αποστασία.

Και πάμε τώρα και στον Σαμαρά. Για πολλά μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς. Οπως για τη λαϊκίστικη αντιμνημονιακή πολιτική του, για εκείνα τα τραγελαφικά «Ζάππεια» (ανάλογα των προγραμματικών ασυναρτησιών του ΣΥΡΙΖΑ), για την εμμονή του για την πρωθυπουργία, που αν δεν υπήρχε και, αντίθετα, είχε προσχωρήσει νωρίτερα στην προσπάθεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης, σήμερα πολλά θα ήταν διαφορετικά και προς το καλύτερο.

Αλλά εκείνο για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορηθεί είναι για αποστασία το 1993. Οταν αποχώρησε από τη ΝΔ τον Οκτώβριο του 1992 παραιτήθηκε και από βουλευτής. 

Την ΠΟΛΑΝ την ίδρυσε τον Ιούνιο του 1993 εν όψει των εκλογών που κανονικά θα διεξάγονταν τον Απρίλιο του 1994. Είναι γεγονός ότι η αποχώρηση από τη ΝΔ και η προσχώρηση στην ΠΟΛΑΝ του Συμπιλίδη άφησε την κυβέρνηση με 150 βουλευτές, αλλά δεν την ανέτρεψε.

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έγινε επειδή ο Μητσοτάκης θέλησε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία. Να εμφανιστεί ως αδικημένος. Οτι είχε ανατραπεί από σκοτεινά κυκλώματα. 

Γιατί ήξερε ότι οι εκλογές ήταν χαμένες. Τον Απρίλιο του '94 θα τις έχανε με μεγαλύτερη διαφορά από εκείνη που τις έχασε τον Οκτώβριο του '93. Καλό είναι όσοι καταπιάνονται με ιστορικά γεγονότα να μην τα τσαλακώνουν.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο για τα αστικά λύματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει εκ νέου την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ανεπαρκή επεξεργασία των αστικών λυμάτων, ζητώντας από το Δικαστήριο να επιβάλει πρόστιμα με ένα κατ' αποκοπή ποσό ύψους 11.514.081 ευρώ και ημερήσια χρηματική ποινή 47. 462 ευρώ, έως ότου τηρηθούν οι υποχρεώσεις.

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ήδη τον Οκτώβριο του 2007 ότι η Ελλάδα δεν τηρούσε την υποχρέωσή της όσον αφορά την ορθή επεξεργασία και διάθεση των αστικών λυμάτων, καθώς 23 οικισμοί σε ολόκληρη τη χώρα δεν διέθεταν τα αναγκαία συστήματα συλλογής και επεξεργασίας τους. 

Έξι χρόνια μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, έξι οικισμοί δεν έχουν ακόμη συμμορφωθεί με τα πρότυπα της ΕΕ.

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη- τρόικας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για την τρέχουσα περίοδο αξιολόγησης, καθώς έχουν υλοποιηθεί το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας, η αξιολόγηση δομών και τα σχέδια στελέχωσης για 400.000 υπαλλήλους και έχουν απολυθεί 2.000 υπάλληλοι, με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στο υπουργείο προσμετρούν και τους 500 υπαλλήλους που αποχώρησαν λόγω προβλημάτων υγείας και 230 υπαλλήλους που απολύθηκαν εξαιτίας πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων  τέθηκαν τα ζητήματα που είχε θέσει στην προηγούμενη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης, όπως είναι η παράταση για το επόμενο κύμα της διαθεσιμότητας, η προσμέτρηση στις απολύσεις των όποιων απολύσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες και των συμβασιούχων, που εργάζονται με προσωρινές διαταγές.

.Περισσότεροι από 4.000 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 4.011 νεκρούς με 1.602 ανθρώπους να εξακολουθούν να αγνοούνται. Σύμφωνα με την υπηρεσία, περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν

.«Ο τουρισμός θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την ύφεση»

Τα έσοδα της Ελλάδας από τον τουρισμό αναμένεται να αυξηθούν κατά 13% φθάνοντας στο ποσό-ρεκόρ των 13 δισ. ευρώ το 2014, υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ, μιλώντας στο Reuters, ενισχύοντας τις πιθανότητες της Ελλάδας να βγει από τη βαθιά ύφεση το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με το Reuters, ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, αφού του αναλογεί το 17% των 185 δισ. ευρώ του ελληνικού ΑΕΠ. Δίνει δουλειά σε έναν στους πέντε Έλληνες, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, η αύξηση κατά 10% των προκρατήσεων από τη Βρετανία και τη Γερμανία αναμένεται να αυξήσει και τις αφίξεις. Παράλληλα, αναμένεται άνοδος του αριθμού των αφίξεων από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και τη Ρωσία.

«Η αρχική μας εκτίμηση είναι ότι το 2014 θα έχουμε πάνω από 18 εκατομμύρια αφίξεις, που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ όλων των εποχών, ενώ τα έσοδα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 13 δισ. ευρώ σημειώνοντας επίσης ρεκόρ», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ.

Ωστόσο, υπογραμμίζει, πως για να συμβούν όλα αυτά «η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει αυτή την εικόνα της σταθερότητας και να δείξει ότι είναι αποφασισμένη και να επικεντρωθεί στους βασικούς της στόχους. Αυτό είναι το κλειδί».

.Tατσόπουλος: Κάποιοι προσπαθούν να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σταλινικό κόμμα -Ο Μουλόπουλος ξεπλένεται μετά από δεκαετίες στον ΔΟΛ

Δριμεία επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΔΣ της εφημερίδας Αυγή και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλου εξαπέλυσε ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος συνεχίζοντας έτσι την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους.

Ο κ. Τατσόπουλος, είπε σύμφωνα με πληροφορίες ότι αυτό που κάποιοι προπαθούν να επιβάλλουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια Ζαχαριαδική τακτική, δηλαδή, να στοχοποιούν και να χαρακτηρίζουν αργυρώνητους όποιους δεν είναι στην ομάδα τους.

Ζήτησε μάλιστα εξηγήσεις για τον κ. Μουλόπουλο αναρωτώμενος πως είναι δυνατόν να ξεπλένεται με την συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν επι δεκαετίες, υπήρξε διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ ο οποίος μάλιστα συμμετείχε ως πολιτικός συντάκτης και αρχισυντάκτης σε όλες τις βραδινές συσκέψεις της εφημερίδας.

Ο κ. Τατσόπουλος είπε επίσης ότι αυτά που λέω εγώ και κάποιοι τα χαρακτηρίζουν αιρετικά τα πιστεύουν και άλλοι μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Είπε επίσης, ότι δεν είναι ούτε γελωτοποιός, ούτε βιζιτού.

"Δεν είμαι γελωτοποιός, ούτε βιζιτού, για κάποιους έγινα ξαφνικά ο εντεταλμένος της ΧΑ", τόνισε και πρόσθεσε "δεν αξίζει η Αριστερά να έχει τέτοια μικροψυχία. Έχουμε πόλεμο με τους αντιπάλους μας και δεν χρειάζεται να σπιλώνουμε οποιονδήποτε".

.Να συμπεριληφθούν και τα ομόφυλα ζευγάρια στο Σύμφωνο Συμβίωσης, ζητά η ΔΗΜΑΡ

Τροπολογία στο Σύμφωνο Συμβίωσης κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ, η οποία ζητά να τροποποιηθεί ώστε να συμπεριλάβει και τα ομόφυλα ζευγάρια, κάνοντας λόγο για εξαιρέσεις στην ισχύουσα νομοθεσία οι οποίες δημιουργούν «πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Στην τροπολογία που κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ, ζητά την τροποποίηση του άρθρου 1 του Ν. 3719/2008 για το Σύμφωνο Συμβίωσης η οποία θα περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια και θα διαμορφωθεί με τον ακόλουθο τρόπο: «Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων με την οποία οργανώνουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης), καταρτίζεται αυτοπροσώπως με ειδικό συμβολαιογραφικό έγγραφο. 

Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του ειδικού συμβολαιογραφικού εγγράφου στον ληξίαρχο του τόπου ορισθείσας κατοικίας τους, το οποίο και καταχωρείται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου».


.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.