.Αλ. Τσίπρας: Στηρίζουμε τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής της Κύπρου, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στις τουρκικές προκλήσεις, τονίζοντας ότι «στηρίζουμε τη διαδικασία για μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

 Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, «από την επίλυση του Κυπριακού συναρτάται ασφάλεια και η διεθνής θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας. 

Στηρίζουμε τη διαδικασία για μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας». Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων, «από το οποίο υποφέρουν Ελληνοκύπριοι, Έλληνες και Τουρκοκύπριοι πολίτες», ενώ κάλεσε τους Τουρκ...περισσότερα »

.Το πουκάμισο για παμπ, το παλτό του εμπόρου ναρκωτικών, η στάση του πορτιέρη

Οταν ο Γιάννης Βαρουφάκης έφτασε στην Ντάουνινγκ Στριτ, για τη συνάντηση με τον Τζορτζ Οσμπορν, η μεταξύ τους διαφορά ήταν τέτοια, που δύσκολα θα περνούσε απαρατήρητη. Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών με κοστούμι, ο Ελληνας με ένα δερμάτινο πανωφόρι, το πουκάμισο έξω από το παντελόνι και τα χέρια στις τσέπες.

 Ο Guardian δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να αναλύσει ενδυματολογικά αυτή τη σκηνή. Με αυτό το look ο Βαρουφάκης πήγε την Ντάουνινγκ Στριτ στην εποχή που ο Σον Ράιντερ τραγουδούσε με τους Black Grape «It’s Great When You’re Straight ... Yeah», το 1995, σύμφωνα με τη βρετανική εφ... περισσότερα »

.Ο Τσίπρας το ξανασκέφτεται για Πρόεδρο Αβραμόπουλο -Το σενάριο του Κώστα Γαβρά

Δεύτερες σκέψεις επικρατούν στο Μέγαρο Μαξίμου και στο επιτελείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το πρόσωπο που πρέπει να προταθεί για Πρόεδρος Δημοκρατίας. Και παρότι ο κ. Τσίπρας έχει την βούληση να προτείνει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ως λύση εθνικής ενότητας, το επιτελείο του διαφωνεί. 

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έμειναν ξάγρυπνοι προχθές, ως τις 2 τα ξημερώματα με τα φώτα ανοιχτά στο Μέγαρο Μαξίμου και συζητούσαν για το ποιός πρέπει να προταθεί για Πρόεδρος Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πρωθυπουργός θέλει για Πρόεδρο τον Δημήτρη Αβ... περισσότερα »

.Το πνεύμα του Ζαν Μονέ για ενότητα ζήτησε να υπερισχύσει τις ώρες αυτές ο Γ. Βαρουφάκης

Τη φιλοσοφία του Ζαν Μονέ, ενός από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της ΕΕ, επικαλέστηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν. 

«Όπως ο Ζαν Μονέ» είπε, «απέναντι στις δυσκολίες βρήκε τον τρόπο να φωνάξει για μια ενότητα προς όφελος όλων, το ίδιο πνεύμα θα πρέπει να διακατέχει και εμάς σήμερα». 

Πρόσθεσε παραστατικά ότι «στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν θα πρέπει να κάθονται οι μεν έναντι των δε, αλλά όλοι μαζί στην ίδια πλευρά ενωμένοι, έναντι στο πρόβλημα». Ο ίδιος εξήγησε στη συνέχεια ότι τις αμέσω...περισσότερα »

.«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες της Ε.Ε. για την Ελλάδα»... Μαντόρο: Η Ισπανία τους έχει σεβαστεί

Ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Κριστόμπαλ Μοντόρο εμφανίσθηκε σήμερα κατηγορηματικά αντίθετος στην ιδέα «να αλλάξουν οι κανόνες» της ΕΕ για να υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματα της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως η Ισπανία τους έχει σεβασθεί. 

«Το να μπει κανείς στην Ευρώπη είναι κάτι εθελοντικό και ανήκουμε στη λέσχη αυτή με την προϋπόθεση ότι σεβόμαστε τους κανόνες της λέσχης επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον όλων μας», δήλωσε ο υπουργός της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι στη διάρκεια συνέντευξής του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TVE. «Την Ευρώπη δεν την έφτιαξε η Ευρωπαϊ... περισσότερα »

.Σόιμπλε: Δε δέχομαι μονομερείς ενέργειες... Δηλώνει έτοιμος να δει τον Γιάννη Βαρουφάκη

Σκληραίνει τη στάση του το Βερολίνο την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση... γοητείας στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε κάθετος ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμιά μονομερή αλλαγή στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ενώ δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

«Θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει να προχωρά προς επιτυχημένη πορεία αλλά εμείς δεν θα δεχθούμε μονομερείς ενέργειες», είπε στο Reuters.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.