.Σε ανοικτή γραμμή Σαμαράς-Κουβέλης


Σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με το Φώτη Κουβέλη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χωρίς πάντως να έχει διευκρινίσει καμία πλευρά ποιο είναι το ακριβές αντικείμενο των συνομιλιών και αν έχει τεθεί ή αναζητείται ακόμα ένα modus vivendi προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Δημοκρατικής Αριστεράς να μη συμπεριληφθούν τα εργασιακά στο πακέτο των μέτρων.

Και οι δύο πλευρές εμφανίζονται να επιμένουν ακόμα στις θέσεις τους: Ο Φώτης Κουβέλης να αρνείται την ψήφιση των εργασιακών και το Μαξίμου να δηλώνει ότι αυτά θα κατατεθούν στη Βουλή και εκεί ο καθένας με την ψήφο θα αναλάβει τις ευθύνες του. 

.«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ακόμα πολλά»


«Η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να κάνει η χώρα», φέρεται να δήλωσε ο ΓερμανόςΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF που προδημοσιεύτηκε σήμερα. 

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν την τρόικα να προετοιμάζεται για την χορήγηση πίστωσης χρόνου στην Ελλάδα για την εφαρμογή του δημοσιονομικού της προγράμματος, οι αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της, παραμένουν.
«Αυτές οι αμφιβολίες πρέπει να ξεκαθαριστούν στο μέλλον», φέρεται να τόνισε ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει δριμεία κριτική στους Έλληνες πολιτικούς που ρίχνουν την ευθύνη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στους ξένους εταίρους.
«Αν οι Έλληνες πολιτικοί πείθουν τον λαό ότι η ευθύνη για τα προβλήματα της Ελλάδας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, την Ευρώπη ή την Γερμανία, είναι ανεύθυνοι δημαγωγοί. Η ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα βαραίνει μόνο την ίδια την Ελλάδα και τους πολιτικούς της», φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

.Μεγάλες διαδηλώσεις στη Μαδρίτη


Υπό τους ήχους εκκωφαντικών σφυριγμάτων, εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Μαδρίτης, καταγγέλλοντας την «απάτη» των νέων δημοσιονομικών περικοπών, που πλήττουν κατά κύριο λόγο τη μεσαία τάξη.

 Αφότου ανακοινώθηκαν τα νέα οικονομικά μέτρα τον Ιούλιο, που κατά κύριο λόγο περιλαμβάνουν αιματηρές περικοπές στον δημόσιο τομέα, οι διαδηλώσεις στην Ισπανία έχουν πολλαπλασιασθεί και οι δημόσιοι υπάλληλοι έκτοτε κατεβαίνουν στους δρόμους σχεδόν κάθε Παρασκευή την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος.

«Τούτη η κρίση είναι μία απάτη και θα πρέπει να καταγγείλουμε το ψεύδος αυτό. Αυτή η κρίση είναι κρίση των τραπεζών», τόνισε ο οδηγός λεωφορείου Πέδρο Φλόρες, ο οποίος κρατούσε μία επιγραφή που τόνιζε: «καταστρέφοντας τους δημοσίους υπαλλήλους, είναι οι πλούσιοι ιδιώτες που κερδίζουν».

«Οι τράπεζες πλούτισαν στα καλά χρόνια και σήμερα εμείς θα πρέπει να πληρώσουμε για τα χρέη τους, την ώρα που ο κόσμος είναι άνεργος», τόνισε ο ίδιος, καταγγέλλοντας τον άδικο προϋπολογισμό που «αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες.

«Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι αυτοκτονούν επειδή τους παίρνουν τα σπίτια και χάνουν τα πάντα», πρόσθεσε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας τη χθεσινή αυτοκτονία ενός 53χρονου στη Γρανάδα, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στην αυλή της κατοικίας του πριν την άφιξη των κλητήρων που επρόκειτο να του κάνουν έξωση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.