.Δωρεάν διανομή ροδάκινων και νεκταρινιών από το Δήμο Ζωγράφου

Είκοσι τόνοι ροδάκινα και νενταρίνια θα διατεθούν δωρεάν από το Δήμο Ζωγράφου σε ευπαθείς ομάδες μέσω συγκεκριμένων κοινωνικών δομών το *Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου από τις* *8 έως τις 12 το πρωί* *στο χώρο του Badminton στο Γουδή.
Στην διανομή καλούνται να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους όσοι πολίτες επιθυμούν να βοηθήσουν. 

Η νέα διοίκηση του Δήμου σε συνεργασία με την Οργάνωση Παραγωγών ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ αξιοποιεί με τον τρόπο αυτό, το σχετικό πρόγραμμα «Δωρεάν διανομή ροδάκινων και νεκταρινιών σε οργανωμένες κατηγορίες δικαιούχων» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που χρημ... περισσότερα »

.Αντ. Σαμαράς: Ανέκδοτο οι δηλώσεις περί διάλυσης του ΝΑΤΟ

 Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις στελεχών του όσον αφορά την "διάλυση του ΝΑΤΟ" εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το Νιούπορτ της Ουαλίας μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

"Την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ εκλιπαρούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και δεν γίνονται δεκτές, και ακόμη και η Τουρκία εμποδίζει την είσοδο της Κύπρου, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να φύγουμε" δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε δηκτικά: "Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί είναι ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ. Μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους".

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης κ. Βαγγέλης Βενιζέλος λέγοντας: "Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα. Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη, εθνικά επιζήμια και υπονομευτική γιατί πλήττει όλο το φάσμα των εθνικών συμφερόντων από το Αιγαίο μέχρι το Κυπριακό".

.Κ. Τασούλας: Μνημείο πρωτοφανών διαστάσεων η Αμφίπολη

 Με τη φράση «θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο, όχι τα σενάρια», ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας συνέστησε υπομονή σε ό,τι αφορά την πορεία του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Αμφίπολη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο των σημερινών εγκαινίων της έκθεσης "Μακεδονικοί Θησαυροί" στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

«Η Αμφίπολη μέχρι στιγμής είναι αυτό που βλέπουμε. Κι αυτό που βλέπουμε, αυτό που καμαρώνει ο ελληνικός λαός είναι ένα ταφικό μνημείο, σημαντικών, πρωτοφανών διαστάσεων και σημαντικής καλλιτεχνικής φροντίδας. Από εκεί και πέρα, θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο, όχι τα σενάρια. Έτσι γίνεται πάντα στην αρχαιολογία. Δεν θα αποτελέσει η Αμφίπολη εξαίρεση» τόνισε ο υπουργός.

Υπογράμμισε, δε, ότι «η αρχαιολογική επιστήμη είναι μια επιστήμη, η οποία κατά κανέναν τρόπο δεν συναρτάται με την αδημονία» αλλά «με την υπομονή, με τη δεοντολογία και συναρτάται και με τη χαρά που μας δίνει, με τα ευρήματα που διαχρονικά έχει» και πρόσθεσε πως οι επόμενες ανακοινώσεις για την πορεία του ανασκαφικού έργου θα γίνουν, κατά πάσα πιθανότητα, την προσεχή Κυριακή.

.Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό, στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Ερντογάν

Τις πάγιες θέσεις της χώρας πρόβαλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Νιούπορτ.

Στη συνάντηση που διήρκεσε 50 λέπτά και έγινε σε καλό κλίμα μετείχε από ελληνικής πλευράς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, ενώ ο κ. Ερντογάν συνοδευόταν από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου και τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σινιρλίογλου. 

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε στον κ. Ερντογάν ότι δεν πρέπει με τις πράξεις και τις δηλώσεις μας να δημιουργούμε περιβάλλον που δηλητηριάζει τις σχέσεις μας. Έκανε ειδική αναφορά στις παραβάσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και κάλεσε τον κ. Ερντογάν να ασκήσει πλήρως την επιρροή του για την αποφυγή εξάρσεων στην περιοχή. 

Ο Τ. Ερντογάν ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου εκφράζοντας την ανησυχία του για προβλήματα που ενδεχομένως θα δημιουργήσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Η ελληνική πλευρά απάντησε ότι πρόκειται για πράξη εναρμόνισης με το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και αποτελεί ιστορικού χαρακτήρα παρέμβαση που αφορά τον σεβασμό της μνήμης των θυμάτων και όχι τις σχέσεις της Ελλάδας με τη σύγχρονη Τουρκία.

.Το ευρώ συνεχίζει την πτωτική του πορεία

 Το ευρώ συνεχίζει την πτωτική του πορεία μετά τον αιφνιδιασμό των αγορών από τις χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να μειώσει τα επιτόκια της και να αρχίσει αγορές στοιχείων ενεργητικού 1 τρισεκ. ευρώ. 

Η επιθετική στάση της ΕΚΤ οδήγησε σε αρνητικό έδαφος τις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Αυστρία, δίνοντας στους επενδυτές ισχυρό κίνητρο να πουλήσουν το ευρώ και να αγοράσουν στοιχεία ενεργητικού άλλων χωρών με υψηλότερες αποδόσεις. Το ευρώ κινείται στο επίπεδο των 1,2934 δολαρίων, αφού είχε υποχωρήσει στο χαμηλό 14 μηνών 1,2920 τη νύχτα.

.Άλλος ένας αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη, την Κυριακή

 Ένας αστεροειδής, μεγάλος σαν σπίτι, ο οποίος εντοπίστηκε μόλις πριν από λίγες μέρες, πρόκειται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη, την Κυριακή, χαμηλότερα και από τις τροχιές μερικών δορυφόρων, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης στον πλανήτη μας, σύμφωνα με τη NASA. 

Ο διαστημικός βράχος 2014 RC, που έχει διάμετρο 20 μέτρα, θα φθάσει στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη, κάπου πάνω από τη Νέα Ζηλανδία, στις 9.18 μ.μ. ώρα Ελλάδος το βράδυ της Κυριακής. 

Θα βρίσκεται σε ύψος λίγο χαμηλότερο από τα 36.000 χιλιόμετρα των τροχιών ορισμένων τηλεπικοινωνιακών και μετεωρολογικών δορυφόρων. Το κοντινότερο πλησιάσμά του θα τον φέρει, σύμφωνα με τη NASA, σε απόσταση περίπου 34.000 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, δηλαδή γύρω στο ένα δέκατο της απόστασης Γης-Σελήνης. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.