.Αντιπροεδρικά δόγματα

Ε​​αν εισηγητής μιας ιδιότυπης πολιτικής γεωγραφίας, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι «σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου πεις πως είσαι κομμουνιστής, σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».
Από πού άντλησε την πληροφορία του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δεν το γνωστοποίησε. Μια αυθεντία, άλλωστε, δεν οφείλει να τεκμηριώνει τα λεγόμενά της· τον λόγο της τον εκτιμά σαν ισότιμο της αληθείας, ακόμα κι όταν διαβεβαιώνει ότι στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανένας, η δε εξέγερση δεν ήταν παρά κατασκεύασμα των Αμερικανών.

Υπάρχουν σίγουρα κάποιες χώρες στην Ευρώπη που οι κυβερνήσεις τους απαγορεύουν τη λειτουργία κομμουνιστικών κομμάτων. Πρόσχημά τους το καταπιεστικό και αντιδημοκρατικό παρελθόν τους επί «υπαρκτού». Απαντούν δηλαδή αντιδημοκρατικά στην αντιδημοκρατία. 
Μολαταύτα, το «σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου» ισχύει αποκλειστικά στην επικράτεια της φαντασίας ενός πολιτικού που, όσο ευφάνταστος κι αν είναι, δεν θα μπορούσε να υποθέσει ότι κάποτε θα γίνει ο κατεξοχήν τηλεοπτικός εκπρόσωπος ενός κόμματος που το αναθεμάτιζε για πολύ καιρό.
Αν ο κ. Γεωργιάδης ονειρεύεται έναν παράδεισο με τους αριστερούς κάθε απόχρωσης στη συνήθη κάποτε και στην Ελλάδα διαμονή τους, τα ξερονήσια, μόνο ο εξομολόγος του το ξέρει. Το βέβαιο είναι ότι με τις δηλώσεις του δεν προσέφερε ιδιαίτερα καλές υπηρεσίες στον πρόεδρό του. 
Και μάλιστα τη στιγμή ακριβώς που ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επανερχόταν στο μοτίβο «δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς». Ενα μοτίβο που χρησιμοποιείται επίσης σαν ισότιμο της αληθείας, παρότι η κοινωνική και η πολιτική πραγματικότητα δεν το επικυρώνουν.
O κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί παρά να γνώριζε ποιον διάλεγε ως αντιπρόεδρό του, ποιες ιδέες πριμοδοτούσε με μια επιλογή σφόδρα αντίθετη στο σενάριο περί Κεντροδεξιάς. 
Μάλλον δεν αιφνιδιάστηκε λοιπόν από τον πολιτικό πρωτογονισμό των δηλώσεων του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε εκ των υστέρων να κολακεύσει το ΚΚΕ. Κι έφερε έτσι το κόμμα αυτό αντιμέτωπο και πάλι με το γνωστό στον χώρο του δόγμα, «αν σε επαινεί ο ιδεολογικός σου αντίπαλος, ψάξε να βρεις τι λάθος έκανες».

Θα ήταν πολιτικά άστοχο να υποτεθεί ότι τις απόψεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. δεν τις ασπάζονται άλλοι στον κομματικό του περίγυρο.
 Κατά βάθος ο τηλελαλίστατος πολιτικός κάλυψε με τα λεγόμενά του όλους εκείνους (στελέχη, μέλη, μιντιακούς υποστηρικτές) που επιμένουν να θεωρούν απρεπές, ανήθικο, αδιανόητο, ή σκέτα ανόητο, το γεγονός ότι οι πολίτες, με ελεύθερη βούληση και δύο φορές, επέλεξαν να αναθέσουν –υπό όρους, όπως πάντα– την κυβέρνηση σε κόμμα της Αριστεράς. 
Οχι της κομμουνιστικής βέβαια. Εκτός και πάρουμε τοις μετρητοίς τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου («εγώ είμαι κομμουνιστής») ή του Γερμανού αντικαγκελάριου κ. Γκάμπριελ, προ καιρού, πως η ελληνική κυβέρνηση «είναι εν μέρει κομμουνιστική»

.Προϋπόθεση της γνήσιας πολιτικής αλλαγής

οποίο έχουμε μια ψευδαίσθηση ισχύος), ώς και αυτή η αγαπημένη Αλβανία (γενέτειρα του Υπαρκτού Ελληνισμού, χάρη στην πολιτική παράδοση του Αλή Πασά) ξεπέρασαν την Ελλάδα ως προς τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 Παρ’ όλα αυτά, η ωραιότερη χώρα του κόσμου διατηρεί τα πρωτεία στην Ευρώπη ως προς το ύψος των κρατικών δαπανών εν σχέσει με το ΑΕΠ. (Ισως επειδή η ωραιότερη χώρα κατοικείται από τον εξυπνότερο λαό του κόσμου...) Περιμένατε κάτι διαφορετικό μήπως; Λυπάμαι· δεν θα μπορούσε... περισσότερα »

.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ Μιλάει κι ο λούμπεν Λάκης Λαλάκης

Πολύ βαρύ έπεσε στους Συριζαίους ανά την επικράτεια η απόφαση του ΣτΕ και βγήκαν στο κλαρί να υποστηρίξουν αυτό το πονεμένο παιδί, τον Νίκο Παππά. Καλή ώρα μια καλτ φιγούρα της ελληνικής τηλεόρασης και του θεάτρου, ο Λάκης ο λαλάκης. Ο άνθρωπος που έφαγε όχι ψωμί, όχι παντεσπάνι αλλά χαβιάρι από τα χέρια του Κοντομηνά και τον πούλησε στη συνέχεια για να πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε μαινόμενος κατά των δικαστών. 
Έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει κάθε Έλληνας τις αποφάσεις των δικαστών. Αλλά όπως λένε και κάποιοι σοφότεροι του Λάκη Λαζόπουλου dura lex sed lex. Σας πέφτει βαρύ το Σύνταγμα φίλοι Συριζαίοι; Πιείτε καμιά σόδα για να συνέλθετε. Έτσι λοιπόν και ο πλούσιος αριστερός Λάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά των δικαστών. «ΕίΣτΕ και φαίνεΣτΕ!» είναι ο τίτλος του άρθρου του όπου γράφει:
«Επιβεβαιωθήκαμε για το ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο. Επιτίθεται με σφοδρότητα στο ΣτΕ γράφοντας πως «δεν ήταν δυνατόν να βγάλει κάποια άλλη απόφαση. Όταν το ίδιο αυτό δικαστήριο έχει νομιμοποιήσει τα Μνημόνια ως συνταγματικά (...) είναι προφανές ότι ακολουθεί νόμους που συντάχτηκαν για να υπερασπίζουν φιλελεύθερες πολιτικές και καθεστώτα». Μιλά για «χρονικό μια προαναγγελθείσας αντισυνταγματικότητας» και χαρακτηρίζει τους νόμους «υπηρέτριες του σάπιου καθεστώτος της μεταπολίτευσης» που «δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος νέων πολιτικών και μάλιστα αριστερόστροφων».
Όπως σημειώνει «στην πραγματικότητα επέλεξε την προηγούμενη αντισυνταγματικότητα. Αλλά αυτή είναι η δουλειά του ΣτΕ; Να διαλέγει μεταξύ δύο αντισυνταγματικών νόμων, ποιος θα ισχύσει; Τι έχουμε φεστιβάλ αντισυνταγματικότητας, πρώτο βραβείο; Δεν είδα να επιβάλλει άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ. Το άφησε φλου, όποτε, αν και οπόταν. Έτσι στήριξε την επικρατούσα ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο».
Εκτός όμως από το ΣτΕ, ο Λάκης Λαζόπουλος επιτίθεται και στο ΕΣΡ. «Ποια ανεξάρτητη αρχή; Μπορεί να διορίζεσαι από την κυβέρνηση και να μου παριστάνεις και τον ανεξάρτητο;» διερωτάται και το χαρακτηρίζει Εξαρτημένο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και «επιτροπή λογοκρισίας Δεξιάς και ΠΑΣΟΚικής κοπής, φίμωσης κάθε δημοκρατικού λόγου (...). Το ΕΣΡ είναι ένα ακόμα χέρι της διαπλοκής. Τίποτα παραπάνω».
Η κυβέρνηση «προσπάθησε να της εξασφαλίσει 250 εκατομμύρια ευρώ και απέτυχε. Νευριάζει όμως, γιατί όταν ο εχθρός είναι δύσκολος, πρέπει να οπλίζεσαι καλά. Δεν πας με νεροπίστολο σε πάρτυ από καλάζσνικοφ. Και ο εχθρός σήμερα νίκησε την κυβέρνηση», σημειώνει ο Λάκης Λαζόπουλος.

Λέει κι άλλα πολλά που φανερώνουν την οργή του. Την πάτησε ο Λάκης ο Λαλάκης γιατί πιθανότατα να είχε κλείσει καμιά συνεργασία με τον Μαρινάκη ή με τον Σαββίδη να πάει να πουλήσει την πραμάτεια του σαν καλός γύφτος που είναι. Αφού χόρτασε από τον Κοντομηνά τώρα θα προσέφερε τις υπηρεσίες του σε άλλο αφεντικό. 

Αλλά γιατί δεν παρακαλάει το φίλο του τον Αλέξη να του δώσει μια εκπομπή στην ΕΡΤ; Εξασφαλισμένη η τηλεθέαση, άντε να βγάλει και καμιά διαφήμιση και το κανάλι να μην πληρώνουν μόνον οι Έλληνες τους κρατικοδίαιτους. Όμως, πρέπει να ρωτήσουμε κάτι τον Λάκη και τους λοιπούς λαλάκηδες. «Πονάνε ωρέ τα παλικάρια;»

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.