.ΤΟ ΙΣΤΑΜΕ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...3 & 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

.Δεν μας έχουν ζητήσει ούτε συμμετοχή ούτε διευκολύνσεις

 Το Υπουργείο των Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «από την Ελλάδα δεν έχει ζητηθεί ούτε συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ούτε παροχή διευκολύνσεων», ο δε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος κατά την πρόσφατη ενημέρωση της αρμόδιας Διαρκούς Επιτροπής για όλο το φάσμα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, τόνισε την ετοιμότητα του να ενημερώνει συνεχώς την Επιτροπή, ενώ δήλωσε ότι είναι «στη διάθεση των κομμάτων για κατ' ιδίαν ενημέρωση οσάκις του ζητηθεί».
Με αφορμή σημερινές ανακοινώσεις κομμάτων που αναφέρονται στην κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και στη στάση της Ελλάδος, στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει, επίσης, ότι «το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρεται για την άσκηση αντιπολίτευσης. 

Πολύ περισσότερο δε, είναι κατώτερη των περιστάσεων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή μας, η εσκεμμένη αλλοίωση των επίσημων θέσεων που διατυπώνει ο Υπουργός Εξωτερικών εκ μέρους της Κυβέρνησης, απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα.
 

«Η Ελλάδα καταδίκασε και καταδικάζει με καθαρό και απόλυτο τρόπο το έγκλημα της χρήσης χημικών όπλων. Η Ελλάδα επιμένει στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία (Γενεύη 2), με στόχο μια οριστική και βιώσιμη λύση στο δράμα της Συρίας. 

Οι θέσεις της χώρας μας διαμορφώνονται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την διαφύλαξη των εθνικών στρατηγικών συμφερόντων σε μια περιοχή με πολλά ανοικτά μέτωπα, την ανάγκη συγχρονισμού της στάσης μας σε άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως η σταθερότητα στην Αίγυπτο, τη μέριμνα για το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, όλους τους χριστιανικούς πληθυσμούς, όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκεύματος, τις υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των διμερών μας συμβάσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου των Εξωτερικών.-

.Εγκρίθηκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η Πολιτική Απόφαση

Με την έγκριση, με μεγάλη πλειοψηφία της πολιτικής απόφασης, που περιλαμβάνει την εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης και την προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του επομένου έτους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
  
Η πολιτική απόφαση που αναμένεται να δοθεί τις επομενες ημέρες στη δημοσιότητα, διατυπώνει την ανάγκη μιάς συνολικής προετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, οικονομία, κοινωνική και εξωτερική πολιτική και αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την «αντεπίθεση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εκτιμά ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες από τις επόμενες εβδομάδες.
 
Ιδιαίτερη βαρύτητα, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιτυχία της επίσκεψης του προέδρου Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, η «Αριστερή Πλατφόρμα» ψήφισε λευκό στην Κεντρική Επιτροπή.
 
Παίρνοντας το λόγο ο άτυπος επικεφαλής της, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφέρθηκε εκτενώς στην συριακή κρίση και κατήγγειλε ότι «η επικείμενη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και των «προθύμων» συμμάχων και «δορυφόρων» τους, όπως η Ελλάδα, σε βάρος της Συρίας, δεν μπορεί να έχει ούτε περιορισμένη διάρκεια ούτε περιορισμένο εύρος αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει σε γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή μας και ίσως όχι μόνο, με εφιαλτικές συνέπειες».

 Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε την ανάγκη να μην υπάρξει «καμμιά εμπλοκή, καμμιά συμμετοχή, καμμιά διευκόλυνση της Ελλάδας στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Συρίας» και πρόσθεσε ότι η χώρα μας πρέπει άμεσα να αναστείλει τη λειτουργία των αμερικανικών και Νατοϊκών βάσεων και να ανοίξει τις διαδικασίες για την οριστική απομάκρυνσή τους από τη χώρα μας.

.Ενημέρωση της Βουλής για τη συριακή κρίση ζητεί η ΔΗΜΑΡ

Την άμεση ενημέρωση της Βουλής για τις εξελίξεις στη συριακή κρίση και τη θέση της Ελλάδας, ζητεί, με σημερινή της ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ.
«Για την ενδεχόμενη στρατιωτική παρέμβαση στην Συρία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ζητά τη έγκριση του Κογκρέσου, το Βρετανικό Κοινοβούλιο απορρίπτει τη εμπλοκή της χώρας, η Ιταλική κυβέρνηση αποφασίζει τη μη συμμετοχή της, μεγάλες χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εκφράζουν τη διαφωνία τους. 

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται σε ρόλο επισπεύδοντα για στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία και την παροχή διευκολύνσεων από την Ελλάδα. Η στάση αυτή δεν υπηρετεί ούτε το συμφέρον της χώρας μας ούτε την ανάγκη να μην τροφοδοτηθεί ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή», τονίζει η ΔΗΜΑΡ.
 
Και προσθέτει:
  
«Η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίζει την πολιτική λύση και την εφαρμογή της διεθνούς νομιμότητας και να αποκλείσει οποιαδήποτε εμπλοκή της. Άμεσα πρέπει να ενημερωθεί και να συζητήσει το θέμα το ελληνικό κοινοβούλιο».

.Μπρα ντε φερ Μέρκελ-Στάινμπρουκ με φόντο την Ελλάδα

Άγγελα Μέρκελ και Πέερ Στάινμπρουκ διασταυρώνουν τα ξίφη τους ενώπιον των τηλεοπτικών φακών, τεσσάρων δημοσιογράφων και 20 και πλέον εκατομμυρίων τηλεθεατών. Η μοναδική τηλεμαχία που διεξάγεται αυτή την ώρα ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει 90 λεπτά. 
Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην Bild am Sonntag έδειξε ότι ένα 62% των πολιτών αναμένουν η Μέρκελ να βγει νικήτρια από την τηλεμαχία. 

Η Μέρκελ και ο Στάινμπρουκ αντιμετωπίζουν ένα πάνελ τεσσάρων γνωστών τηλεοπτικών παρουσιαστών και η διαδικασία είναι αμερικανικού τύπου. Κατά τη διάρκεια της μονομαχίας, το Πανεπιστ...περισσότερα »

.Ιστορική δήλωση Τσίπρα: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια, ας κρατήσουν τα λεφτά τους

Πέρα από την επίμαχη αναφορά σε βλαχοδημάρχους που προκάλεσε αίσθηση, η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή *του ΣΥΡΙΖΑ* έκρυβε μια από τις πιο σημαντικές ειδήσεις του τελευταίου καιρού. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης... ...ανέφερε επί λέξη τα εξής: Το λέμε, λοιπόν, ξεκάθαρα στους ταλιμπαν του μνημονίου και της βαρβαρότητας εντός και εκτός Ελλάδας. Η Ελλάδα δε χρειάζεται νεα δάνεια. Η Ελλάδα χρειάζεται διέξοδο από τη κρίση.

Και διέξοδος από τη κρίση σημαίνει πρώτα από όλα διέξοδος από τη καταστροφική πολιτική των μνημονίων της λιτότητας...περισσότερα »

.Ο Γ. Ανωμερίτης για τη νέα επένδυση της ΣΕΠ Α.Ε.

Για επένδυση που καθιστά το λιμάνι του Πειραιά ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπη κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης μετά το φιλικό διακανονισμό, ύψους 230 εκατ. ευρώ, που επετεύχθη την Παρασκευή μεταξύ του Οργανισμού και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ-COSCO).

Η δήλωση του κ. Ανωμερίτη έχει ως εξής:

«Η νέα επένδυση ύψους 230 εκ. Ευρώ, επαυξάνει την περιουσία του δημοσίου, τα έσοδα του ΟΛΠ Α.Ε. και καθιστά το λιμάνι του Πειραιά ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. 

Για την επένδυση αυτή δεν παραχωρείται ενεργός παραγωγικός χώρος του ΟΛΠ Α.Ε., αλλά θαλάσσιος χώρος ο οποίος σήμερα δεν αξιοποιείται. 

Πρόκειται για μια ακόμα Σύμβαση Παραχώρησης, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια, που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού και φέρνει πρόσθετα κέρδη στους μετόχους του. 

Για την ανάπτυξη του λιμενικού συστήματος της χώρας ένας μόνο ευρωπαϊκός δρόμος υπάρχει: η μεγέθυνσή τους μέσα από συνενώσεις και η εφαρμογή της πολιτικής των Παραχωρήσεων».

.«Η Γερμανία μάς βοηθά σημαντικά αλλά δε δωρίζει τίποτα»

Το ζήτημα δεν είναι το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους, αλλά ο συνδυασμός μείωσης επιτοκίων και μετακύλισης της λήξης ομολόγων και δανείων, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

«Αυτό μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα, αρκεί να μη γίνονται λάθος συζητήσεις με λάθος τρόπο», εκτιμά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η χρηματοδότηση της Ελλάδας κατά την προεκλογική περίοδο στη Γερμανία, ο κ. Βενιζέλος σχολιάζει ότι «κακώς η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο», επισημαίνοντας ότι αναπαράγονται και πάλι αρνητικά στερεότυπα για τη χώρα που δυσκολεύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης.

«Ακούω το επιχείρημα ότι ο Γερμανός πολίτης πρέπει να γνωρίζει αν θα χρειαστεί να βοηθήσει περισσότερο την Ελλάδα. Η απάντηση είναι ότι η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη οικονομικά χώρα της Ευρωζώνης, μας βοηθά σημαντικά, αλλά δε μας δωρίζει τίποτα», υπογραμμίζει.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαμηνύει στους δανειστές ότι «σημασία έχει να πάρει μπρος η πραγματική οικονομία, να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή και οι δημοκρατικοί θεσμοί να λειτουργούν σταθερά».

Αναφορά κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στο θέμα των πλειστηριασμών, τονίζοντας πως κακώς άνοιξε το θέμα αυτό και εξηγώντας πως «ισχύουν μόνο οι δηλώσεις που κάναμε ο πρωθυπουργός και εγώ την περασμένη Πέμπτη».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συριακή κρίση, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης σημειώνει πως για το θέμα αυτό «κάνουμε πολύ περισσότερα απ' όσα λέμε δημόσια», χαρακτηρίζοντας περίεργο το γεγονός ότι η αντιπολίτευση βιάζεται να κατακρίνει την κυβέρνηση χωρίς προηγουμένως να ζητήσει να ενημερωθεί για όλες τις πληροφορίες, τις επαφές, τος εκτιμήσεις. 

«Δηλαδή για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης στη Βουλή», αναφέρει.

.Νέες κινητοποιήσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία

Σε διαρκείς κινητοποιήσεις βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων που οδηγεί, όπως αναφέρουν, στο κλείσιμό τους και στο καθεστώς κινητικότητας του υγειονομικού προσωπικού, που οδηγεί σε απολύσεις.
   Ειδικότερα, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και «Πολυκλινική», θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί στις εισόδους των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

   Συγκέντρωση στις  εισόδους των Νοσοκομείων «Πατησίων» και «Αμαλία Φλέμιγκ», θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου στις 8.00 πμ οι εργαζόμενοι των παραπάνω νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από τις 11.00πμ έως 15.00. Στις 11:30 πμ της ίδιας μέρας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

   Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου  και οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30 πμ, διαμαρτυρόμενη για «την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την υποχρηματοδότηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις των υγειονομικών».

.«Χρώμα» Google και CERN στην 78η Διεθνή Εκθεση

Με τα χρώματα και τα λογότυπα της Google θα "βαφτεί" η νότια πόλη του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της 78ης Διεθνούς 'Εκθεσης (ΔΕΘ), καθώς η κορυφαία εταιρεία θα έχει σημαντική παρουσία στη φετινή διοργάνωση, μέσω της κοινότητας των προγραμματιστών της (Google Developers Group). 

Οι προσκεκλημένοι προγραμματιστές, στην πλειοψηφία τους ξένοι, θα βρίσκονται σε ειδικό χώρο ("Playground") του θεματικού αφιερώματος στην καινοτομία ("Inno-tech") της ΔΕΘ, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των νέων τεχνολογιών.

Εφαρμογές όπως τα Google maps και το chrome, αλλά και εφαρμογές android, το Google drive και όλες οι τελευταίες εξελίξεις στη "βιομηχανία παραγωγής νέων ιδεών" της Google θα παρουσιαστούν στο  εντυπωσιακό αυτό "playground".

Στο Inno-Tech θα έχει επίσης σημαντική παρουσία το CERN και άλλοι ερευνητικοί φορείς, ενώ ευρεία θα είναι η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων και αντιπροσωπειών μεγάλων διεθνών εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας. 

.Ν. Αναστασιάδης: Η Κύπρος θα επιστρέψει στις αγορές πριν το 2016

Η Κύπρος θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος βοήθειας το 2016, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και εξέφρασε την ελπίδα ότι η χώρα του θα έχει τα πρώτα σημάδια αναστροφής της κατάστασης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

«Είμαι βέβαιος ότι πριν από το τέλος του προγράμματος το 2016 θα είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Εάν μείνουμε προσηλωμένοι στην δημοσιονομική πειθαρχία και χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητές μας, δεν θα χρειαστούμε επιπλέον δάνεια», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt» 

και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει τα προβλήματα με αποφασιστικότητα και πειθαρχία και υλοποιεί τις υποχρεώσεις της. Επισήμανε ακόμη ότι η χώρα θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες ανάπτυξής της και σε τομείς όπως η έρευνα, η τεχνολογία και ο τουρισμός, ενώ σημαντικές προσδοκίες αφορούν και το φυσικό αέριο.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις εικασίες περί φοροδιαφυγής και «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος στις κυπριακές τράπεζες, έκανε λόγο για «υπερβολικούς» και «ανεπίτρεπτους» ισχυρισμούς.

.Στο τέλος του έτους τα σεισμικά δεδομένα για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη

Στο τέλος του χρόνου θα παραλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την επεξεργασία ολόκληρου του πακέτου των σεισμικών δεδομένων, που πραγματοποιήθηκαν σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης από τη νορβηγική εταιρία PGS. Ήδη, κατά 80% έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επεξεργασία του συνολικού προγράμματος.
Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, στη δήλωσή του σχετικά με την κατάθεση κοινής προσφοράς για την αξιοποίηση του εντοπισμένου κοιτάσματος στη περιοχή Κατάκολο της Δυτικής Ηλείας, από τις διαγωνιζόμενες εταιρίες «Energean Oil & Gas S.A.», «Trajan OIL AND GAS LIMITED» και «Grekoil Energy Ventures Limited».

Η πρακτική διερεύνησης της προοπτικής συνεργασίας με σκοπό την υποβολή κοινής πρότασης, αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του οφέλους του Δημοσίου και ακολουθείται από πολλά κράτη με μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Είναι γνωστή διεθνώς με την ορολογία «forced marriage», ενώ για πρώτη φορά εφαρμόζεται με επιτυχία και στην Ελλάδα, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Στο τέλος του χρόνου, θα έχουμε στα χέρια μας και την επεξεργασία ολόκληρου του πακέτου των σεισμικών δεδομένων, που πραγματοποιήθηκαν σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης από τη νορβηγική εταιρία PGS. Ήδη, κατά 80% έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επεξεργασία του συνολικού προγράμματος. 

Προχωρούμε σταθερά και ταχύτατα στην υλοποίηση όλων των στόχων της εθνικής ενεργειακής πολιτικής που έχουμε χαράξει. Σε συνθήκες αβεβαιότητας για την ευρύτερη περιοχή μας, καθιστούμε την Ελλάδα προπύργιο ενεργειακής ασφάλειας για ολόκληρη την Ευρώπη». 

.Οι συντάξεις δεν πρόκειται να θιγούν, επανέλαβε ο Ιω. Βρούτσης

Οι συντάξεις δεν πρόκειται να θιγούν, επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", ενώ τόνισε ότι κύριο μέλημα του υπουργείου είναι να κινείται και να "κλείνει τρύπες και ανοιχτές πληγές του παρελθόντος, όπου υπάρχει διαρροή".
Αναφερόμενος στις εργασίες της επιτροπής που θα συγκροτηθεί το δεύτερο 15μερο του Σεπτεμβρίου -και η οποία θα προετοιμάσει τη νέα ασφαλιστική διαδικασία- "θα έχει να κάνει με την προσαρμογή στο νέο θεσμοθετημένο περιβάλλον που είμαστε υποχρεωμένοι για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας να υιοθετήσουμε. 

Η επιτροπή θα ασχοληθεί με πολλά πράγματα, βασική της δουλειά θα είναι να προετοιμάσει όλο το σύστημα των δομών και των υπηρεσιών του υπ. Εργασίας, στη νέα μεγάλη δομική αλλαγή που γίνεται από 1/1/2015", όπως είπε.

Μιλώντας για την ηλεκτρονική καταγραφή όλου του ιδιωτικού τομέα της Ελλάδας, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως 15 Νοεμβρίου, ενώ τόνισε ότι "ούτε στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα".

"Θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις της Ελλάδας να μπουν στη Εργάνη και να καταγράψουν τους εργαζομένους τους. Και στις 16 Νοεμβρίου το πρωί θα τους έχουμε όλους. Η Εργάνη θα έχει ενσωματωμένους όλους τους εργαζόμενους, μισθό, είδος απασχόλησης..." τόνισε.

Τέλος, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι απόλυτα κατοχυρωμένοι.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.